Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lapsen kehitys 15 kk

Voi kuopus! Ihana ilolintu, veikeä jyrsijä ja reipas kovaääninen posottaja. Perheessämme on viimeisen kolmen viikon aikana joku ollut kuumeessa,  yskässä tai päänsäryssä. Keskellä hikisintä sairastupailtapäivää mietin, mikä adjektiivi kuvaisi 15 kuukauden ikään ehtinyttä kuopusta kaikkein parhaiten.
Se on nimittäin ollut meistä eniten kipeä; räkäinen, köhäinen ja kuumeillut muutaman päivän. Ja  silti se on ollut kaikkein reippain ja energisin. Ei ole kuopuksen elämässä sellaista päivää ollut edes sairaana, että sitä ei naurattaisi melkein koko ajan joku. Se into, jolla se hyökkää tyhjän muovipussin, sanomalehden, levyhyllyn tai lattialla loikoilevan talouspaperipalan kimppuun, on hämmentävää. 
Ajan kuluessa ja lapsen kasvaessa tuo toimelias iloisuus on vain lisääntynyt. Aamulla se ei koskaan itke vaan istuu karsinassaan ja huutelee kovaäänisesti mutta hyväntuulisesti avaamaan. Aikuisen tultua huoneeseen se jo nauraa. Kun on aamiaisen vuoro, se nauraa taas. Ruokaa, ruokaa ihanaa! Puuroa, hedelmiä, leipää, ribsejä! 
Kun kuopusta alkaa päivällä väsyttää, se etsii käsiinä unipehmolelun ja tutin ja KÄVELEE ITSE SÄNKYYN. En kestä.
Mutta sen adjektiivin keksin. Se on tarmokas.
Samalla viisitoistakuisen tarmolla millä se hölöttelee omiaan, juoksee, kokeilee kenkiä, naureskelee ja opettelee sanoja, se vetää kirjat alas kirjahyllystä, kaataa tuolin, nousee pöydälle seisomaan, hajottaa suihkun ja työntää kylpypyyhkeen vessanpönttöön.
Luonteeltaan hyvin paljon tasaisempi esikoinen seuraa pärskähtelevän kuopuksen menoa repeillen. Esikoinen totesi tuossa yksi päivä, että vaikka meillä ei ole kotona televisiota, meillä on oma huumoriohjelma. Hyvin hoksattu. Viihdettä aamuseiskasta iltakasiin ilman äänensäätömahdollisuutta.

Lapsen kehitys -jutut:

Vauva 1 kk
Vauva 2 kk
Vauva 3 kk
Vauva 4 kk
Vauva 5 kk
Vauva 6 kk
Vauva 7 kk
Vauva 8 kk
Vauva 9 kk
Vauva 10 kk
Vauva 11 kk
Vauva 12 kk
Vauva 13 kk
Vauva 14 kk

10 Comments

 • vaalean vihreää

  Suloinen huumoriohjelma. Teillä riittää varmasti kaikenlaisia yllätyksiä.

  Meidän kuopuksen yksi bravuuri oli tuon ikäisenä ehtiä tökkimään hammasharjalla takkaan. Aamuhammaspesuhässäkän aikana kuopus pääsi joskus livahtamaan hammasharja kädessä karkuun. Takan luukku auki (onneksi oli kylmä takka) ja hammasharjalla ritilöiden pesu. Tämän ehti toistaa etsimällä hammasharjansa itsenäisesti. (Lähikaupan hammasharjamyynti nousi.) Sama tyyppi ehti tiputtaa sekunneissa esikoisen tussin korkit leivänpaahtimeen. Korkkeja etsittiin hyvä tovi, ennen kuin palaneen muovin käry paljasti piilopaikan iltapalalla. Myös VHS-soitin ei toiminut enää nuppipalapelin palojen kanssa.

  Suloisia nuo lapset ovat tuossa vaiheessa, vaikka kovin ehtiväisiä.

  • Satu Rämö

   Haha, tutulta kuulostaa 🙂 Ehtiväisiä joo. Eilen tyyppi ehti kymmenessä sekunnissa keitiön kaapille, sinne missä alkoholijuomia säilytetään (suosikkikaappi, koska kaikkein kielletyin), ja veti kahden viinipullohyllyn sisällön alas lattialle. Todella hämmästelen että mitään ei hajonnut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *