Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rutiini luodaan 3 viikossa – maksuton kk Yogaiaan

Liikunnasta on viime vuosina muodostunut minulle tärkeä tapa. Sen edelle menee vain kolme asiaa: yöunet, syöminen ja perhe. Yöunista en nipistä liikkuakseni, enkä syömisestä enkä perheen kanssa vietetystä ajasta. Työstä sen sijaan nipistän. Jos on valittava työn ja säännöllisen liikuntahetken välillä, lähden liikkumaan.
                                                                                                                                 Yhteistyössä Yogaia ja Suomen Blogimedia.

Se ei tarkoita, että juoksisin spandeksit päällä joka päivä aamusta iltaan. Varaan liikunnalle aikaa kalenterista ja kieltäydyn sellaisista työtehtävistä, jotka aiheuttaisivat kalenterikaaoksen. Sovitut asiat teen aina, mutta mitään sellaista en sovi, joka vähentäisi viikottaisia liikuntahetkiäni. Täytyy tehdä työt reippaasti, että ehtii reippailla.
Liikunnasta on tullut mulle rutiini. Se ei tunnu pakkopullalta eikä vaadi motivoitumista. Minulle on – ihanaa kyllä – aivan yhtä luonnollista mennä nukkumaan kuin venytellä myöhäisillalla, käydä lounasaikaan cross fitissä tai lähteä iltaisin lasten mentyä nukkumaan lenkille. Kun olimme lomalla Sardiniassa, en päässyt tavanomaisiin päivätreeneihini, mutta juoksutin itseäni vuoristopoluilla ja joogasin nettijoogastudio Yogaian kautta vuokra-asuntomme kattoterassilla. Ei muuten lainkaan kehnot nuo maisemat!

Sanotaan, että uuden tavan voi muodostaa jopa kolmessa viikossa. Eli jos haluaa jumpata selkää, joogata, venytellä tai aloittaa lenkkeilyn tai muuttaa ruokavaliotaan, ensimmäiset viikot ovat vaikeimpia. Kun aikaa kuluu, omaa tahdonvoimaa tarvitsee joka kerta vähemmän. Pian kyse ei ole enää siitä, viitsisikö sittenkään lähteä vaan siitä, että milloin saa vetää lenkkarit jalkaan. Uudesta jutusta tulee tapa, jota alkaa kaivata ja jota ilman päivä ei tunnu tavalliselta. 
Mitä jos sen uuden liikuntarutiinin aloittaisi nyt? Yogaian ohjelmistosta löytyy hikijumppia, kahvakuulatunteja, monenlaista joogaa, venyttelytunteja, meditaatiota ja raskaana oleville ja synnytyksestä toipuville äideille suunnattuja tunteja (täällä kokemuksiani synnytyksen jälkeisestä kevyestä jumpasta).
Olen käyttänyt Yogaiaa säännöllisesti jo melkein pari vuotta, ja sen tuntivalikoima on jatkuvasti kehittynyt monipuolisemmaksi. Nyt Yogaian tunneille pääsee verkkosivuston lisäksi myös Androidin laitteilla, Applen luureilla ja Apple-TV:n kautta.
Tunneille voi osallistua täsmälleen silloin, kun opettaja pitää tunteja. Tai tunneille voi osallistua milloin tahansa katsomalla tallenteen. Voit tehdä tunnin olohuoneen lattialla, hotellin parvekkeella tai vaikka takapihalla. Et tarvitse kuin nettiyhteyden ja vaatteet, jotka eivät kiristä.
Helpompaa ei voisi olla, kokeile vaikka. Nyt aloittaminen ei edes maksa mitään. Blogini lukijana saat alekoodillani yhden kuukauden Yogaian kaikki tunnit maksutta. Tarjous koskee sekä uusia kokeilijoita että Yogaiaan aikaisemmin rekisteröityneitä asiakkaita. Koodi löytyy jutun lopusta. 
Sitä paitsi – myyntinaismaisesti vielä yksi aivan oikeasti todella erinomainen pointti tähän loppuun. Yogaialla on nyt tarjolla erittäin hyvä syy liikuntaharrastuksen aloitukseen. Nettijoogastudio tekee kansalaisjärjestö Planin kanssa yhteistyötä ”Tyttöjen puolella” -kampanjalla, jolla kerätään rahaa lapsiäitiyttä ja lapsiavioliittoja vastaan mm. satsaamalla tyttöjen koulutukseen. Kun siis osallistut Yogaian hyväntekeväisyystunnille, Yogaia lahjoittaa Planille 1,2 € per osallistuja. Suomenkielinen hyväntekeväisyystunti on rauhallista yin-joogaa. Tunnin vetäjä Helena Tervonen on erinomainen maikka. Helena on tullut minulle tutuksi hänen mahtavien niska-hartiajumppiensa kautta, jotka ovat omia Yogaia-suosikkejani. Hyväntekeväisyystunnille pääsee tästä.
Jos haluat aloittaa liikuntaharrastuksen uudestaan tai kaipaat joustavien aikataulujen urheiluharrastusta, nyt on täydellinen hetki aloittaa. Samalla tulet edistäneeksi nuorten tyttöjen asemaa maailmalla. Kampanjan tavoitteena on kerätä 4 000 euroa. Se tarkoittaa 3 000 hyväntekeväisyystunnille osallistujaa. Eli: jos teistä blogini kuukausittaisista kävijöistä joka yhdeksäs kävisi tekemässä tämän tunnin, tavoite olisi saavutettu. Mahtavaa!
Kehitin tähän tilanteeseen ihan oman sloganinkin, josta olen aika ylpeä:

Osallistu joogatunnille, joka tekee hyvää.

Jep, nyt matolle kaikki! Tai ainakin vähintään joka yhdeksäs 🙂
Alekoodini (voimassa vuoden 2016 loppuun): SALAMATKUSTAJA2016
Rekisteröidy / kirjaudu palveluun ja käytä koodi täällä.
Aloita jo tänään, niin joulukuussa et halua enää lopettaa!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

12 Comments

 • Mieletön migreenikko

  Itse olen kypsässä 27v iässä vihdoin saanut pysyvän liikuntaharrastuksen (jota tietenkin krooninen sairaus ja maahanmuuttoflunssat rajoittavat). Se on kyllä mahtavaa kun on päässyt siihen pisteeseen, missä jo liikkumaan lähtiessä on hyvä fiilis ja liikunnasta ei edes suostu tinkimään. Valitettavasti vaan tuntuu että liikkaopet ja fyssarit ym ammattilaiset kenen pitäisi osata kannustaa ihmisiä liikkumaan on niitä, joille se rutiini on ollut lapsesta tai nuoresta asti itsestäänselvyys ja sitten ihmetellään miten joku voi muka inhota liikuntaa tai ei saa pysyvyyttä liikuntaharrastuksiinsa.

  Toinen on se, että (myös sosiaalinen) media ei koskaan esittele normiliikkujoita vaan himourheilijoita. Sä olet onneksi avoimesti kirjoittanutkin taustastasi, mikä ehkä auttaa ihmisiä ymmärtämään että tämä ei ole nyt se kunto tai keskiverto mitä pienten lasten äidiltä vaaditaan vaan paljon vähempikin riittää oman hyvinvoinnin kohottamiseen. Itse olen ottanut vertailukohdaksi oletusarvon, että en liiku ikinä yhtään, joten siihen verrattuna jokainen pyöräilykerta ja kävelylenkki on bonusta. En myöskään suostu kuuntelemaan kun joku alkaa sössöttää jotain ravintoainevinkkejä tai lihasten koostumuksia. Kaikesta ei tarvi tehdä rakettitiedettä ja itse pidän mieluiten homman matalalla kynnyksellä ja helposti lähestyttävänä.

  • Satu Rämö

   Kyllä! Mä en liikkunut yhtään ennen lukioikää. Liikunnanopettajat saivat lähinnä mussa syttymään inhon liikuntaa kohtaan. Liikuntakilpailut, joukkuejakotilanteet jne. oli ihan hirveitä aina. Olisin mieluummin istunut matikantunnilla kuin mennyt liikunnantunnille.

   Ja juu, eri rakettitiedettä, vaan perusmenoa. Sitä, että liikkuu silloin kuin itse pystyy ja jaksaa, ei tarvitse olla kalliita teknisiä vaatteita tai kuntosalijäsenyyttä. Vaan ihan tollaisilla 10 v vanhoilla Niken shortseilla ja topilla, jossa on vähän mörssärin levittämää banaanisosetta (toisiksi alin kuva, hahaha), pärjää ihan tosi hyvin.

   Mä diggaan näistä privaateista nettijooga- ja venyttelytunneista siksikin, että siellä saa olla yksin. Kukaan ei katsele. 🙂

 • Anonyymi

  Kiitos tästä! Ihan parasta, että myös meitä jo Yogaiaan kuuluvia muistetaan ja mekin saadaan käyttää tämä kuukauden tarjous.
  Olen ollut jäsen viime talvesta, välillä aktiivisempi ja välillä laiskempi. Yritän tsempata itseäni nyt talven pimeillä, tämä kuntoilumuoto kun oikeasti on niin helppo. Pienestäkin tekemisestä tulee heti hyvä mieli.
  Hanna

  • Satu Rämö

   Ilman muuta! Tämä on tosin voimassa vain vuoden 2016 loppuun asti, joten kannattaa käyttää kk heti hyväksi. Ja hei, muista myös se ihana yin-tunti, se ei maksa mitään kenellekään, ja joka kävijästä kilahtaa rahaa Planin kirstuun.

 • Ellu

  Ihan mahtavaa, kiitos! Just tällasesta vaihtoehdosta oon haaveillut nyt kun oon kotimutsina kahelle alle 3 vuotiaalle ja suoritan samalla täysillä opintoja. Liityin mukaan, kiitti tosi paljon tästä jutusta 🙂

 • Anonyymi

  Kiitos, koodi menee varmasti käyttöön. Kerran oon kokeillut viikon ilmaisjakson, mutta rutiini ei vielä siinä ajassa ehtiny muodostua…

  Hilu

 • anuk

  Tämä tuli kuin tilauksesta, kiitän! Mulla sama homma, että joskus ko. palvelun alkuaikana tuli muutamia tunteja kokeiltua, mutta jotenkin se vaan jäi. Tässä viime viikkoina on käynyt mielessä, että tällainen kehonhuolto tai ihan treenikin pitäisi pistää taas tulille, kun ei hirveästi muuhun nyt kykene. Lykkäsin koodin samantien palveluun eli jo tänään jollekin tunnille mukaan, jee!

 • Leela

  Koodi tulee käyttöön, sillä kroppa todella tarvitsee liikuntaa ja aika ei vaan riitä. Siis vaikka asun Hkissä ja lähin jumppa/kuntosali on työpaikan viereisessä rakennuksessa, niin tuntuu olevan mahdotonta (etenkin näin talvikeleillä jotka tänne iskivät) irroittaa aikaa se lähes tunti, mitä 40 minsan jumppa vaatii (siirtyminen, pukeminen, venailut jne).

  Yogaia on nimenä tuttu, mutta uutta mulle oli että sieltä löytyy muutakin kuin joogaa. Siis kun mä en ole yhtään kiinnostunut joogasta, mutta lihaskunto kyllä kiitos. Ja sitäkin näyttää tarjolla olevan ja todellakin aion nyt kuukauden testata että miltä vaikuttaa (eka ilmainen 15 minsan testitunti takana ja ei pahalta vaikuta se, nimittäin kyllähän sen vartin irroittaa illasta aika helposti, etenkin jos suihkuun on suunnattava illalla muutenkin). Hauskana yksityiskohtana testaamani tunti oli saksankielinen ja mähän olin ihan liekeissä kun tajusin mitä siinä puhuttiin (saksankielen taitoa on, mutta erittäin ruostunutta sellaista). Eli mahdolliset tunnit laajeni heti, kun voi katsoa ainakin suomi, englanti ja saksa (liekö siellä muita vaihtoehtoja, en ehtinyt perehtyä). Kivalta vaikutta myöskin se, että voi maksaa liikuntaseteleillä, kun niitä on vino pino kaapissa oottamassa. Eli mä niin toivon, että tää alkuinnostus jatkuisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *