Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jos saisi edes vähän pienemmät otsarypyt

En tykkää viime vuosina syventyneistä otsarypyistäni. Enkä einstein-juovasta joka lähenee räystästä. Face the facts. Naamani vanhenee. 
Kaupallinen yhteistyö: Biodelly &  SBM Kipinä 

Tämä aihe on minulle vähän  vaikea käsitellä. Koska minähän tykkään vanheta! Elämä on paljon kivempaa nyt, kuin 20-vuotiaana. Kaikki on nyt paremmin kuin 20 vuotta sitten: puoliso, asuntotilanne, rahatilanne, työtilanne, onnellisuus, itsevarmuus, tyytyväisyys – ja jopa fyysinen kunto. Olen löytänyt oman tyylini, tapani olla ja päivä päivältä ajattelen vähemmän sitä, mitä muut (minusta) ajattelevat.
Silmien ja suun ympärillä on kivaa olla vähän juovaa. Niistä näkee että hauskaa on pidetty ja naurettu. 
Mutta sitten tulee se heikko kohta: otsarypyt. Niitä on minulla vähän liikaa minun makuun. 
Ihon näkyvä vanheneminen tapahtui nopeasti: ei se ollut tällainen kolmekymppisenä. Eikä kyllä vielä kolmevitosenakaan. Vasta ihan pari vuotta sitten aloin ensimmäistä kertaa kiinnittää asiaan kunnolla huomiota. Kappas, kasvoni rypistyvät kuvissa usein aika hassusti. Joku ulkopuolinenkin sen sanoi: sinusta on vaikeaa ottaa kuvia, koska sulla on usein niin omituinen ilme naamalla. Tietysti ajattelin, että hänkin ajatteli sitä, mitä minäkin: sitä saakelin eteismattoa. Vaikka hän luultavasti puhui jostain ihan muusta, ilmekyydestäni tai nopeista liikkeistäni.
Sekin on jännä juttu, että minusta kukaan ympärilläni ei tunnu vanhentuvan. Kaikki näyttävät profiilikuvissaan ihan samalta kuin vuoden 2003 mökkireissulla. Peilistä näkyy vain omat aikarenkaat.
Haittaako asia? Vähän. Voiko sille tehdä jotain? Luultavasti. Maksaako se älyttömästi? Ei. Koska huomasin ajattelevani tätä asiaa usein, päätin että hei. Ehkä sille pitäisi yrittää tehdä jotain. En varannut aikaa botoxiin, vaan otin yhteyttä Tanjaan. Koska koin, että nyt minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni luottotyyppi jakamassa tietoaan kasvojenhoidosta. Joku, johon voin ottaa yhteyttä.
Avauduin rypytysongelmastani Biodellyn Tanjalle (teen siis Biodellyn kanssa yhdessä töitä, yhteistyöstämme löytyy tarkemmin tästä jutusta). Olisi kiva, jos tälle voisi tehdä jotain. En tietenkään saa kaksikymppisen naamaa, enkä sitä haluaisikaan. Mutta en haluaisi, että seuraavan parin vuoden aikana kasvoni vanhenevat samalla vauhdilla kuin kuluneen kahden vuoden aikana. Otsahan laskostuu sitä vauhtia silmieni päälle. 

Valitsemani kuvausrekvisiitta ansaitsee kyllä pisteet: kasvot ovat kuivat kuin syksyn lehti.

Tanja kertoi sen minkä epäilinkin: paras keino juonteita vastaan on paremmin kosteutettu, kimmoisampi iho. Yleensä kuulemma jo pelkästään siirtyminen hellävaraisempiin puhdistusaineisiin ja kasvoveden käyttö vaikuttaa merkittävästi ihon kuntoon ja juonteisiin. Tanja teki minulle ihonkosteutussuunnitelman ja se menee näin:
Älä käytä vaahtoavaa puhdistusainetta, vaan mieluummin puhdistusmaitoa. Se on hellävaraisempi. Minulla on nyt käytössä Sóley Organicsin hrein-kasvomaito ja se oli Tanjasta ihan hyvä. Kasvopuhdistusvaahdot käytän loppuun suihkussa vartalonpuhdistukseen.
Käytä runsaasti kasvovettä. Kaapissani on vielä puolikas Sóleyn naerd-kasvovesi ja Tanja kehotti käyttämään sen loppuun.
Näitä iltaisin. Ensin seerumi, sitten öljy.

Seerumi kahdesti päivässä. Koska kosteuden lisääminen ihossa on avainasemassa, minun kannattaa käyttää aamuin ja illoin hyaluronihapposeerumia sen kasvoveden jälkeen. Tanja suositteli yhdysvaltalaisen Lúe-merkin kasvoseerumia. Se on täysin tuoksuton ja kirkas. Levittyy hyvin. Sain Lúe-tuotepakkauksen, jossa on tuon seerumin lisäksi myös sellainen pieni purkki Clear-tehoainetta finnejä vastaan. Niitä minulle tulee harvoin, mutta silloin kun tulee, ne ovat näkyvällä paikalla keskellä poskea. Kokeilen finniseerumia kun tarve tulee. 
Paketissa on myös Erase-puhdistusjauhe (kyllä, jauhe!), jota Tanja suositteli käyttämään joka toinen päivä kasvojenpesun lomassa. Se muuten tekee kasvojen ihon uskomattoman pehmeäksi. Tuotepakkauksen hinta on hintsun alle 40 euroa, pelkän seerumin saa alle kahdellakympillä. Hintalaatu-suhde on näissä tuotteissa kyllä ihan mieletön. Näitä Lué by Jean Seon tuotteita on Suomessa myynnissä vain Biodellyllä.
Kasvoöljy kerran tai kaksi päivässä. Kasvoveden ja seerumin tuoma kosteus pitää lukita ihoon, ja siksi minulle suositeltiin tymäkkää kasvoöljyä. Sovimme, että käytän iltaisin Sukin ravitsevaa kasvoöljyä. Se lukitsee seerumin tuoman kosteuden ihoon ja tuo paljon hyviä rasvoja ja ravinteita, jolloin juonteidenkin pitäisi näyttää pienemmiltä. Noin 40 euron hintainen kasvoöljy tuoksuu ihan pikkuisen heinältä, mutta ei häiritse minua. Levittyy hyvin ja tuo ihoon ainakin hetkeksi mahtavan loisteen. Pitkäaikaisvaikutteista en vielä osaa sanoa.
Kasvovoide. Käytän öljyä vain iltaisin, päivisin laitan seerumin päälle Sóley Organicsin eyGLÓ-kasvovoidetta. Se on yövoide, mutta minun iholleni juuri ja juuri tarpeeksi tymäkkää päivävoiteeksi.
Silmienympärysiholle Tanja ei suositellut mitään erillistä tuotetta, mutta minä olen töpötellyt tätä Madaran Smart-silmänympärysvoidetta, joka tuntuu kyllä todella hyvältä tuotteelta. Ainakin aamuisin huomaan, että se todella laskee turvotusta ja piristää peilikuvaa. Pienentääkö voide juonteita? Se selviää pidemmän käytön jälkeen.
Smart pääsi kuvausreissulle Kaakkois-Islannin hiekkarannoille.

Olisiko pitänyt herätä tähän hommaan aikaisemmin? Ehkäpä. Olisiko pitänyt huomata, että kasvoni ovat tosi kuivat? No ehkä joo. Mutta onhan tässä ollut aika paljon kaikkea tekemistä, eikä kaikkeen ehdi keskittyä. Kosmetologilla käyn tosi harvoin, koska koin niin monta pettymystä, että olen vältellyt menemistä. Minulla taisi käydä tautisen monta kertaa huono tuuri, koska sain joka kerta kosmetologin suusta kuulla, hieman eri sanoilla tosin, että ihossasi on jotain vikaa, sun kannattaisi ostaa tuote X ja tuote Y ja korjata asia.
Sellaisesta myyntityöstä ja kommunikoinnista minulla menee jarrut päälle. Tässä maailmassa myydään jo niin julmetusti paskaa sillä argumentilla, että ihminen olet vajaa, meillä on siihen ratkaisu. Anna rahaa, niin saat itsestäsi paremman. Mitä jos lähestyttäisiin positiivisemman asenteen kautta? Kertomalla faktat, mutta ilman tylytystä. Ystävällisyys ja empatia ei maksa mitään ja usein ne ovat sen asiantuntijuuden ohella hyvän myyjän tärkeimmät työkalut. Ainakin minun oma kiinnostus heräsi asiaan, kun sain neuvoja, enkä töksähtelevää tylytystä. 
Elikkäs. Minäpä nyt kokeilen saamiani neuvoja. Hoidan ihoani näillä tuotteilla muutaman viikon ajan ja palailen aiheeseen, jos ja kun jotain raportoitavaa löytyy. Kerron kyllä senkin, jos mitään ei tapahdu.

Muistutus vielä, että alekoodilla biodellysatu saat 15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista ja koodi on voimassa 15.11. asti.

21 Comments

 • Anonyymi

  Hiustyylin pieni muutos saisi ihmeitä aikaan, kun kuljet otsa paljaana kaikki rypyt paistavat esillä. Muutama hiussuortuva otsalla ei tietenkään poista ryppyjä, mutta vähentäisi niiden huomiota.

  • Satu Rämö

   Ihan totta! Mutta:

   En leikkaa otsista. En leikkaa otsista. En leikkaa otsista.

   Joskus olen antanut periksi ja kokeillut, mutta se on mulle ihan yhtä turha kuin leikata hiukset lyhyeksi. Kauhee vaiva. Pitää föönata ja kammata huolella, että ne pysyvät nätisti. Mulla kun on pyörre ja vaikka tukkaa on paljon, ne ovat aika ohuita. Ja mulle on aivan välttämätöntä saada kaikki hiukset ponnarille…

  • Satu Rämö

   Kasvojoogaa? Voiskohan sen yhdistää jotenkin viinijoogaan 🙂 Enpä ollut kuullutkaan, ehkä se on seuraava askeleeni, jos näistä mömmöistä ei ole mitään hyötyä. Kiitos siis vinkistä!

 • Tiia(ntai)

  Jes, kiitos tästä muistutuksesta! Omissakin kuvissa otsa on välillä alkanut hätkähdyttää. Öljyt ja seerumit tarttis varmaan ottaa käyttöön – ovathan niitä kosmetologit suositelleet, mutta yleensä ystävällisetkin suositukset aiheuttavat minussa juuri tuollaisen hylkimisreaktion. Että sanot vaan, jotta maksaisin enemmän…

  Nyt olen kyllä löytänyt kivan vakkaripaikan. Sain ekana kokeilla testikäyttöön tullutta Sóleyta, kun tuli Islanti puheeksi 🙂

  • Tiia(ntai)

   Ai niin ja piti tarkentaa, että en siis kyllä näitä sinun kuviasi ole hätkähtänyt 🙂 Taitaa itse kukin tarkkailla kriittisimmin juuri omaa nassua.

  • Satu Rämö

   No näinhän se on. Mä kun en muilla mitään juonteita edes huomaa, paitsi ehkä anopilla mutta hän onkin jo 80 vee. Omaa naamaa tule vilkuiltua niin usein, että yksityiskohtiin kiinnittää huomiota varmasti ihan eri tavalla kuin muut.

   Olipa kivaa että sait Sóleytä testiin 🙂 Toivottavasti tykkäät! Mä käytän tällä hetkellä etenkin sitä koivushampoota ja tuhkakasvonaamiota.

 • Anonyymi

  Minä kuulin jostain vinkin että otsan juovien muodostumista voi välttää sillä, että ei nostele kulmakarvoja ylöspäin niin että koko otsa rypistyy. 😀

 • Peppi

  Tiedän tunteen kun ekat rypyt ilmestyy, ja kokemusta on jo harmaista hiuksistakin, ikää 38. Itse havahduin molempiin jo vähän alle 30v, ja tuntuu että olen saanut ryppyyntymisen kuriin lopettamalla auringonoton, käyttämällä kesällä suojakertoimellista kasvorasvaa ja pitämällä sokerinsyönnin minimissä. Sokerin kun on todettu vanhentavan ihoa selvästi. Ja ruokavaliossa paljon oliiviöljyä ja avokadoja. Harmaantuville hiuksille sen sijaan en ole vielä keksinyt estolääkitystä…

 • Anonyymi

  Mulla on ihan sama kokemus kosmetologeista! Ennen ajattelin, että yritän käydä kerran vuodessa tai jopa puolivuosittain, mutta sitten tuli vaan monta kertaa paha mieli ja sain kuulla, että iho on niin kamalassa kunnossa, että pitäisi ottaa nyt joku kahdeksan hoitokerran intensiivihoitojakso ja muuta kauhistelua. Päädyin sitten siihen, että piristän itseäni mieluummin käymällä kampaajalla.
  Ryppy"ongelma" on täälläkin. Method Putkiston kasvojumppa toimi oikeasti, mutta enpä ole pitänyt ongelmaa niin suurena, että olisin jaksanut sitäkään tehdä kovin säännöllisesti ;D Ehkä tuossa yllä mainitussa kasvojoogassa olisi samaa tehoa. Kotona kyllä tykkään läträtä kosmetiikalla, joten kiitos tuotevinkeistä, osa noista onkin kyllä jo käytössä.
  Pirteää syksyä! Salla

  • Satu Rämö

   Kiitos, Salla! Ehkä jotain naamajumppaa voisin alkaa harrastaa. Käyhän mä siellä crossfitissäkin ettei ala säkki liikaa roikkua, joten miksipä ei tekisi jotain pieniä harjoituksia otsallaankin 🙂

 • Anonyymi

  Hei, tiedätkö lähettääkö Biodelly tuotteitaan ulkomaille? Laitoin kyselyn heidän sivuilleen mutta en ole saanut vastausta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *