Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suosikkikosmetiikkasarjani: Sóley

Takana laiska kesäperjantai. Aamulla otettiin lämpöä Kupittaan maauimalassa, iltapäivällä tehtiin lounaaksi pannaria ja illaksi pyöräilin treeneihin ja sieltä 70 minuutin urheiluhierontaan. Hyvin levätyn perjantain jälkeen lauantaiaamu on sopivan hidas hetki keskittyä  hetkeksi purnukoihin. Tällä hetkellä kylppärin laatikko, salikassin sivutasku ja pieni reissumeikkibägini ovat täynnä Islantia. Yllättävää, eikö vain.

Postaus sisältää affiliate-linkkejä*.

Tutustuin islantilaiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin Sóleyhin (sóley on islantia ja tarkoittaa muuten niittyleinikkiä) työkuvioissa. Otin tuotteita testiin – ja otin vähän lisää. Alkuinnostuksen jälkeen kokeilin muitakin tuotteita ja innostuin lisää. Aika usein uusien merkkien kanssa käy niin, että sieltä löytyy yksi tai kaksi lempparia, mutta sarjan muut tuotteet eivät enää kiinnosta samalla palolla.
Nyt narahti toiseen suuntaan: mitä enemmän kokeilin, sitä enemmän tykästyin.
Katja Kokon vinkistä tein kasvovoiteesta ja kasvojen öljyseerumista Birta Lift & Glowsta* sekoituksen. Oma suosikkini Sóleyn kasvorasvoista on yövoiteeksi tarkoitettu eyGLÓ* Minulla on superkuiva iho, joten käytän yövoidetta aamuisinkin. Yövoide yhdistettynä tuohon öljyseerumiin on tuntunut todella tehokkaalta kombolta.
Nyt siis minäkin sekoitan pari pisaraa öljyä teelusikan kärjelliseen kasvovoidetta ja levitän seoksen kasvoille ja kaulalle aamuin ja illoin. Ja kyllä vaan! Sibelius-juova silmieni välissä on pienentynyt alkutilanteesta eikä naamaa kiristä enää edes juuri suihkusta tullessa. Tuotteilla lienee jotain osuutta asiaan: onhan Sóleyn öljyseerumissa runsaasti linolihappoa, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa, ja C-vitamiinia, joka kiinteyttää ihoa.
Pari kertaa viikossa käytän edelleen ekojen Sóley-kokeilujeni suosikkia eli mineraalikasvonaamio SteinEYtä*,jossa on ripaus tulivuorentuhkaa. Se tekee mahtavan ulkoisen paastoefektin: puhdistaa ja keventää kasvoille nousseita nuukahtamisen merkkejä. Naamio tuntuu kasvoilla raskaalta, mutta poispesun jälkeen kasvojen iho näyttää kirkkaammalta ja puhtaammalta.
Sitten pitää jakaa myös yksi alapääjuttu, hah. Sóleyn kaikkien aikojen ensimmäistä tuotetta eli hoitobalsami Græðiria* olen nimittäin tökönnyt hanuriin sekä mörssärille (vaippapunotus) että itselleni (ratsastusvaellusten ikävä puoli). Samalla balsamilla olen lääkinnyt myös satunnaisia yskänrokkoja. Kasvojen iholle en ole tätä vielä kokeillut, koska tuo öljy-kasvovoideseos on toiminut niin hyvin. Ehkä tiukan paikan talvipakkasella naamarin oikein punoittaessa turvaudun tähän vaikkapa huulivoiteena tai nenänpielten herkän ihon hoitajana.
Sitten päivittäinen ihonpuhdistus.  fersk White* eli ”tuore valkoinen” pesee muut luomukosmetiikkapuhdistusvaahdot paksulla rakenteellaan ja puhdistusvoimalla. Tällä vaahdolla irtoaa ripsarikin helposti. Islantilaisista yrteistä ja pohjoisislantiaisesta lähdevedestä valmistettu Nærð*-kasvovesisuihke tulee isossa pullossa ja on törkeän riittoisaa. Käytän suihketta kasvovetenä aamuin ja illoin. Parin kuukauden intensiivisen käytön jälkeen pullosta on kulunut vain vajaa kolmannes.
Mitäpä muuta? No ainakin birkiR-koivushampoota*. Nyt meillä on menossa jo kolmas pullo, koska puolisoni nyysii tätä samaa itselleen ja yliannostelee. Pähkinänkokoinen nokare riittäisi lyhyisiin hiuksiin vallan hyvin. Hän turauttaa  pesukertaa kohti pähkinäpussillisen. Tai sitten meidä suihkua käyttää joku kolmas tyyppi, joka ylettää pituutensa puolesta pesuainehyllylle.
Tästä shampoosta diggaan paljon. Islantilaisia koivunlehtiä sisältävä pesuaine puhdistaa hiukset runsaalla vaahdolla. Raikas koivuntuoksu seuraa tukan mukana seuraavaan pesukertaan asti.
Miksi juuri Soley? Onhan noita muitakin erinomaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Noh.
Ensinnäkin islantilaisuus on plussaa etenkin, kun luonnonkosmetiikasta puhutaan. Täällä on puhdas luonto, maa on harvaan asuttu ja kovat sääolosuhteet pistävät kasvit tekemään parastaan. Raaka-aineet ovat siis priimaa. 
Nämä ovat toimivia ja hyväntuoksuisia tuotteita olematta järjettömän kalliita. Onhan 50 euroa melko paljon rahaa, mutta tehokkaiden seerumien sarjassa se ei ole törkeän kallis. Plussaa myös kauniista tuotepakkauksista, ne ovat yksinkertaisia mutta nättejä. Kestävät purkit, jotka on helppo kierrättää muovi- ja lasijätteenä.
Paikallisuus tuo tuttuuden tunteen. Ja mitä tutumpi sen herkumpi. Tunnen merkin omistajan ja perustajan, meillä on yhteisiä ystäviä ja luultavasti hän on islantilaiseen tyyliin myös jotain sukua perheellemme. Vähän siis sama kuin naapurilta ostaisi! Eli tiedän, kuinka hän tekee tuotteensa ja tunnen hänen periaatteensa. Ja mikä hauskinta: Sóleyn tuotantolaitos sijaitsee Grenivíkissä eli siellä samassa pikkukylässä, missä kesäisin ratsastan ja vedän issikkamatkoja. Tuotteissa käytetty lähdevesi on peräisin kilometrin korkuiselta Kaldbakurin vuorelta, jonka lumihuippu kimmeltää ilta-auringossa tuossa alimmassa kuvassa. Nappasin vuoresta kuvan viedessäni hevosia iltalaitumelle. Melkoinen idylli.
Sóleyn tuotteita saa nykyään myös Suomesta. Stockan lisäksi ainakin Jolien verkkokaupasta, jonne nuo tuotelinkit vievät.

3 Comments

 • Kisu

  Mulla häiritsee, kun nämä luonnonkosmetiikkamerkit antaa itsestään niin puhtaan ja luonnollisen ja turvallisen kuvan. Kuitenkin kosmetiikassa eniten allergiaa ja yliherkkyysoireita aiheuttavia yhdisteitä on hajusteet ja niitä näissäkin yleensä on (ainakin Madarassa on). Nuo tuotelinkit ei muuten toimi. Yritin tarkistaa asiaa niiden kautta.

  • Satu Rämö

   Moi Kisu! Voi pahus, linkit olivat lakanneet toimimasta. Kiitos kun ilmoitit – asia on nyt korjattu.
   Se on totta että useiimmissa luonnonkosmetiikkatuotteissakin on yliherkkyysoireita aiheuttavia yhdisteitä. Mulla itsellä tällaisia oireita ei ole, joten en osaa oikein ottaa niitä huomioon näissä jutuissa, joissa kerron omista kokemuksistani. Esim. jos on vakavasti allerginen jollekin luonnossa esiintyvälle yrtille, niin varmasti sitä yrttiä sisältävä kosmetiikkatuote aiheuttaa myös joitakin oireita. Synteettisiä hajusteita luonnonkosmetiikassa ei ole.

   Tunnen läheisesti yhden toisenkin islantilaisen ihonhoitotuotemerkin, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa, koska raaka-aineista osa on valmistettu synteettisesti ja mm. geenitekniikkaa hyväksi käyttäen. Nuo Bioeffectin tuotteet sopivat kuitenkin todella hyvin herkkäihoisille, sillä ne ovat täysin tuoksuttomia. Ei ole myöskään säilöntä- tai väriaineita. Äärimmäisen hyvälaatuisia ja tehokkaita kasvoseerumeita, mutta myös hinta on vähän korkeampi kuin esim. Sóleyn tuotteissa. Olen kuullut useammalta yliherkkyysoireilta kärsiviltä, että Bioeffectin kasvoseerumi on sopinut hyvin; ei siis ole tullut mitään oireita.

   Osa sitten taas ei halua missään olosuhteissa käyttää ei-luonnonkosmetiikkaa, vaikka tuote olisi muuten todella turvallinen, puhdas ja ei-eläinperäisiä aineita sisältävä.

   Monimutkaisia juttuja. Mutta onneksi valinnanvaraa on paljon, eli kaikille pitäisi toivottavastis löytyä sopiva tuotesarja.

 • Anonyymi

  Hei,
  kun Islannissa vierailee niin mistä kannattaa kosmetiikkaa ostaa? Onko mahdollisesti tehtaanmyymälöitä yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *