Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Omituisimmat asiat, joita olen kuljettanut matkalaukussa

Käväisin lyhyellä työmatkalla Helsingissä. Viipotin kaksi vuorokautta asiasta toiseen pientä Delseyn matkalaukkua perässäni vetäen. Torstaina lähtöaamuna join Hannen kanssa kahvia Kampin Story-ravintolassa ja kaikki matkatavarat tietysti mukanani, koska tiukka aikataulu pakotti lähtemään suoraan palaverista lentokentälle.
Hanne tiedusteli, mitä ihmettä laukussani oikein on, kun se oon kokoonsa nähden niin kovin painava.
Sadan joulutortun ainekset, tietysti!
No tottakai.
Oli pakko kaivaa tämä vanha ihana kuva melkein neljän vuoden takaa. Esikoinen on nelivuotias ja me olemme juuri palaamassa pitkältä matkalta kotiin.
Hanne ehdotti, että tekisin postauksen omituisimmista asioista, joita olen matkalaukuissani kuljettanut. Noh tässäpä tällainen viiden kohdan lista. Siitä varmasti puuttuu jotain todella oleellista, joten pidätän oikeuden jatkopostaukseen.
1. 60 kiloa villaa, hevosenjouhia ja luonnonkumia. Tämän sänkytuotepaketin kanssa piti vähän tarinoida Islannin komeille tullivirkamiehille (läpi pääsin!)
2. 20 metrin sähköjohto. Tämän vein mukanani Suomesta Barcelonaan, enkä todellakaan ymmärrä, miksi ihmeessä.
3. 25 kovakantista kirjaa. Jätin Kuuban- lomamatkan jälkeen vaatteet ja matkakosmetiikan paikalliselle perheelle ja täytin laukun laittomilla sikareilla ja espanjankielisillä Castro-aiheisilla kirjoilla. En osannut silloin espanjaa. Enkä nyt edes tiedä, missä nuo kirjat ovat. Sikarit olivat niin kuivia, että edes punaista norttia suosiva kaverini ei pystynyt polttamaan niitä.
4. Reykjavikista Helsinkiin tyhjällä laukulla ja Helsingistä Reykjavikiin laukussa viisi paria kumisaappaita, kolmet farkut, käsipainot, kolme hierontapalloa ja parikymmentä vauvan bodya. Suomi on halpa ja lämmin maa, kun Islannista tulee.
5. Harjattuja halkoja. Islantilaisella tutullani on takka, ja koska Islannissa ei juuri kasva puita, ovat takkapuut täällä julmetun kalliita. Hän ihastuu suomalaisista haloista joka kerta niin paljon, että tuon näitä aina kun mahdollista. Nyt ei mahtunut, kun oli niitä torttuja.
Tänään minä ja esikoinen lähdimme Kanarialle. Katsotaanpa sitten viikon päästä, minkälaisin eväin tullaan kotiin…

16 Comments

 • Sa laine

  Tuossa on kyllä jo matkatavaraa. Mutta noin se menee kun asustelee muualla. Me muuten vietiin yhtenä pääsiäisenä hollantiin poronkäristelihaa. Se oli lastulevyä ja pakattu hieman eri tavoin höhhösti kuin normaalipaketti. Viimeksi tuotiin hiekkaa pullossa Saharasta.

  • Satu Rämö

   Hiekka Saharasta on huomattavasti tärkeämpää kuin hiekkaa Saharaan 😀 Ja poroa Hollantiin, ymmärrän hyvin! Poronliha on hyvänmakuista ja sitä saa aika harvasta paikasta.

 • Mumrik

  Mä toin vuonna 2014 Reykjavíkista Helsinkiin Dýrhólaeyn mustaa hiekkaa ja muutaman kilon laavakiviä. Piti vähän neuvotella Keflavíkissa turvatarkastuksessa, että saako ne ottaa käsimatkatavaroihin, mutta olin vissiin tarpeeksi viattoman näköinen, joten onnistui 😀

  • Satu Rämö

   Hahaha, voin kuvitella turvatarkastuksen vartijan ilmeen. Tuon "turisti"-katseen olen saanut monta kertaa, kun laukusta on löytynyt esim. 12 pakettia skyriä, silloin kun skyriä ei vielä Suomesta saanut ja sitä sai tuoda vapaasti eli ei katsottu nesteeksi.

   Ne kivet ovat kyllä hienoja!!

 • Tea

  Tulin puolison kanssa Edinburgista Helsinkiin pari vuotta sitten ja Helsingin tulli päätti tsekata miehen matkatavarat. Käsimatkatavaroissa oli pikku paketti jota läpivalaistiin ja ihmeteltiin. Mieheltä kysyttiin, että mitä paketti sisältää ja puoliso vastasi että lampaan vatsalaukkua, perinneherkkua! (skotlannin perinneruoka haggis) Hetken tullimiehet tuijottivat silmät suurina ja totesivat, että joo, saapi mennä eteenpäin. Eivät katsoneet isoa laukkua ollenkaan. Mulle selvisi samalla, että mies oli Edinburgin kentällä käyttänyt viimeiset kolikot haggikseen! Ja joo, sitä ei todellakaan syöty….

  • Satu Rämö

   Rullaverho!! Hyvin oot pakannut 😀 Se on kyllä tärkeä juttu ja ihan joka maasta ei saakaan. Islannin "Jyskistä" löytyy valikoimaa, mutta luulenpa että vain näissä meidän "yöttömien öiden " maissa moinen kapistus on vakiovalikoimissa.

 • Petra

  🙂 Olen roudannut työn takia aikoinaan tuhansia dollareita alusvaatteissa toiselle puolelle maailmaa ja kasan vietnamilaisia riisihattuja. Malesiassa asuessani keräsin kaikenlaista borneolaista tavaraa kuten puhallusaseita, joiden roudaaminen Suomeen teetti tuskaa. Toin kerran vahingossa kotiin sammakon kengässä Thaimaasta, yllätys olikin aikamoinen kun kenkä alkoi hyppiä olkkarin lattialla.

 • Anonyymi

  Aikoinaan ulkomailla asuessamme piti pihaan saada suomalainen sauna. No, puusaunahan ei matkalaukussa mene, mutta telttasauna meni. Kiuas (ilman kiviä tosin) extrapakaasissa. Oli siinä Finnairin virkailijalla ihmettelemistä :). Niin vain päästiin juhannussaunaan – ja siinä olikin sitten naapureilla hämmästeltävää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *