Unelmaduunarit: Kotiäitivuosina perustettu Vimma-vaatemerkki on nyt miljoonabisnes

Ammatti: kätilö, ja pitkään kotiäitinä. Perhesuhteet: paljon töissä oleva puoliso ja kuusi lasta. Alkutilanne: ompelukone keittiön pöydällä. Vuonna 2017: lastenvaatemerkistä miljoonabisnes.
Anteeksi, mutta siis mitä ihmettä? No sitä mekin ajattelimme Hannen kanssa, kun keksimme kutsua Unelmaduunarit-podcastiimme vieraaksi Vimma-vaatemerkin perustajan ja johtajan Marjut Rahkolan.

Voi viude, mikä tyyppi hän onkaan! Jos sallitte pienen ajatusleikin, niin kuvaan Marjutia kolmen asian kautta: hänen tyylissä on vähän Björkiä, asenteessa Kirsti Paakkasta ja ulospäin sädehtivässä tunnelmassa Anneli ja Onneli -tarinoiden Ruusukujaa. 
Kotiäitivuosinaan kuutta lasta hoitaessaan Marjut surautteli ompelukoneellaan (joka oli aina keittiön pöydällä valmiina) uusia lastenvaatteita. Piirteli, kokeili ja näki öisin unia kuoseista. Sitten hän kävi näyttämässä Marimekolla tekemiään vaatteita, kätteli Mika Ihamuotilan ja pääsi tunnettuun muotitaloon freelance-suunnittelijaksi. Meni jonkun aikaa ja tuli seuraava askel: Marjut päätti perustaa oman yrityksen ja tehdä sen ilman isoja alkuinvestonteja. Vaatesuunnittelutalon toiminta alkoi kodin olohuoneesta ja on nyt kasvanut miljoonabisnekseksi. Kaikki on rahoitettu pelkällä tulorahoituksella: isoja lainoja ei toimintaa varten ole otettu. Se on huikea juttu se. Eihän tällaisen yrityksen nimi voi olla mikään muu kuin Vimma.
En meinannut millään uskoa, että oma design-merkki saadaan isoksi ilman suurta alkulainaa.
Uusimmassa Unelmaduunarit-podcastissamme Marjut kertoo, kuinka se onnistui. Mitkä ovat olleet tärkeimmät tukipilarit ja periaatteet? Entä mikä nykyisessä työssä on kaikkein raskainta? Milloin kannattaa lopettaa? Tämä on niin uskomattoman inspiroiva ja hauska tarina, että se vetää väkisinkin suupielet nauruun. Tästä iloa maanantaiaamuunne:

Jos haluat jättää palautetta, aihetoiveita tai muuten vain avautua, voit toki jättää viestejä tänne bloginkin puolelle, mutta meillä on Unelmaduunareille myös oma Facebook-sivu,josta löytyy kootusti kaikki podcastiimme liittyvät jutut ja päivitykset.
Ehkä kiinnostuit myös näistä: 
Aikaisemmat jaksot:
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö