Valmistujaislahja x 5 + alekoodi

Siis kesähän on täällä, ja varmaan siellä Suomessakin. Koulut päättyvät ihan pian! Joko on läheisille valmistujaislahjat hankittuna? Jos ei, niin tässäpä yksi (plus neljä) hyvää ideaa. Koska näin kirjojen ystävänä mielestäni paras valmistujaislahja omalle lapselle, ystävän lapselle, ystävälle, vanhemmalle, sukulaiselle ja ystävälle on nimenomaan kirja.

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Sanotaan, että lahjassa ajatus on tärkein. Ja hyvässä kirjassahan niitä on useita. Tässä muutama idea kirjalahjaksi ja alekoodi Adlibrikseen. Jos tilauksen tehdessäsi käytät koodia unelma10, saat kaikista kirjoista 10 %:n alennuksen. Postikulut Suomen sisällä sisältyvät hintoihin ja jos nyt tilaat, kirja ehtii vielä ensi viikon lopussa kotiisi. Alekoodi on voimassa 29.5.2017 asti.
Tässä omat suositukseni lahjakirjoiksi elämänvaiheesta toiseen siirtyville:Tämän kirjan kolmossivulle saa upean omistuskirjoituksen: Onni ja onnea elämään! Onni on ihana kirja hyvän romaanin ystäville. Inhimilliset ja heti tutunoloiset päähenkilöt tuovat digitalisaation, intohimon, ihmisoikeudet ja vanhemmuuden suuret teemat lukijan iholle. Romaani on erinomaisesti kirjoitettua proosaa ja lunastaa nimessään antamansa lupauksen: kirja on niin hyvä, että lopussa lukijan olo tuntuu onnelliselta.

Pekka Hiltunen. Onni. WSOY. 2016.

Vesikirjan kauneus tekee siitä upean lahjakirjan. Erityisen hyvin se sopii tiedealalle aikovalle tai sieltä valmistuvalle – tai upean kuvituksensa takia graafisesta alasta haaveilevalle. Tarinallinen tietokirja kertoo asioita vedestä ja sen tärkeydestä elämälle. Faktojen kanssa kirjan sivuilla virtaa fantasiamaailmasta ammentava kuvitus, joka tekee lukukokemuksesta mielettömän upean.
Laura Ertimo ja Satu Kontinen. Vesi. Myllylahti. 2017.
Okei, tämä on haastava nimensä takia. Onnistuakseen kyseinen opus vaatii osuvat saatesanat, jotta kirja ei tunnu moukalta lahjalta. Haluan kuitenkin suositella tätä, koska se sopii sisältönsä puolesta niin hyvin hänelle, joka on juuri valmistunut lukiosta ja lukee pääsykokeisiin – eli on stressed as hell. Tai hänelle, joka teki kovan duunin, sai tutkintonsa valmiiksi ja on nyt ihan POIKKI. Pääsykokeiden, gradun pusertamisen tai lopputyön valmiiksi saamisen jälkeen on turvallista tarttua tähän kirjaan – se nimittäin auttaa hengähtämään ja rentoutumaan, jäämään siihen tyyneyden tilaan, jossa aurinko paistaa ja mieli läikähtelee ilosta. Elä enemmän, stressaa vähemmän kuulostaa tuskalliselta ruotsalaiselta unelmahötöltä, mutta on oikeasti ajatuksia ravisteleva onnellisuusopas ja ilman bullshittiä. 
Susan ja Mats Billmark. Elä enemmän, stressaa vähemmän. WSOY 2016.
Oih, tämä kirja on erinomainen! Omalla kohdallani se oli tämän kevään yllättäjä: paljon parempi, mielenkiintoisempi ja liikuttavampi  mitä odotin. Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta kertoo arvostetun aivokirurgin Henry Marshin työstä. Millaista on leikellä toisten aivoja? Millaista on työ, jossa voit pelasta jonkun elämän? Millaista on työ jossa virhe – joita sattuu aina ja kaikille ja ihan jok’ikisessä työssä – voi tarkoittaa asiakkaan kuolemaa. Tämä kirja ei todellakaan ole kirja vain lääkikseen pyrkiville tai sieltä valmistuneille. Se on mielenkiintoinen kurkistus yhteen tapaan tehdä työtä ja elää. Upea lahjakirja uteliaalle nuorelle ja vanhalle, siis ihan kaikille upeille tyypeille.
Henry Marsh. Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta. S&S. 2017.Sekä tietysti:  Unelmahommissa – tee itsellesi työ siitä, mistä pidät. Kirjoitin Valtarin Hannen kanssa tämän kirjan, koska me halusimme kertoa, että töissä voi olla mukavaa. Haluamme tehdä unelmahommia hyvässä porukassa! Tämä on maailmassa se urakirja, joka kertoo siitä, miten omasta työstään voi tehdä itsensä näköisen. Se mitä opiskelee tai minkälaisia numeroita sai päästötodistukseen ei tarvitse merkitä juuri mitään. Ihmisen kokoinen opas tulevaisuuteen, josta ei koskaan varmaksi tiedä. Tämä kirja auttaa näkemään niin vastamäkiä kuin myötätuuliakin ja käyttämään niitä hyväksi omalla matkallaan. Hanne kokosi blogiinsa lukijoilta tulleita kommentteja kirjasta. Nehän ovat siis kertakaikkisen ihania. 
Satu Rämö ja Hanne Valtari. Unelmahommissa – tee itsellesi työ siitä, mistä pidät. WSOY 2017.Ensimmäinen ja viimeinen kuva: Arttu Mustonen.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö