Kiitos Ping Helsinki!

Tässä Clarion-hotellin aulassa ajan kulumista seurailen. Lento kotiin Reykjavikiin lähtee vasta viiden tunnin kuluttua. Mieluummin kuitenkin nökötän tässä mukavalla sohvalla ja tuijotan sataman nostokurkia kuin vaeltelen lentoaseman metelissä, kirkkaissa valoissa ja ihmismassassa. Lievä kankkunen tuntuu paremmalta tässä näin.
Olen törkeän poikki, mutta törkytyytyväinen. Kuten hyvän urheilusuorituksen jälkeenkin: nyt kuuluu väsyttää. Viime työviikon grande finale koettiin eilen, kun Ping Helsinki -tapahtuma veti sängystä aamulla puoli seiskalta ja pää painui tyynyyn 21 tuntia myöhemmin.

Jokainen, joka joutuu ja saa käydä töiden puolesta tapahtumissa verkosoitumassa, myymässä ja tapaamassa kymmeniä ja satoja ihmisiä, tietää, kuinka paljon tapahtuman järjestelyt vaikuttavat tapahtuman hyödyllisyyteen. Maailman parhaatkaan after-bileet eivät mitenkään pelasta sitä, jos lounasruoka loppuu kesken tai netti pätkii kesken tärkeän ohjelmapuheenvuoron.
Ping Helsinki oli upea! Suuri somealan tapahtuma on järjestetty nyt kolme kertaa. Itse olin tänä vuonna mukana ensimmäistä kertaa. Tulin, näin ja koin, että juuri näin ammattilaistapahtuma kuuluu järjestää. Tilat olivat loistavat: tarpeeksi paljon pöytiä lyhyille myyntitapaamisille, törky nopea wifi joka ei pätkinyt kertaakaan ja hyvät tilat puheenvuoroille, ruokailuille ja jutustelulle. Vaaleanpunaiset ilmapallot, tuorekukat ja upea visuaalinen ilme loivat pirteän tunnelman.

Ruokaa oli saatavilla monta kertaa päivän aikana. En itse ehtinyt edes lounaalle, mutta löysin evästä mukaan kaapattavaksi. Sitten oli vesipisteet, kahvipisteet ja vaahtokarkkipisteet. Ja joo, olihan siellä kuohuviinipistekin illalla…. Mutta en voi ajatella sitä nyt yhtään enempää tai tämä hyvistä bileistä kielivä jysäri pahenee.
Päivän ohjelma oli sopivassa suhteessa kreiseilyä ja asiaa. Useampi tunti kului jutellessa ystävien ja kavereiden kanssa ja tutustuessa uusiin tuttavuuksiin. Tapasin myös todella monen vuoden mittaisia somekaveruuksia ensimmäistä kertaa, kuten esimerkiksi Riikan blogin Riikan, joka otti tilaisuudessa onneksi vähän enemmän kuvia kuin nämä minun seitsemän otosta. Käykää ihmeessä katsomassa! Siis siellähän oli ihan kaikki ja muutamia mainitakseni esimerkiksi: Ihana Emmi, Project Maman Katja, kaikkien naurattaja Asikaine, Valeäidin ja Lähiömutsin pitkäsääri-Hannet, Helsinkiin muuttanut Eino, festarijärjestäjä ja Thö Turun Queen Laura, Kokit ja Potit -blogin Hannele, liuta upeita matkabloggaajia kuten Fall into Finlandin Rimma ja Laura ja Walleni.usksen Sanna, joka voitti palkinnon illan upeimmasta asusta. 
Ai niin, ja mekin voitettiin! Blogisijoitusyhtiö SBM Kipinä sai Ping Helsingiltä Creating the Future -tunnustuksen. Mikä kunnia 🙂

Tilaisuuden puhujat inspiroivat ja antoivat ajateltavaa. Keksin yhden, luultavasti kaksi konkreettista juttua, joista on mulle hyötyä ihan lähitulevaisuuden työrprojekteissa. Sitten ne kahdenkeskeiset 15 minuutin mittaiset pikatapaamiset kiinnostavien potentiaalisten yhteistyökumppanuuksien kanssa – jösses miten tehokasta ja ihanaa. Noin viisitoista vartin mittaista tapaamista saa hymyn palaverimuijan huulille, käyntikorttitaskun pullistumaan ja hioo kummasti myyntiskillsejä. 
Kaupallisuutta, ystävyyttä ja kreisibailausta ja seuraavan päivän mittaista päänsärkyä. Siitäpä oli tämä Suomen-työviikon viimeinen päivä tehty.
Hyvin vedetty, kiitos!

Ja nyt minä lähden kotiin. Nukun koko lentomatkan, ja kun pääsen kotiin halin puolison ja lapset, enkä avaa työkonetta pariin päivään.  Alan sitten vasta tiistaina tehdä kaikkea sitä, mitä tällä viikolla tuli luvattua. Islannissa ei onneksi vietetä vappua, eli huomisen voi vain olla ilman yhtään mitään suuunnitelmia tai pelkoa, että kuinka kakka sää sieltä tulee niskaan. 
Aivan ihanaa.

10 Comments

  • Satu Rämö

   Joo älä! Melko tehokkaasti käytetyt 21 tuntia. 😀 Nyt kelpaisi pitkä ja mukava yöuni! 🙂
   Toi kuva on ihan killerihyvä, asenne meininki!

  • Satu Rämö

   Samoin, aivan superia tavata sinutkin livenä, kun kuitenkin jo "tunnettiin". 🙂 Mä oon tosi laiska kommentoimaan muiden blogeissa, ja se harmittaa. Yritän nyt ryhdistäytyä, koska hirveän usein ihan vain vaikka hyvästä matkajutusta tai -vinkistä kiittäminen ei vie juurikaan aikaa mutta antaa paljon molemmille. Diggaan sun blogista, kerronpa se nyt tässä ainakin 🙂

   Ihanaa vappua!

  • Satu Rämö

   Kiitos samoin! Oli mahtavaa kuulla sun matkajutuista esim Islannissa. Mä niin ihailen ja diggaan sun blogin tunnelmasta ja taidolla tehdyistä matkajutuista 🙂

 • Anonyymi

  Kuukausikohan tässä meni, mut nyt on koko blogi luettu alusta loppuun – taas. Oon ollut seuraaja melkein alusta asti, en kuollaksenikaan muista mistä tänne alkujaan päädyin. Aihepiiri ei silloin liipannut läheltäkään omaa elämää, ei edes nykyään hirveesti, mutta mä ihastuin sun kirjoituksiin heti. Oon ollut aika hiljainen kommentoija (oon se joka vuosi pari sitten ruinasi sitä Islannin rikollisuuteen ym. liittyvää postausta, kiitos vielä siitä!) tässä aikojen saatossa ja tuskin muuksi muutun nytkään, mut pitipä tästä lukurupeamasta nyt raportoida 🙂

  Mä oon aina toisinaan miettinyt sellaista, että kun sä kirjoitat vaikka teidän perhe-elämästä suht avoimesti ja just vaikka sellaisesta tietystä kipuilusta äidiksi tulemisessa ja etenkin ne alkuaikojen vähän synkät ajatukset siitä.. Et ootko miettinyt et jos sun lapset vaikka joskus lukee näitä, et mitä ne sellaisesta miettii? En siis missään tapauksessa haluu arvostella enkä tosiaan pahalla tarkoita, vaan oikeesti kiinnostaa. Oon jäänyt vakituiseksi lukijaksi nimenomaan koska tää rehellisyys on tosi piristävää, varsinkin kun aiheet on joskus ehkä vähän "tabuja". Mulla ei oo ja tuskin tulee lapsia, mut yleisellä tasolla nykymaailman some-elämä ja lasten yksityisyydensuoja kiinnostaa aiheena.. Just lapsien kuvien julkaisemiset ym, et missä menee raja, mikä on sopivaa.

  Tuun vähän jälkijunassa tässä kaikessa, heh. Mulla on synttärit ensi viikolla ja odotan vaan yhtä lahjaa, sun edellistä kirjaa. Mikäs sen parempi kuin kova paketti!

  Tää on vähän sekava kommentti, oon puoliunessa ja oon taas lukenut viime kuukausien tekstejä tässä silmät ristissä, halusin vaan jättää kommentin tähän vielä ennen kuin se taas jää. Kiitos tuhannesti tästä blogista, toivottavasti saa nauttia jatkossakin 🙂

  VV.

  • Satu Rämö

   Kiitos kun luet!! Upeaa että vanhatkin jutut inspiroi lukemaan vaikka meininki ja aiheetkin ajan myötä muuttuu. Ja nykyään on noita kuviakin 😀

   Ylsityisyys blogissa on aihe josta ajattelin joskus kirjoittaakin tarkemmin. Mut mun periaate on että en kerro mitään mitä en voisi kertoa ihmisille kasvotusten. Ja koska oomme täällä Islannissa emmekä Suomessa, koen sen rajan olevan vähän joustavampi. Siis senkin suhteen, mitä itsestäni kerrom.

   Ennen kuin palaan aiheeseen tarkemmin niin käy kuuntelemassa Valeäidin blogin kautta hänen Valeäidin nauhoitukset -podcastinsa uusin aihe, joka käsittelee just tätä lapset netissä -aihetta. Se on superhyvä jakso 🙂

  • Anonyymi

   Joo sulla onkin mun mielestä ollut aina asiallisissa rajoissa ne jutut mitä kirjoitat, et ei oo "liikaa". Ja kiitos vinkistä, pitää käydä kuuntelemassa!

   Yksi mikä jäi vielä edellisestä kommentista uupumaan, oon saanut hirveästi hyviä kirjavinkkejä tän blogin kautta! Vietin tossa taannoin vuoden ulkomailla ja mun 90-luvun lopulla myönnetty kirjastokortti katosi sinä aikana, mut kävin nyt pari viikkoa sit hakemassa uuden koska mulla oli pitkä lista kirjoja mitkä halusin lainata, kaikki tätä kautta tutuksi tulleita. Ei tullut pettymyksiä vastaan. Niitä juttuja etenkin kaipais jatkossakin.

   VV

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *