Joulu tulee, onko kauppias valmis?

Kauppiaan joulu. Ah! Taas se on täällä. Otimme kaupan tyttöjen kesken viime viikolla joulupromokuvia kaupallamme ja juonimme tulevien viikkojen kuvioita. Tai no, niitä on oikeastaan juonittu jo viime kesästä asti, mutta vielä oli vähän aikaa ja tarvetta hienosäädölle.

Tässä on viime viikkoina ehditty monenlaista. Olemme yhdessä tuunanneet mainoslauseita radioon, vastaanottaneet tilauksia, sisustaneet kauppaa, tilanneet joulun ikkunateipit ja askarrelleet lumihiutaleita (no minä en kyllä edes ehtinyt huomata, kun nuo kaksi päävetonaista jo ompelivat), aikatauluttaneet Facebookia ja hypänneet mukaan tukkummyntikuvioonkin. 
Suomesta kuului tänä syksynä mahtavia, kun Saurum-niminen yritys toi markkinoille mahtavan muumikelloihin ja -koruihin erikoistuneen malliston, jonka tuotteita janosimme kauppamme hyllyille. Tykkäsimme tuotteista niin paljon, että tarjouduimme myymään niitä muillekin kaupoille – ja nyt muumikoruja ja -kelloja saa jo useammasta islantilaiskaupasta. Koruyritys Saurum on ollut olemassa jo pitkään, mutta tosiaan tänä syksynä se puski markkinoille Muumi-malliston ja sehän on aivan ihana! Tuotekuvia löytyy esimerkiksi täältä meidän ylläpitämältä Facebook-sivulta.

Joulusesonki on kauppiaan kuin kauppiaan onnellisinta ja kiireisintä aikaa. Moni bisnes tekee tulevina viikkoina ison osan koko vuoden myynnistä. Älkää siis ihmetelkö, jos kaupan alalla olevat ystävänne, perheenjäsenenne ja kaverinne ovat joulun alla kireitä kuin viulunkieli, väsyneitä kuin kummitus Halloween-krapulassa ja koko ajan poissa kotoa. 
Sellaista joulu meille on. Se alkaa kello 13 jouluaattona, kun kaupan kassa suljetaan viimeistä kertaa ennen joulua, roskis viedään, varashälytin laitetaan päälle (tosin jokainen kauppias tuossa kohtaa toivoo, että kaupassa ei enää kamalasti ole mitään varastettavaa), ovi pistetään lukkoon ja suusta pääsee viimeisen kerran ennen riisipuuroluonasta ei hemmetti sentään kun huomaat, että se samperin kaupparadio jäi kuitenkin päälle, vaikka luulit sammuttaneesi kaikki kaupan sähkölaitteet.
Mutta hei, joulu on tosiaan ihan pian täällä. Edellisten joulujen perusteella tiedän jo, kuinka tästä parhaiten selviää.
Jalkaan hyvät lenkkarit. Joka aamu paljon kahvia ja valokynää. Naamaan kirkasta huulipunaa – mielellään sinne suun kohdalle. Kasvoille kestovirne. Täytyy hengittää syvään, muistaa sitoa ne kengännauhat ja toivoa parasta. 
Lähettäkäähän hyviä myyntitoivotuksia sieltä toiselta puolelta Atlanttia. Näytetään islantilaisille, että kyllä  vaan suomalaista kannattaa ostaa!
Täältä tullaan, ovipumpun tahtiin. 
Kuvat: Björgvin Hilmarsson
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö