Työkaveriksi luonnonkosmetiikkagurulle + alekoodi

Osa teistä saattaa muistaa, kun kirjoitin viime keväänä uudesta työprojektistani eli blogisijoitusyhtiö SBM Kipinästä. Se yhdistää tarinansa alkuvaiheessa olevat kiinnostavat ja kasvupotentiaaliset yritykset ja bloggaajien asiantuntemuksen. Ja siis minut, joka olen saanut olla tässä hienossa jutussa vetäjänä mukana. 
Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Kohta Laura toivottavasti paljastaa meille tuon upean tukkansa salaisuuden. Pöllin sen.

SBM Kipinä sijoittaa hyvisyrityksiin – eli sellaisiin, jotka edustavat tärkeiksi katsomiamme arvoja kuten kestävyyttä, kotimaisuutta, työllistämishalukkuutta. Se mitä sijoitamme on työ eli esimerkiksi bloginäkyvyyttä, mediakonsultointia ja liiketoiminnan kehitystyötä. Vastineeksi SBM Kipinä ja mukana olevat bloggaajat saavat yhtiöstä osakkuuden. Täältä viime keväänä kirjoittamastani jutusta kannattaa lukaista tarkemmin SBM Kipinästä.
Olemme saaneet kevään ja kesän aikana kymmeniä yhteydenottoja suomalaisilta yrityksiltä. On ollut todella iso ilo oppia tuntemaan paljon uusia, uraauurtavaa ja kiinnostavaa liiketoimintaa tekeviä yrityksiä isoja ja pidemmälle ehtineitä ja sellaisia, jotka ovat vielä asteella suunnittelupöytä. Digimarkkinointi, blogiyhteistyö ja sosiaalisessa mediassa eri kanavissa liikkuvien ihmisten tavoittaminen on näille yrityksille tärkeää, mutta rahaa näiden asioiden edistämiseen ei vielä ole. SBM Kipinälle on siis toden totta näyttänyt olevan kysyntää.
Jeah! Ajoituksemme on juuri oikea eikä melkein.
Maiju on teräsmuija!
Yksi monista meihin yhteyttä ottaneista oli eräs Tanja Kipinoinen Turun suunnalta. Hän kertoi yrityksestään Biodellystä, luonnonkosmetiikan verkkokaupasta, jolla on myös kivijalkamyymälä Turussa. Tanja kertoi perustaneensa yrityksen kotiäitivuosinaan, aloittaneensa pienesti ja vähitellen kasvattaneensa toimintaa. Kiinnostukseni heräsi aika nopeasti. Vaihdoimme viestejä koko viime kevään ja kesän aikana ja tutustuimme toisiimme paremmin. Tuli vanhva tunne, että juuri tämä voisi olla match. Tunne vahvistui, kun kävimme läpi myyntilukuja, kannattavuutta ja toiminnan kehittymistä vuodesta toiseen. Sitä paitsi tässä olisi nyt bisnes, joka vastaa arvojamme, ja toisaalta bisnes, jolle meidän osaamisestamme todella voisi olla hyötyä. Molemmat voittaisivat.
Laadunvarmistaja.
Luonnonkosmetiikka on kasvavaa liiketoimintaa. Ympäristöarvot ovat nousseet keskiöön yhä useammalla alalla. Luonnonkosmetiikan käyttäjiksi siirrytään eri syistä. Joillekin synteettinen kosmetiikka ei sovi; iho reagoi ja itselle toimivaa sarjaa on ollut vaikea löytää. Luonnonkosmetiikasta on voinut löytyä ratkaisu, koska sen läpi iho hengittää paremmin. Osa meistä haluaa käyttää luonnonkosmetiikkaa, koska haluaa välttää mikromuovien työntämistä luontoon. Syitä on yhtä monia kuin käyttäjiäkin. Luonnonkosmetiikkaa kun ei löydy vain asialleen vannoutuneiden ekoihmisten meikkipusseista.
Biodellyn laaja valikoima ja sen jatkuva monipuolistuminen ja uudistuminen rakensivat lisäluottamusta toiminnan järkevyyteen.
Sekin vakuutti, että vaikka tässä tehdään businesta hyvin, sitä tehdään reilusti. Jos joidenkin tuotteiden hinta-laatusuhde on ollut viturallaan hinnan suuntaan, niitä ei ole otettu Biodellyyn myyntiin. Tanja ei halua myydä asiakkaille tuotteita, joihin Tanja itse ei täysin usko. Jos joku sinänsä ihan hyvä kasvoseerumi on ollut aivan liian kallis verrattuna muihin yhtä tehokkaisiin kasvoseerumeihin, ei Tanja ole ottanut sitä myyntiin. Erinomainen asenne! Koska juuri tämä on sitä mitä minä asiakkaana haluan: että joku muu on ajatellut puolestani sen, mitä minun kannattaa ostaa. Koska en ole itse tämän asian asiantuntija, on hienoa, kun joku osaa kertoa minulle, miksi jostain tuotteesta kannattaa maksaa vain kymppi, ja miksi 90 euroa pienestä putelista voi joissain olosuhteiessa olla ihan ymmärrettävä hinta. 
Tanjalla on uskomaton määrä tietoa luonnonkosmetiikasta, tuotesarjoista, tuotteista, raaka-aineista, luonnonkosmetiikkamarkkinoista. Silti tiedän, että hän ei kyllä tykkää yhtään, että kutsuin häntä jutun otsikossa luonnonkosmetiikkaguruksi. Sori Tanja, mutta oli pakko 🙂
Oikeassahan Tanja tavallaan on: ei tämä luonnonkosmetiikkamaailma mitään guruttamista ole. Kyse on ihan tavallisesta ihonhoidosta, hiustenhoidosta ja meikkaamisesta, jotka lisäävät meidän omaa hyvinvointiamme mutta samalla kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

Meidän huiput työkaverit! Hanne Valeäidistä, minä, Maiju Asikaine-blogista, Biodellyn Tanja Kipinoinen ja Mamma rimpuilee -blogin Laura. 

Kaikkia näitä asioita punnittuamme tulimme lopputulokseen, että tässäpä meillä yhteistyömahdollisuus, josta on iloa ja hyötyä molemmille osapuolille. Biodelly haluaa kasvattaa myyntiään, kehittää verkkokauppaansa ja löytää uusia asiakkaita, ja me bloggaajat taas pystymme auttamaan siinä. 
Me noin kolmekymppiset tässä mukana olevat bloggaajat eli minä, Valeäidin Hanne, Mamma Rimpuilee -blogin Laura ja Maiju Asikaine-blogista (niin, ja vaikka siis tällä hetkellä vedän SBM Kipinää, en tietenkään tule itse olemaan sijoittajana mukana jokaisessa projektissa – bloggaajat valitaan kuhunkin yhteistyöhön sillä periaatteella, kuka halukkaista on sopivin) käytämme kaikki kosmetiikkaa, mutta emme ole vannoutuneita luonnonskosmetiikankäyttäjiä vaan enemmänkin sellaisia iloisia sekakäyttäjiä. Meillä on joeblasco-historiamme, mutta myös kiinnostus luonnonkosmetiikkaan, jos vain löydämme meille sopivia tuotteita. Tunnemme someympyrät ja olemme tottuneita verkko-ostajia, tiedämme mikä meidän kaltaisillemme työssä käyville, juuri nyt aika kiireistä elämänvaihetta viettäville muikkeloille on tärkeää kosmetiikan valinnassa, ostamisessa ja meikkaamisessa. Mistä ollaan valmiita maksamaan, mistä taas ei? Millaisia kosmetiikan käyttäjiä me olemme, mikä tuotteissa on meille tärkeintä? Kuinka vähentää ryppyjä, jos ei botox kiinnosta?
Starttasimme yhteistyömme viettämällä työkaverusten kesken iltapäivän saman palaveripöydän ääressä pohtimassa luonnonkosmetiikkaan ja verkkokauppoihin liittyviä juttuja. Ja jatkoimme iltaa tietysti baarissa. 
Vihdoin sitä viiniäkin saatiin. Kaikista oli varmasti hyvin hauskaa, kun kerroin, että en yhteen aikaan käyttänyt ollenkaan meikkiä, koska olin mielestäni tarpeeksi älykäs. (Oi aikoja, tirsk.)
Niinpä täällä minunkin blogitontillani tullaan näkemään luonnonkosmetiikkaan liittyviä juttuja. Kaikki nämä Biodelly-yhteistyöt on merkattu kaupallisiksi yhteistöiksi, vaikka tässä rahan sijasta vaihtaakin omistajaa nippu osakkeita. Kun kerron Biodellystä ja sen tuotteista, kerron siitä kuin kertoisin mistä tahansa omasta busineksesta, missä olen mukana. Jos teillä on mitä tahansa kysyttävää, niin kysykää pois. Olen tästä yhteistyöstä niin innoissani, että juttelen siitä mielelläni ihan kenelle tahansa, joka vain jaksaa kunnella!
Yhteistyön alkamisen kunniaksi tarjoan teille Biodellyn verkkokauppaan 15 prosentin alennuksen koodilla biodellysatu 
Tuo koodi on voimassa 15.11.2017 asti ja se kattaa kaikki normaalihintaiset tuotteet. Jos Biodellystä tilaa yli 50 eurolla, saa tuotteet kotiin ilman lähetyskuluja.
Näin alkajaisiksi voisin suositella vaikkapa tuota Madaran silmienympärysiholle tarkoitettua Smartia: se on kiitettävän jytäkkää voidetta, joka levittyy helposti ja tuoksuu hyvälle. Etenkin aamuisin voidetta laitettuani huomaan, että turvotus silmien alla laskee nopeasti. Niinpä olen muutamana tosi väsyneenä aamuna levittänyt tätä voidetta reteästi koko kasvoille. Päivä freesaantui heti muutamalla asteella. Koska eihän se nyt niin vakavaa ole, jos käyttää jalkarasvaa käsiin tai päinvastoin… 
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö