Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Flow-hoitovinkit kevättalven kuivalle vartalolle ja 20 %:n ale

Islannissa on ollut tämän koko talven aivan käsittämätön sää. Yhden kuukauden aikana kaikki vuodenajat puristuivat kasaan: helmikuusta heinäkuuhun yhdessä yössä ja takaisin. Ilman lämpötila- ja kosteusvaihtelut ovat laittaneet ihon koville.

Talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin. Nurmikko on vihertänyt eikä lunta ole saatu juuri ollenkaan. Lämpömittari nousi tammikuussa samoihin lukemiin, mitä se näyttää joskus viileinä kesäiltoina: kahdeksaan asteeseen. Auringossa taisi olla jopa kymmenen. Itä-Islannissa paukkui yhtenä talvipäivänä rikki yli 20 asteen lämpöraja. Ilmastossa on tapahtunut todella omituisia asioita. Jäätiköistäkin on sulanut isoja palasia tänä talvena. Hienoja jääluolia joita mieheni oli edesllistalvena kuvaamassa asiakkaidensa kanssa Vatnajökullilla, ei suurimmilta osin enää ole olemassa, koska ne ovat sulaneet. Pari viikkoa sitten kuvattiin taas – piti vain ensin löytää uudet luolat.
Eikä ole tarvinnut mennä edes jäätikölle asti. Meidän kodin takapihan ja talonedustan tulppaanit puskivat lämpötilojen takia mullan läpi jo loppiaisen jälkeen. Linnut visersivät ja ruoho alkoi kasvaa. Sitten yhtenä aamuna herättiin hiljaisuuteen: koko pääkaupunkiseutu oli kuoriutunut paksuun lumivaippaan. Lunta tuli kerralla enemmän kuin Islannissa koskaan aikaisemmin. Olo oli vähän niin kuin että mitähän hemmettiä.
Sitten iski pakkasen ja metrin mittaiset jääpuikot talojen katoille. Tuli lämpöä ja vesisadetta, lunta ja navakkaa tuulta. Lumi suli, mutta talvi ei vieläkään ole väistynyt. 
Vuodenkierto tuntuu olevan ihan sekaisin, ja niin on myös mun iho. Islannissa hanavesi on pehmeämpää kuin Suomessa. Lämpimässä vedessä on kaikenlaisia terveisiä kuumista lähteistä ja siksi lämmin suihku jättää iholle lähes liukkaan fiiliksen. En ole tottunut täällä päivittäin käyttämään vartalonkosteuttajia. Suomen talvessa vartalonvoitelu taas oli jokapäiväistä.
Vuodenaikojen sikermä kuitenkin yllätti tänä vuonna. Urheilutrikoot alkoivat kutittaa päällä. Selkä oli niin kuiva että se tuntui puseroa varten karhealta. Se kuulosti karhealta. Kyynärpäitä ja polvia kutitti julmetusti. Ihoni ei ole nähnyt aurinkoa sitten marraskuun, joten kalvakkahan se on. Kun harmaanvalkeaan lisää kuivuuden, näkymä kokovartalopeilistä on aika väsähtänyt. Ja kyllä vaan kuiva ja löysä vatsanahka näyttää erilaiselta kuin kostea ja löysä vatsanahka.
Kieppuvat säätilat eivät ole vaikuttaneet kasvoihin juuri ollenkaan. Mádaran, Bioeffectin ja  Sóleyn kasvojenhoitotuotteet ovat päivittäisessä käytössä. Mutta nyt vartalonkin iho vaati kosteutusta.
Suomalainen Flow-kosmetiikka tuli mulle tutuksi täällä Reykjavikissa pitämämme suomalaisen design-putiikkin myötä. Otimme myyntiin jo pari vuotta sitten Flow’n tuotteita, ja niitä on tullut testailtua. 
Lemppareitani ovat ehdottomasti öljyt: ne on nopea levittää ja ne todella kosteuttavat. Flow’n kylmäpuristettu Seesamiöljy (noin 11 €)* kosteuttaa hetkessä, mutta ei jätä ihoa tahmeaksi. Lähes tuoksuton öljy lämmittää hieman. Siksi sitä varmaan suositellaan myös hierontaöljyksi. Reilun kympin maksava pullo on todella riittoisa. Käytän tätä öljyä päivisin käytyäni treenien jälkeen suihkussa. Treenikassiin riittää vai yksi puteli, sillä laitan tätä päivisin myös kasvoille ja hiuksiin.
Seesamiöljy laittaa latvat taipumaan nätimmin ja sen ansiosta myös ponnari laskeutuu mukavammpin kun kuivat latvat eivät vedä koko ponihäntää veltoksi rotaksi. (En ole kokeillut tätä hiuspohjaan vaan pelkästään latvoihin ja ihan pieniä määriä kerrallaan.) 
Viime viikkoina olen iltaisin ennen nukkumaanmenoa tehnyt tujumman miksin. Sekoitan seesamiöljyyn Flow’n arktisten marjojen siemenöljyjä sisältävää vartalovoidetta Arctic Berries Body Butter (hinta noin 35 €)*.Tässä voiteessa on upea tuoksu, sellainen kirpeän sitruunan ja makean hubbabubbapurkan sekoitus: mansikkaa, vaniljaa, kookosta ja taitaa olla hieman sitruunaakin.
Sivelen öljyrasvaseosta koko vartalolle mutta etenkin polviin, kyynärtaipeisiin ja käsivarsiin ja jalkoihin polvista alaspäin. Päälle pitkähihainen pyjama ja jalkaan paksut villasukat. Sitten nopea sujahdus peiton alle ja vajoan uneen marjojen tuoksussa, seesamiöljyn lämmittäessä ihoa.
Flow’lla on vartalonhoitotuotteiden lisäksi tuotesarjat kasvoille ja hiuksille. Valikoimista löytyy myös saippuoita (mm. kasvosaippuoita ja palashampoota) ja mineraalimeikkejä. Diggaan brändin tuotteista ja erityispointsit kotimaisuudesta: kaikki tuotteet valmistetaan Hyvinkäällä yrityksen omalla pienellä tehtaalla.
Hyvinvoinnin tavaratalossa on tämän viikon ajan kaikki Flow-tuotteet 20 %:n alennuksessa* (eli 13.–20.3.) kun käytät koodia FLOW11. 
* ) Affiliatelinkki, eli ostaessasi tuotteen saan provikan myynnistä.

6 Comments

 • Katja S

  En ota nyt kantaa kosmetiikkaan, koska se asia jäi juttua lukiessani aivan sivuseikaksi. Mieleeni jäi myllertämään vain Islannin ilmastosta kertomasi asiat. Ilmaston lämpeneminen ja jäätikön sulaminen ovat todella pelottavia asioita ja aika konkreettisesti esillä Islannissa, missä jäätikön sulamisen voi omin silmin selvästi nähdä. Miten paljon asiasta Islannissa puhutaan? Miten Islantilaiset suhtautuvat asiaan? Mitä vaikutuksia jäätiköiden sulamisella on arvoitu Islannille olevan? Vatnajökull on aika iso jäälohkare ja sen sulaminen kestää, mutta entä pienemmät jäätiköt? Miten sulamisen on arvoitu vaikuttavan Islannin ilmastoon tai luontoon, kasvillisuuteen ym? Olisi mielenkiintoista lukea aiheesta. Toisaalta tieto lisää tuskaa…

  • Satu Rämö

   Tämä vaatisi tosiaankin oman postauksen. Ja on tosiaan tärkeä aihe 🙂 Islanti on tosi "vihreä" maa ja luonto puhdas, mutta se johtuu vain ja ainostaan siitä että täällä asuu niin vähän väkeä. CO2-päästöt per henkilö on tosi korkeat (täytyy kaivaa tarkempi numeroluku myöhemmin) ja esim. kierrätys on ihan lapsenkengissä vieläkin.

   Jäätiköiden sulamisesta ollaan huolissaan ja aihetta tutkitaan paljon Islannin yliopistollakin. Etenkin viimeisen 10 vuoden aikana jäätikkö on paennut paljon; joistakin paikoista jopa useita kymmeniä metrejä vuoden aikana. Ja tämä talvi on ollut kamalan lämmin eli ei ainakaan ole hidastanut tahtia… : /

 • Anonyymi

  Suomessakin on ollut hankala talvi, lämpimän ja kylmän välillä seilailua. Se on ollut todella hankalaa iholle, sen olen tänä talvena huomannut. Flown voiteita en käytä, kun olen niin yliherkkä. Vain omatekoisia mömmöjä. Mutta Flown kamomilla palashampoo on ainoa shampoo, jota voin käyttää. Loistava tuote.
  Lunni

  • Satu Rämö

   Ne on muuten tosi käteviä ne palashampoot! Ei leviä laukunpohjalle ja kulkee käsimatkatavaroina lentokoneessakin. Mä diggasin siitä olut-muna-kombosta. Tarvii vaan aika paljon hoitoainetta palashampookäsittelyn jälkeen, mutta niin kyllä tarviin melkein minkä tahansa shampoopesun jälkeen. Mun hiuksista tulee niin helposti yksi iso takku 😀

   Toi seesamiöljy on muuten hajusteeton, voiskohan se sopia sulle? Vaikka jonkun oman sekoituksen pohjaksi? Mä ihastuin siihen lämmittävään tunteeseen joka siitä tulee iholle.

 • Ansku

  Ainakin sheavoi toimii allergisilla ja atoopikoilla hyvin. Ei sisällä mitään muuta.

  Paha juttu toi jäätikköasia. Ilmastonmuutos tuntuu kiihtyvän, mutta siihen ei oikein reagoida missään… vai olemmeko jo auttamattoman myöhässä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *