Omituisimmat asiat, joita olen kuljettanut matkalaukussa

Käväisin lyhyellä työmatkalla Helsingissä. Viipotin kaksi vuorokautta asiasta toiseen pientä Delseyn matkalaukkua perässäni vetäen. Torstaina lähtöaamuna join Hannen kanssa kahvia Kampin Story-ravintolassa ja kaikki matkatavarat tietysti mukanani, koska tiukka aikataulu pakotti lähtemään suoraan palaverista lentokentälle.
Hanne tiedusteli, mitä ihmettä laukussani oikein on, kun se oon kokoonsa nähden niin kovin painava.
Sadan joulutortun ainekset, tietysti!
No tottakai.
Oli pakko kaivaa tämä vanha ihana kuva melkein neljän vuoden takaa. Esikoinen on nelivuotias ja me olemme juuri palaamassa pitkältä matkalta kotiin.
Hanne ehdotti, että tekisin postauksen omituisimmista asioista, joita olen matkalaukuissani kuljettanut. Noh tässäpä tällainen viiden kohdan lista. Siitä varmasti puuttuu jotain todella oleellista, joten pidätän oikeuden jatkopostaukseen.
1. 60 kiloa villaa, hevosenjouhia ja luonnonkumia. Tämän sänkytuotepaketin kanssa piti vähän tarinoida Islannin komeille tullivirkamiehille (läpi pääsin!)
2. 20 metrin sähköjohto. Tämän vein mukanani Suomesta Barcelonaan, enkä todellakaan ymmärrä, miksi ihmeessä.
3. 25 kovakantista kirjaa. Jätin Kuuban- lomamatkan jälkeen vaatteet ja matkakosmetiikan paikalliselle perheelle ja täytin laukun laittomilla sikareilla ja espanjankielisillä Castro-aiheisilla kirjoilla. En osannut silloin espanjaa. Enkä nyt edes tiedä, missä nuo kirjat ovat. Sikarit olivat niin kuivia, että edes punaista norttia suosiva kaverini ei pystynyt polttamaan niitä.
4. Reykjavikista Helsinkiin tyhjällä laukulla ja Helsingistä Reykjavikiin laukussa viisi paria kumisaappaita, kolmet farkut, käsipainot, kolme hierontapalloa ja parikymmentä vauvan bodya. Suomi on halpa ja lämmin maa, kun Islannista tulee.
5. Harjattuja halkoja. Islantilaisella tutullani on takka, ja koska Islannissa ei juuri kasva puita, ovat takkapuut täällä julmetun kalliita. Hän ihastuu suomalaisista haloista joka kerta niin paljon, että tuon näitä aina kun mahdollista. Nyt ei mahtunut, kun oli niitä torttuja.
Tänään minä ja esikoinen lähdimme Kanarialle. Katsotaanpa sitten viikon päästä, minkälaisin eväin tullaan kotiin…
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö