Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Nämä asiat otan aina työmatkalle mukaan

Heipä hei Helsingistä! Tulin tänne viikon mittaiselle, tiiviin aikataulun palaveri-neuvottelu-koulutus-esiintymis-juhlimis-tapahtuma-työmatkalle. Aivan ihanaa.
Tulin yksin. Ja olen jo tämän yhden sunnuntaipäivän aikana saanut enemmän asioita valmiiksi kuin Reykjavikin toimistolla viikkoon. Miten voikin olla näin kivaa saada rauhassa keskittyä vain ja ainoastaan työntekoon? Tuntuu ihan lomalta! Just me and my laptop. Tai no, kävinhän minä ostamassa Stockalta yhden huulipunan ja Suomalaisesta Kirjakaupasta pari kirjaa. Ja ehdin käydä urheilemassakin. Aika peliliike muuten on kyllä se, että otin tämän airbnb-asuntoni crossfitsalin yläkerrasta. Kun kerran sijainnin voi valita, se pitää valita huolella…
Nämä Suomen-työmatkat ovat lähes aina superkiireisiä ja etukäteen tiukasti aikataulutettuja. Olisi mahtavaa ehtiä nähdä ystäviä ja aina se onkin aikomukseni, mutta melkein koskaan aikaa ei vain yksinkertaisesti jää. Arki on sen verran hektistä kotona ja ne päivät mitä pystyn itselleni työmatkoihin nipistämään on pakko omistaa vain työlle. Näihin päiviin mahtuu ainan paljon actionia, paljon uusia suunnitelmia ja sellainen ihanan kutkuttava tunne, että nyt taas tapahtuu!
Jotta nainen pysyy vauhdissa ja vauhti päällä, pakkaan jokaiselle työmatkalle mukaan vaatteiden ja muun tavanomaisen lisäksi seuraavat asiat.

Läppärin ja laturin (tarkastan kymmenen kertaa ennen kotoa lähtöä, että onhan laturi aivan varmasti mukana).
Kännykkä (ja jälleen se laturi!!) sellaisella liittymällä, että netin käyttöä ei tarvitse matkan päällä ollessa miettiä, että maksaakohan paljon vai ihan törkypaljon. Maksan islantilaiselle puhelinoperaattorille 4 euroa matkapäivässä siitä, että saan käyttää kännykkää saman hinnaston mukaan kuin Islannissakin. Aivan mahtava puhelinliittymäominaisuus.
Passin (sen läsnäoloa laukussa en varmista, koska ajokortillakin olen joskus päässyt Islannista Suomeen).
Vastamelukuulokkeet, jotta pystyn koneessakin tekemään töitä ja ottamaan pienet torkut. 
Villasukat! Ne ovat pakollinen juttu kaikilla lentomatkoilla, mutta etenkin työreissussa. Heti kun olen päässyt lentokoneeseen ja saanut laukun laitettua edessäolevan penkin alle, otan kengät pois ja laitan jalkoihin lämpimät ja löysät sukat. Sitten alan kirjoittaa.
Ison lompakon, jonne mahtuu kaikkien mahdollisten korttien, kolikoiden, nettipankkiavainten ja käyntikorttipinojen lisäksi myös pari nenäliinaa. Kyllä vain!
Gloryfyn rikkoontumattomat aurinkolasit, koska niiden päälle voi vaikka istua, ja ne eivät väänny rikki. Sitä paitsi olen kuullut, että on täällä Suomessa aurinkokin paistellut tuon lumisateen välillä tauotessa. Ja kyllähän minä ne jo tänään iltapäivällä vedin silmille, kun valoilmiö tunki lentokentältä keskustaan liikennöivän 615-bussin sivuikkunoista sisään.
Kalenterikirjani, jossa on listattuna ne kaikki ensi viikon tapaamiset, dead linet ja muistettavat asiat. Jos luotan vain kännykkkään, menen ihan sekaisin. Koska kun aikavyöhyke vaihtuu, iPhonen kalenteri siirtää automaattisesti kaikkia tapaamisia aikaeron verran. En tajua miksi näin välillä käy, enkä jaksa ottaa selvää. Siksi kannan käsissäni tätä Hotakaisen keskivertoromaanin kokoista kalenteria. Se on kaiken sen raahaamisen arvoista.
Sóleyn hoitovoide Graedir. Rasvaan sillä kuivassa lentokoneilmassa käteni ja räjähtäneet kynsinauhat ja laitan huulipunan alle jos kovin kuivattaa. Salva on tehonnut minulla myös yskänrokon ja pienten ihonaarmujen hoitoon, ja koska matkalle ei mahdu joka vaivaan eri hoitoa, luotan reissuilla vain tähän yhteen salvaan.

No entäpä sitten Suomeen päästyäni? Tein tänään kuten aina: tiputin matkalaukun majapaikkaan ja painelin ruokakauppaan. Sieltä tarttui mukaan ne samat, tutut eväät eli seuraavien päivien aamiainen ja iltapala: ruisleipää (tietysti), siivutettua juustoa ja yleensä juuri tuota ihanan arkista Edamia, purkillinen suolakurkkuja (koska ne eivät ole missään muualla niin oikealla tavalla rapsakoita kuin Suomessa), leipäjuustoa (koska tätä suussa narskuvaa ihanuuttahan voi syödä kuin kakkua ikään) ja kahvia (nyt löytyi kaupasta pirteän näköinen uutuus Pauligilta: keskipaahteista New York -kahvia, otin kokeiluun). 
Suomessa tehdään hyviä aikakauslehtiä ja nykyisistä akkainlehdistä etenkin Trendi kolahtaa. Siellä on aina jotain kiinnostavaa luettavaa. Nyt huomioni kaappasi otsikko: ”Toteuta unelmasi ulkomailla. Diginomadi: Enää en jämähtäisi työhön, josta en nauti.” HEAR, HEAR. Myyty! Koriin luiskahti.
Ja sitten se tärkein: pullo kaljaa. Ihan mitä tahansa kaljaa. Ihan vaan siitä ilosta, että sitä voi täällä ostaa hitto soikoon ihan tavallisesta ruokakaupasta, limujen ja maitojen vierestä. Kippistä vaan, tulin juuri saunasta ja tuhoan nyt noita Suomeenpääsyeväitä. Aah. Hyviä ovat. 
Kappas, leipäjuusto loppui jo.

10 Comments

 • Anonyymi

  Kivaa Suomen reissua! Toivotaan, että sää suosii. Tuntuu, että tänä keväänä on ollut aika oikukkaat säät. Mutta ihanan raikasta ja linnut laulaa, mitä voisi enempää toivoa 🙂
  Musta tää oli hassu kirjoitus, etenkin tuo kuva noista tavaroista. Mä olen lapsesta asti miettinyt mitä tavaroita ottaisi mukaan, jos tilaa ja aikaa olisi tosi vähän ja pitäisi selviytyä autiolla saarella. Haha, tuli tuosta mieleen.
  Icelandair kuva aiheutti aika kovan kahvihimon.. taidan tästä hipsiä keittelemään.
  Mukavaa viikkoa!
  Lunni

  • Satu Rämö

   Autiolle saarelle ottaisin mukaan säkillisen pähkinöitä, aurinkorasvaa, hyvän kirjan ja juomaveden puhdistajan. Ja muistikirjan ja kynän 😀

 • Venla

  Antoisaa reissua. Olisin niin mielelläni tahtonut osallistua kutsutilaisuutenne arvontaan (ja tietysti voittanut😇), mutta mitenkäs olisin sinne päässyt. Mutta oon varma, että saan vielä joskus kunnian tavata sinut. Ja toivottavasti myös Hannen.

  Ja Islannissa ei siis vissiin oluita ruokakaupasta ostella?

 • Anonyymi

  Apinoin nuo Suomessaoloeväät justiinsa, tosin kaverukset Trendi and Sol eivät tule meille. New York kahvi on kuin ulkomaan matka, mikäs sitä haaveillessa kurkkupurkki sylissä. Kaikki niin arkisia tuotteita, mutta näyttää kuin olisi juhlapöytä katettu, less is more ja iloa sinne tapahtumiin!

 • Anonyymi

  Hyvät eväät! Mulla Solin varmaan korvaisi irtokarkit. 😀 Ja mahdollisesti pullovesi, koska itselleni on ikuinen ihmetyksen aihe, että Helsingissä voi juoda vettä hanasta(!), minkä vuoksi unohdan sen aina välillä reisussa.
  Lentokoneessa en pysty oikein tekemään töitä. Osaksi tämä johtuu myös siitä, että aasialaiset ei tunne samanlaista oman tilan käsitettä ja on vaan helpompi pitää tietokone laukussa. Sen sijaan aina on mukana kirja, jonka kanssa sulkeudun kuvitteelliseen omaan tilaan.:D

 • Unknown

  Villasukat on myös mun luottotavara kaikille matkoille, ne on ihanat jalassa mihin aikaan vuodesta tahansa! Mukavaa Suomen visiittiä, olisi ollut mahtavaa osallistua Pingiin, mutta ehkäpä sitten ensi vuonna. =)

 • Anonyymi

  Mun on pakko tulla heristelemään sormeani Solilla. Suomi on täynnä loistavia käsityöläisbissejä ja juotavia isojen panimoiden bulkkibissejä. Niin en näe mitään syytä raahata Solia kaupasta kotiin (jos ei oo 25 astetta lämmintä ja tarttee janojuomabissen partsille). Mutta muuten eväät ja matkasetuppi vaikuttaa täydelliseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *