3 x hyvä teko naistenpäivänä

Pidin tänään vähän rokulipäivää keskellä arkiviikkoa. Naputtelin konetta aamulla parisen tuntia ja sitten päätin, että en todellakaan jaksa aloittaa kirjanpitokuittisavottaa juuri nyt. Teen huomenna. Tai perjantaina. Kuittimapin sijaan tartuin lenkkareihin, pakkasin sporttikuteet reppuun ja lähdin tekemään Crossfit openin edellistä ohjelmaa, joka jäi viime viikolla väliin. Päräyttävän treenikombon jälkeen kävin hakemassa esikoisen tavallista aikaisemmin koulun iltapäiväkerhosta. Päätimme koukata lähileipomon kautta ja hakea meille kaupungin isoimmat pullat. Loppupäivä hengattaisiin kotona ihanassa sokerihumalassa. Onhan naistenpäivä.

Mutta siis hei. Oikeastihan pullaa saa söydä vaikka joka päivä, ei siihen mitään naistenpäivää tarvita. Kansainvälistä naistenpäivää juhlistaa parhaiten tekemällä jotain järkevää ja hyvää. Tässä kolme hyvää vinkkiä, joiden kautta pystyy auttamaan apua tarvitsevia. Voit lahjoittaa rahaa tai auttaa muilla tavoin. Poimi oma tapasi jeesata muita muijia ja miehiä!
1. Lahjoita rahaa Silpomaton-kampanjaan. Yritetään lopettaa naisten sukupuolielinten silpominen. Muutetaan niitä virheellisiä uskomuksia, joihin naisten sukupuolielinten silpominen perustuu. Katja kertoi blogissaan kampanjasta enemmän, suosittelen lukemaan tuon varsin valaisevan tekstin. (Jutussa ei kuvailla yksityiskohtaisesti väkivallantekoa, eli sen voi lukea herkempikin ilman disclaimeria.) 
2. Kuuntele musiikkia. Menkää Spotifyssä kuuntelemaan Vesterinen yhtyeineen -bändin biisiä Lapselleni, josta on tehty hyväntekeväisyysversio. Kuuntelemalla tuon hyväntekeväisyyttä varten tuotetun kappaleen, siirtyy artistin osuus tuotosta kokonaan ja suoraan kerryttämään hyväntekeväisyyspottia, tällä kertaa Pelastakaa Lapset ry:n kautta Syyrian lasten hyväksi tehtävään työhön. Tarvitset siis tilin Spotifyhyn ja siitä vaan lahjoittamaan kuuntelemalla.
3. Jaa tietoa Nollalinjasta. Se auttaa lähisuhdeväkivallan uhreja Suomessa. Ikävä kyllä Suomi on Euroopan kärkimaita lähisuhdeväkivaltatilastoissa. Siitä kertoo mm. se, että 30 prosenttia naisista on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin tekemää väkivaltaa. Viime vuoden lopussa avattiin julkinen tukipalvelu Nollalinja, ympärivuorokautinen auttava puhelin. Soittoihin vastaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nollalinjaan saa soittaa kuka tahansa: väkivaltaa kokenut nainen tai mies, väkivallan uhrin tai tekijän läheinen tai ihminen, joka on työssään kohdannut lähisuhdeväkivallan uhreja ja tekijöitä ja kaipaa neuvoja asiakastyöhön. Tärkeintä on, että kun Nollalinjaa tarvitaan, avuntarvitsija tietää mistä sen löytää. Siksi paras tapa auttaa on levittää sanaa. Jaa siis tietoa vaikka kavereille ja omalle some-verkostolle ja pyydä muita välittämään viestiä eteenpäin.
Kiitos.
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö