Suosikkismoothieni ohje

Sekin päivä sitten tuli, kun tässä blogissa esitellään smoothie-resepti. Olkoon tämä ensimmäinen samalla myös viimeinen, koska en usko, että tämän parempaa nestemäistä ruokaa on olemassa.
Tämän smoothien ohjeen olen pöllinyt treenipaikkani yhdeltä omistajista, Annie Thorisdottirilta. Kyseessä on siis crossfit-kuningataremehiläisen suosikkismoothie. Lajin harrastajat tietänevät tyypin.  

Tämä on siitä helppo ja tekijäystävällinen smoothie, että sinne ei tarvitse laittaa mitään tuoretta, mikä voisi nahistua jääkaapissa. Yhteen annokseen marjaista froosh-juomaa (säilyy avattuna kaapissa neljä päivää), maapähkinävoita (säilyvyys hyvä), suklaaproteiinia ja vähän vettä. Koska en itse käytä proteiinijauhelisiä, korvasin sen maustamattomalla skyrillä (rahkakin toki käy) ja kaakaojauheella. Heitän sekaan omien makumieltymysteni takia myös jääpaloja, jotta juomasta tulee tarpeeksi kylmää ja rakenteeltaan hileistä. 
Tätä smoothieta tilaan Crossfit Reykjavikin respasta aina treenien jälkeen, mutta olen alkanut tehdä sitä myös kotona. Maapähkinävoi smoothiessa voi muuten ajatuksena tuntua omituiselta, mutta suosittelen kokeilemaan. Suolainen ja raskas maapähkinävoi yhdistettynä raikkaaseen marjajuomaan ja suklaaseen/kaakaoon luo mielettömän hyvän makuyhdistelmän. Tämä smoothie maistuu ruoalta, mutta silti raikkaalta. Tuntuu, että en kyllästy tähän makuun ikinä.  

Annien smoothie:
2 dl marjaista froosh-juomaa
1 tl maapähkinävoita
kourallinen jääpaloja
pari lusikallista suklaanmakuista proteiinia
(tai 2 dl maustamatonta skyriä  & 1 rkl kaakaojauhetta (käytän itse sokeroitua, mutta ihan se puhdas kaakaojauhekin tietysti käy)

Kuvaan liittyvä disclaimer:
Ihan tarkoituksella en esittele tässä itse lopputuotetta, koska juoma näyttää kuvissa ruskealta mönjältä, joka vie ajatukset lähinnä sinne prosessoidun lopputuotteen suuntaan. Niin, ja noita tulppaaaneja ei siis kannata laittaa mikseriin. Ne yrittävät vain tuoda vähän väriä kuvaan.
Kippis ja vinkeää viikonloppua!
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö