Unelmaduunarit: onnellisena töissä

Vietämme aika ison osan elämästämme töissä. En varmasti ole ainoa, jolle työn sisältö ja sen työn tekemisestä kumpuavat fiilikset, työkaverit ja työympäristö ovat osa palkkaa. Rahan lisäksi aika monen muunkin asian pitää naksahtaa kohdalleen, että työstään voi nauttia. Ja siitä me puhumme tänään podcastissamme.
Tottakai töiden teko on välillä hanurista. Joskus väsyttää julmetusti ja hommat takkuilevat. Mutta se on ihan ookoo. On ihan normaalia olla sopivasti rasittunut.
Aika kuvaavaa itse asiassa on se, että intohimoa tarkoittava englanninkielinen sana passion on peräisin latinankielisestä sanasta pati, joka tarkoittaa kärsimystä ja jaksamista. Omien toiveiden ja suunnitelmien toteuttaminen on joskus sellaista, jonka puolesta on oltava valmis vähän kärsimäänkin. Aikaa vievä työ voi olla kuluttavaa mutta silti hauskaa. Työn suuri määrä ei välttämättä ole ongelma, jos työ itsessään inspiroi. Ongelmaksi työtaakka koituu sitten, kun työnteko vie enemmän voimia kuin antaa.  Silloin tilanne vaatii muutosta. 
Juttelemme tämän päivän podcast-jaksossa työmarkkinaosaaja Maria Löfgrenin kanssa (hän on työskennellyt mm. Akavalla, nykyään JUKOssa). Marian työnä on parantaa suomalaisten työelämää. Pyysimme Mariaa valaisemaan reittejä onnellisempaan työelämään. Miten tehdä työpäivästä mukavampi? Keskustelimme myös omista työtaakoistamme ja rasittumisen paikoista. Hauskoissakin hommissa voi väsähtää ja se voi tapahtua aivan kenelle tahansa – myös työhyvinvointiasioiden asiantuntijalle itselleen. Podcastissa Maria kertoo, kuinka hän itse toipui työuupumuksesta ja Hanne jakaa omat kokemuksensa. Minä pohdin omaa suhdettani työntekoon ja siihen, mikä minulle on töissä tärkeää ja mikä taas tuntuu raskaalta. Erittäin tärkeitä asioita ihan kaikille, joten klikkaapa linjoille, olemme valmiina!

Jos haluat jättää palautetta, aihetoiveita tai muuten vain avautua, voit toki jättää viestejä tänne bloginkin puolelle, mutta meillä on Unelmaduunareille myös oma Facebook-sivu, josta löytyy kootusti kaikki podcastiimme liittyvät jutut ja päivitykset.
Ehkä kiinnostuit myös näistä: 
Aikaisemmat jaksot:
Teemat
Poimintoja Blogista:
Hyvinvointi

Helppo koristeellinen suklaakakku

Helppo koristeellinen suklaakakku onnistuu jopa minulta! Hahaa! Olisittepa eilen nähneet islantilaisten sukulaistemme ilmeet, kun kiikutin esikoisen kanssa perinteisten joulunyyttärikahvien kakkupöytään tämän valloittavaan taidonnäytteen. Mitääh –

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö