Helppoa kasvohoitoa eli suosikkituotteeni

Ihonhoito ja meikkaus eivät yllä arjen tarvehierarkiassani kovinkaan korkealle. Ne kuuluvat kyllä arkeeni, mutta solahtavat samaan osastoon vitamiinilisien ja tukevan aamiaisen kanssa: tarpeellisia asioita mutta hifistellä en jaksa. Mitä helpommin ja nopeammin asia on hoidettu, sen parempi. Nautin kivannäköisestä naamasta, mutta en siitä puunaamisesta itsessään. Tuotevalinnoilla on kuitenkin väliä. Neljääkymppiä lähenevän iho alkaa olla jo aika erilainen kuin parikymppisenä, eli ihan sokkona en voi enää lappaa marketin hyllyltä tavaraa ostoskoriin. 
Kantapääosaston kautta olen tämän vuoden aikana viimeinkin löytänyt omat suosikkituotteeni. Siispä tässä vinkit helppoon, nopeaan mutta laadukkaaseen naamalärvin ylläpitoon.

Kasvojen puhdistus – Mádara


Montaa olen kokeillut, mutta Mádaran voittanutta ei ole. All-in-one-tuotteiden suurisydämisenä ystävänä diggaan etenkin Micellar Waterista, joka toimii sekä meikinpoistoaineena, kasvovetenä ja sen pitäisi vähän kosteuttaakin. Tuote tekee sen mitä lupaa: neste vie mukanaan myös ripsarin. Aivan mahtava tuote treenikassissa ja matkoilla. Puhdistusvaahto on se luksuksempi vaihtoehto, jota käytän yleensä viikonloppuisin.
Mádaran naamioita kokeilin ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja jäin tyytyväiseksi käyttäjäksi (tarkempi juttu niistä täällä). Kirkastava Peel-kuorintanaamio on ihan ässä etenkin näin talvella eli harmaan ihon vuodenaikaan. Hoidon jälkeen peilistä kurkkaa vähän pirteämpi pirkko. Pidän tätä naamiota muuten reilusti yli suositusaikojen: joskus jopa tunnin. Levitän voiteen kasvoille ennen kuin lapset menevät nukkumaan ja huuhtelen sen pois lasten nukahdettua, jolloin ehdin viimein itse suihkuun.

Kasvojen ihiolle – BIOEFFECT


Uuh, tämä on se kallein paukkku, mutta ei voi mitään. Tutustuin tuotteisiin jo monta vuotta sitten saatuani niitä testaukseen. Diggasin todella paljon. Muutama tippa hoitoseerumia riitti kosteuttamaan kasvot ja kaulan. Mikään muu kasvorasva, seerumi tai hoitoöljy tai niiden yhdistelmä ei ole tuntunut yhtä toimivalta. Iho tuntuu pehmeältä, juonteet pienenevät, ihon väri tasoittuu ja ilme jotenkin kirjastuu. Ainoastaan kallis hinta hirvitti alussa.

BIOEFFECTin EGF-hoitoseerumi maksaa nimittäin noin  huntin per 15 millilitran kokoinen pullo (hinta täällä tuotemerkin kotimaassa Islannissa on vähän matalampi kuin Suomessa). Se kestää käytössä kolmisen kuukautta. Koska tuote on todella hyvä, olen yrittänyt ajatella kolmeakymppiä siedettävänä kuukausikustannuksena hyvinvoivista kasvoista. Hoitoseerumin lisäksi en käytä nykyään mitään päivävoiteita, hoitoöljyjä tai silmänympärysvoiteita. Muutama tippa yhtä tuotetta riittää kasvojenhoitoon sekä aamuisin että iltaisin. 

Kuvassa on tuotemerkin intensiivinen hoitotuote 30 Day Treatment, jota käytetään tehokuurina kuukauden ajan. Se on EGF-hoitoseerumia tymäkämpi tuote ja piristysruiske pimeän talven keskelle. Sain kuurin testaukseen ja olen testaillut sitä nyt joulukuun ajan.

Vartalon iholle – Flow

BIOEFFECTillä on myös erinomainen vartaloseerumi, mutta se on minusta hyötyynsä nähden vähän liian kallis. Siksi käytänkin vartalolla suomalaisen Flow’n kosteusvoiteita, joihin tutustuin oman kauppamme kautta. Myymme nimittäin näitä hyväntuoksuisia ja ihanan värikkäisiin purkkeihin pakattuja luonnonkosmetiikkatuotteita suomalaisessa design-myymälässämme täällä Reykjavikissa. Oma suosikkini on Kehäkukka sheavoi. Kesälle tuoksuva voide on sen verran täyteläistä, että se saa jopa minun suihkunjälkeisen viulunkireän ihon hetkessä pehmeäksi. Riittoisa vartalovoide maksaa alle parikymppiä purkki. Suosittelen erittäin lämpimästi esimerkiksi niiden BodyShopin kuorinta- ja vartalovoiteiden ja samppoiden sijasta tätä mainiota kotimaista merkkiä.

Kasvoille kevyt meikki – Juice

Pohjustusvoide, meikkivoide, irtopuuteri….käyttääkö tätä komboa enää kukaan? Muistan etäisesti joskus 1990-luvun alussa lätränneeni näillä tuotteilla ja lopputulos oli epäluonnollinen baakkelsinaamari. Sitä paitsi olen ihan toivoton puuterihuiskien ja meikinlevityssienien kanssa. Ne lojuvat tahmaa keräten jossain meikkipussin pohjalla, enkä muista pestä niitä ikinä. Muutaman kuukauden seissyttä likaista meikkisientä nuuhkaistaessa ei tee mieli viedä sitä lähellekään omaa naamaa. Hrr.
Meikkaamisessakin siis nopeus ja helppous ovat tärkeitä. Viime kesänä monessa blogissa kehuttiin Gressa-luonnonkosmetiikkamerkin Minimalist-“meikkivoideseerumia” (noin 60 €), jossa on monta asiaa samassa: kasvojen kosteutus, hoito ja kirkastus. Tasainen pinta ilman “katsokaa, olen meikannut” -efektiä. Vakuutuin muiden kokemuksista ja tilasin putelin Minimalistia, mutta petyin. Seerumi tuntui minun iholleni liian paksulta ja korosti paljosta ajattelusta todistavia sinänsä ihan hienoja kasvojen ajatteluryppyjäni. Meikki toi kuitenkin kasvoille ikävän naamarifiiliksen.

Onneksi asioimani verkkokauppa osasi tehdä markkinointia ja oli laittanut Minimalistin mukana pikkuruisen testiputkilon Juicen Stem Cellular CC -voidetta – luonnonkosmetiikkaa siis tämäkin. Jo ensimmäisellä kokeilukerralla huomasin, että tämä se  nyt on! Tuote levittyy nopeasti ja lopputulos on vähän paranneltu mutta silti luonnollinen. Tilasin heti voiteen – ja jätin hutiostos Gressan käyttämättä. Tuossa yllä on kaksi kuvaa. Ylimmäisessä kasvoillani on Gressan seerumia (60 €), alemmassa Juicen CC voide (50 €). Makusia tietysti, mutta minusta lopputulos pilkkupaitakuvassa on paaaaaljon pirteämpi.

Ei muuten ole ollut meikkaamionen ikinä näin helppoa. Yhdestä purkista voi puristaa täydellisen arkinaaman ja sen saa levitettyä sormilla nätisti alle minuutissa. Jos tekee mieli vähän korottaa panoksia, ei muuta tarvita kuin vähän lisäväriä kulmakarvoihin ja huuliin siniseen taittavaa punaista huulipunaa.
Mádaran hyviä ja melko huokeita puhdistustuotteita ja naamioita*
saa mm. Hyvinvoinnin tavaratalosta. Samasta mestasta saa myös noita suomalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Flow’n todella hyviä vartalovoiteita*
(verkkokaupassa parhaillaan menossa talviale!). Bioeffectin laadukkaita hoitoseerumeita saa Suomessa mm. Sokoksilta, Emotion-myymälöistä, Stockalta, muutamista apteekeista, Finnairin lennoilta ja Bioeffectin omasta verkkokaupasta. Gressan ja Juicen meikkihoitovoiteista/-seerumeista ja muista luonnonkosmetiikkameikeistä on hyvä valikoima Naturellen verkkokaupassa.*) Affilinkkejä. 
Kuvat: kaksi alinta Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö