Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Työviikkojen taatelia

Joskus sanotaan, että kun kesä lähenee, businekset vähenee. Tänä vuonna ei todellakaan ole niin. Kevään kuiva kausi on vaihtunut sopivankokoiseen kaatosateeseen. Semmoista hyvää myrskyä kohti mennään. Pahoittelen sekavaa postausta, tässä on vaan ollut niin paljon kaikenlaista menossa.
Kuluva viikko on ollut heittämällä viime vuosien kiireisin viikko. En enää edes muista, kuinka monessa kokouksessa olen juonut vissyä, kaatanut itselleni kahvia vaaleisiin kahvikuppeihin, syönyt palaveribanaaneja ja miettinyt, voisikohan ottaa vielä toisen viinilasillisen. (Tottakai otin.) Ja miten saisin kuljetettua 150 kiloa villaa Helsingin Lauttasaaresta Reykjavikin keskustaan. (Sorry tiiseri, mun tämä on niin kreisi juttu, että mun on pakko palata aiheeseen vielä myöhemmin. Eli sitten kun olen ratkaissut sen! Jos omistat iso kuljeusyhtiön ja haluat auttaa minua, pistä viestiä.)

Unelmahommissa ilmestyi maaliskuun lopussa. Silloin kun kirjalaatikoita kannettiin ulos painosta, minä olin kotona Islannissa ja Hanne perheensä kanssa matkalla Balilla. Olosuhteisiin ei voinut vaikuttaa, joten lykkäsimme suosiolla ilmestymisjuhlia. Niinpä järjestimme kahden naisen mediakiertueen vasta tällä viikolla. Saimme lykättyä neljään arkipäivään tukun lehtikuvauksia, radiohaastatteluja, pr-tilaisuuksia, esitelmiä, juhlia ja juhlien järjestämistä.
Olemme kuluneen vuoden aikana henganneet Hannen kanssa paljon yhdessä – mutta digitaalisesti. Olemme itse asiassa nähneet toisiamme kunnolla ennen tätä viikkoa tasan kaksi kertaa: silloin tammikuussa kun allekirjoitimme kustannussopimuksen ja viime kesänä, kun kuvasimme kirjan kannen ja promokuvat.
Seuraavan kerran tapasimmekin sitten tämän viikon maanantaina Katajanokalla. Ja tiistaina keskustassa. Ja keskiviikkona Pasilassa, keskustassa, Punavuoressa ja Kampissa. Ja torstaina kirjamme after work -tilaisuudessa (tästä vielä lisää ensi viikolla vapun jälkeen!). Perjantaina somealan Ping-festareilla täällä Clarion-hotellin käytävillä.

Olemme tässä lounastelun, haastattelujen antamisen, säätämisen ja orvokkien pussittamisen lomassa ehtineet punoa myös uusia juonia. Unelmahommissa saa varmasti joskus oman jatko-osansa kirjana, mutta ennen sitä päräytämme pystyyn oman podcastin. Aiomme tehdä hauskan ja fiksun setin aiheesta unelmien työelämää. Siis kiivasta ajatustenvaihtoa, käytännön vinkkejä ja hyviä hetkiä kivoista duuneista ja kivojen duunien vaikeista hetkistä. 

Unelmaduunarit tulvii korviisi kesän jälkeen. Sisällöstä eivät vastaa uskottavat urakonsultit vaan kaksi suorapuheista kädet saveen -tyyppiä eli Valtarin Hanne ja Rämön Satu. Joka jaksossa  omissa unelmahommissaan olevat tyypit – näyttelijöistä tulevaisuudentutkijoihin – tuovat keskusteluun mukaan omat tarinansa.

Podcast eteni sillä tiukalla flowlla, jolla asiat joskus tapahtuvat. Saimme idean tähän juttuun maaliskuussa. Kiinnitin ensimmäisen vieraamme pari viikkoa sitten. Toissapäivänä lyötiin kättä päälle tuotantoyhtiö Wecastin kanssa (tällä hetkellä kuuntelen saman talon tuottamia Valeäidin nauhoituksia ja Ihania ipanoita). Ja siitä parin tunnin kuluttua sopimus sinetöitiin skoolaamalla pari viinilasillista.
Podcast-palaverin jälkeen kiiruhdimme Hannen kanssa Radio Helsinkiin puhumaan unelmatöiden tekemisestä. Ohjelma löytyy täältä. Podcastina (tietysti).
Perinteinen radiokin on muuten vielä olemassa. Jos missasit mainion esiintymisemme Yle Puheen aamussa keskiviikkona, ohjelma löytyy tästä.

Keskimmäiset kuvat Arttu Mustonen.

14 Comments

 • Venla

  No tämähän oli mukava juttu. Kiinnostavien ja hyvien podcastien löytäminen on ollut vähän kiven alla. Onneksi niitä kuitenkin joitain on. Mutta tästä teidän tulee varmasti sellainen. Olenkin sitä jo odotellut. Mahtavaa.

  • Satu Rämö

   Kiitos, Venla!! 🙂 On tosi kiinnostavaa päästä kokeilemaan podcastin tekoa. Mua innoitti siihen äänikirjat joiden suuri fani olen.

   Paljon on vielä opittavaa, ja se on hauskaa. Syksyllä kuulette sitten lopputuloksen.

 • Anonyymi

  Jes!

  Heilutteletko vappuhuiskaa kotisaarella? Eletään toivossa, että "afterwork" toteutuu joskus uudelleen – jatko-osan jälkeen…

  Jaana

 • Tea

  Villalastin vieminen Islantiin, lampaiden villojen luvattuun maahan, kuulostaa äärettömän kreisiltä!

 • Saara

  Teidän sessio Pingissä oli todella hyvä! Suoraa puhetta ja luvut reippaasti pöytään. Rahasta on aina hauska puhua 😀

  • Satu Rämö

   Kiitos Saara, aivan ihanaa kuulla!
   Mustakin se meni hyvin ja oli tosi nastaa kuulla näiden muidenkin someihmisten kokemuksia hinnoittelusta. Joonas oli ihan huippu!!

 • Mieletön migreenikko

  Haha, vaikka tässä olikin sun kohdalla nyt kyse kuivasta kaudesta eli enemmän ulkoisista tekijöistä niin naurattaa, kun oma elämä on juuri tuollaista. Mullahan tosin on myös lievähkö kaksisuuntainen, joten se on sitten aina tota että välillä ei tapahdu mitään (aka makaan sängyn pohjalla, varsinkin loppuvuoden pimeät ajat) ja sitte niitä ideoita alkaa tupsahdella ja teen vuoden hommat kolmessa kuukaudessa ja kaikki ihmettelee mistä sitä virtaa riittää…

  Mun täytyy ehdottomasti kans tilata tuo kirja ihan jo siksikin koska haluun tukea (ja toki koska kiinnostaa). Pian se on mahdollista kun mulla on taas maanantaista alkaen asunto ja virallinen osoite. Saako muuten sitä edellistä tilattua vielä? Aattelin että menis yksillä postituksilla.. kovasti tekee mieli lukea suomeksi välillä!

  • Satu Rämö

   Kivaa, että sua kiinnostaa myös Islantilainen voittaa aina. Laitatko mulle meiliä satu (ät) suomi (piste) is, niin annan sulle osto-ohjeet (Shopifystä eli tuosta blogin sivupalkista voi ostaa vain tuota uusinta kirjaa, mutta hoidetaan molemmat samalla viestillä niin tullevat samalla lähetyksellä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *