Rakkauteni äänikirjoihin ja ilmainen tutustumiskuukausi

Olen äänikirja-addikti. Tilanteissa, joissa tyypillisesti laitetaan radio päälle, minä painan älypuhelimesta playta ja heittäydyn tarinaan. Kuuntelen tarinaa, kun laitan ruokaa, kun käyn suihkussa (kukapa ei kävisi suihkussa kylppärin ovi auki volat täysillä, jos on juuri onnistunut pääsemään teoksessa kiihkeimpään cliffhanger-kohtaan), kun pyöräilen treeneihin, kun ajan autoa, kun teen kirjanpitoa, kun ripustan pyykkejä ja kun lötkötän sohvalla ja katselen ikkunasta, kuinka paju heiluu tuulessa.
Kaupallinen yhteistyö: BookBeat.

Ryhdyin viime syksynä taas lenkkeilemään, kiitos maikkarin rikostoimittajan. Monen vuoden tauon jälkeen aloitin hölkkäharjoittelun aivan alusta. Jaksoin juosta vain hassut pari kilsaa ennen pikkukuolemaa. Noin puoli vuotta kestäneen harjoittelun ja suunnilleen kymmenen äänikirjan jälkeen kymmenen kilometrin hölkkälenkki menee reiluun tuntiin eikä tunnu enää missään. En olisi pystynyt motivoitumaan lenkille lähtöön ilman niitä Jarkko Sipilöitä. Tarinoiden voima on ihmeellinen.
Äänikirjafiksaationi ei ole ihan uusi juttu. Yli vuosikymmen sitten, aikana jolloin yksikään äänikirja ei vielä ollut digitaalisessa jaossa, ostin kirjakaupasta ja lainasin kirjastosta cd-levysettejä. Yksi äänikirja oli teoksesta riippuen kahdeksasta viiteentoista cd-levyyn pitkä. Kuuntelin niitä kannettavalla cd-soittimella (ajatella!), jota kannoin mukana kaikkialle takkini taskussa (ajatella, miten suuret taskut!).
Koko lailla helpompaa on nykyään. Olenkin ollut BookBeatista erityisen mielissään. Se on siis kirjojen tilauspalvelu, jossa kiinteää kuukausimaksua vastaan (16,90 €) saa lukea niin paljon e-kirjoja ja kuunnella niin monta äänikirjaa kuin silmät ja korvat kestävät.
Erityisen iloinen olin, kun huomasin, että kirjoittamistani kirjoista on tehty ensimmäistä kertaa äänikirjat – ja vielä kahdesta yhtä aikaa! Mahtavaa kuunnella omaa tekstiään ammattilukijan lukemana. Tuntuu kuin olisin tehnyt jotain vieläkin isompaa kuin kirjoittanut kirjan. Toisen äänellä luettua kirjaa kuunnellessa tuntuu siltä, että olen tullut osaksi jotain isompaa ketjua. Luonut jotain, joka toisen käsissä laajenee ihan omaksi teoksekseen. Ehkäpä leffojen ja televisio-ohjelmien käsikirjoittajista tuntuu juuri tältä, kun ne katsovat omaa duuniaan valkokankaalta ja näyttöruudulta?
Islantilainen voittaa aina (WSOY) ilmestyi jo vuonna 2015, mutta se on edelleen myynnissä marketteja ja kioskeja myöten. Etenkin näin kirjailijan näkökulmasta yhden teoksen pitkä myyntiaika ja monet eri myyntikanavat ovat mahtava juttu. Nykyajalle tyypillisellä muutaman kuukauden varastonkiertonopeus -syklillä se on itse asiassa jo melkoinen saavutus.
Kaupallinen yhteistyö BookBeatin kanssa tuli ihan täydelliseen ajankohtaan: Islantilainen voittaa aina nimittäin ilmestyi äänikirjana eilen ja sitä voi kuunnella myös BookBeatissa. Sähkökirjana tuo opus jo löytyikin. Samasta sovelluksesta voi klikata kuunteluun tai lukuun myös Valtarin Hannen kanssa yhdessä kirjoittamani Unelmahommissa-kirjan (WSOY), joka ilmestyi keväällä.
Jos ette vielä ole BookBeatin asiakkaita, suosittelen nyt kokeilemaan. Tottakai tyrkytän  aivan ensimmäiseksi noita omia teoksiani, mutta onhan siellä vaikka miten paljon muutakin ihanaa. Itse kulutan äänikirjoina eniten juonivetoista viihdettä eli lähinnä dekkareita kuten Jo Nesbötä, Jarkko Sipilää, Gillian Flynniä ja suosikki-islantilaisdekkarikirjailijani Arnaldur Indridasonia. Viimeksi mainitun teoksia on tosin saatavilla vain englanniksi.
Koodilla salamatkustaja jokainen uusi asiakas (tämä tarjous ei siis valitettavasti koske vanhoja asiakkaita) saa kuukauden maksutta. Sen jälkeen voi sitten päättää, haluaako lopettaa palvelun käytön vai ei. Jos ei lopeta, tilausjakso jatkuu automaattisesti.
Viisi syytä, miksi itse diggaan BookBeatista:
1. Tarpeeksi suuri valikoima ääni- ja sähkökirjoja. Tuhansia teoksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
2. Seisova pöytä: maksat vain yhden kuukausimaksun ja nautit niin paljon kuin jaksat. Kun katsoo sähkö- ja äänikirjojen tavanomaisia markkinahintoja, kuukausimaksu 16,90 € tulee halvemmaksi kuin vajaan yhden perinteisen ääni- tai e-kirjan ostaminen kuukaudessa. 
3. Voit sekakäyttää. Useat kirjat ovat saatavilla sekä e-kirjana (kirjan päällä silmälasisymboli) että äänikirjana (luurisymboli), eli voit vaihtaa nautintotapaa kesken teoksen. Jos vaikka luet Unelmahommissa-kirjaa junassa ja ehdit sivulle 67, mutta sen jälkeen haluaisit jatkaa teosta äänikirjana kävellessäsi juna-asemalta kotiin, alat kuunnella äänikirjaa.
4. Voit kuunnella ja lukea offline-tilassa, sillä teosten lataaminen laitteelle on mahdollista.
5. Niin lyhyttä aikaa ei ole eikä niin kiire ole koskaan, etteikö ehtisi kuunnella edes pätkän hyvää tarinaa. Antti Tuuri sanoin minulle kerran, että kirjailijan yksi tärkeimpiä tehtäviä on lukea paljon kirjoja. Vain siten pystyy itsekin luomaan niitä. Sama pätee ihan joka alalla: jos ei altista itseään hyville jutuille, ei pysty tuottamaan hyviä juttuja itse. Nipistä siis vaikka työpäivästäsi vartti hyvän tarinan kuuntelulle. Se ravitsee aivoja ja varmasti “maksaa itsensä takaisin”.
Toimi siis näin: Rekisteröidy tästä linkistä. Koodilla salamatkustaja saat ilmaisen käyttökuukauden BookBeatiin. Ja jos saan pyytää, niin kuuntele ihan ekaksi se Islantilainen voittaa aina tai Unelmahommissa. Kirjailija lähettää kiitokset täältä laavaisen saaren maisemista! Ilmainen kuukausi -tarjous on voimassa uusille asiakkaille ja 31.10. asti. Rekisteröitymisen jälkeen lataa omaan älypuhelimeesi tai tablettiisi BookBeatin sovellus Google Playstä tai AppStoresta. Ryhdy nauttimaan.
Mieltä ravitsevia hetkiä hyvien juttujen parissa!
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö