Uniikki lahjaidea tärkeälle ihmiselle

Synttärilahjoihin liittyy aina eräs ristiriita. On tärkeää juhlistaa ja muistaa läheisiä tekemällä tai sanomalla jotain ainutkertaista. Aineettomat lahjat ovat mahtavia, mutta samalla sitä kuitenkin haluaisi, että edes niistä isoimmista merkkipäivistä jäisi joku konkreettinen, kädessä pidettävä muisto. 

Äitini täytti juuri 60 vuotta (kyllä, hän siis aloitti nämä lapsiperhehommat vähän nuorempana kuin minä). Merkkipäiväänsä hän juhlisti luonamme Islannissa ja maailmalla asuvat siskonikin tulivat meille samaksi viikoksi kylään. Teimme kaikkea mukavaa yhdessä. Näissä nykyisissä elämäntilanteissamme tärkeintä tälle porukalle onkin juuri se yhdessäolo.
Silti halusin antaa lahjaksi jotain mieleenpainuvaa, jonka äiti voisi viedä mukanaan kotin. Mutta mitähän ihmettä se voisi olla. Käsilaukku tuntui tavanomaiselta ja niitä hänellä on jo. Kelloa on vaikea ostaa, samoin koriste-esineitä. Vaatteita on kinkkistä ostaa muille paitsi omille lapsille.
Sitten peliin puuttui eräs korumuotoilija. Tiia Arkko laittoi ennen joulua meiliä. Hän kertoi lukevansa blogiani ja seuraavansa Reykjavikissa olevaa design-kauppaamme. Hän kertoi ideastaan tehdä koruja lasten piirustuksista. Joulukuussa en työkiireiltä ehtinyt keskittyä tähän asiaan, joten se jäi.
Nyt keväällä 60-vuotissynttärilahjaideaa miettiessäni muistin Tiian kanssa käymäni sähköpostikirjeenvaihdon ja ehdotin, että voisin tilata sellaisen korun nyt. Sain riipuksen maksutta, koska halusin kertoa siitä täällä blogissa. Normaalisti hinta tällaisille piirustuskoruille lähtee 85 eurosta.
Homma toimii niin, että korun tilaaja lähettää piirustuksen Tiialle. Piirustuksen pohjalta hän sahaa hopealevyyn kuvioita ja tadaa! Taideteos kulkee sen jälkeen mukana kaulalla tai vaikka korviksissa.
Esikoinen on ahkera ja pedantti piirtäjä. Tytön tuotantolinjalla kuluu kyniä ja paperilehtiöitä jäätäviä määriä ja piirustuslehtiö kulkee aina mukana. Mutsillakin on jo kasa tytön tekemiä taideteoksia ja osa niistä on kehystetty seinälle olohuoneen paraatipaikalle.  Esikoisen itsesuunnittelema hopeakoru kuullosti loistavalta idealta. Piirrustus ikuistettuna hopealevyyn on lahja, joka on osittain tehty itse, ammattilaisen laadukkaista materiaaleista valmistama, arvokas, uniikki – ja menee pieneen tilaan. Lähetimme Tiialle esikoisen kuvan, jonka hän oli nimennyt “Sateen jälkeen”.
Esikoinen oli piirrustuksensa muuttumisesta hopeakoruksi ihan tohkeissaan. Pikkutarkkaa piirrustusta piti tekovaiheessa ymmärrettävästi hieman pelkistää, mutta sekään ei haitannut pikkutaitelijaa. 
Tämähän on killerihyvä lahjaidea isompaan merkkipäivään. Yhteystiedot ynnä muut löytyvät täältä: Tiia Arkko Design. 
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö