Rutiini luodaan 3 viikossa – maksuton kk Yogaiaan

Liikunnasta on viime vuosina muodostunut minulle tärkeä tapa. Sen edelle menee vain kolme asiaa: yöunet, syöminen ja perhe. Yöunista en nipistä liikkuakseni, enkä syömisestä enkä perheen kanssa vietetystä ajasta. Työstä sen sijaan nipistän. Jos on valittava työn ja säännöllisen liikuntahetken välillä, lähden liikkumaan.
                                                                                                                                 Yhteistyössä Yogaia ja Suomen Blogimedia.

Se ei tarkoita, että juoksisin spandeksit päällä joka päivä aamusta iltaan. Varaan liikunnalle aikaa kalenterista ja kieltäydyn sellaisista työtehtävistä, jotka aiheuttaisivat kalenterikaaoksen. Sovitut asiat teen aina, mutta mitään sellaista en sovi, joka vähentäisi viikottaisia liikuntahetkiäni. Täytyy tehdä työt reippaasti, että ehtii reippailla.
Liikunnasta on tullut mulle rutiini. Se ei tunnu pakkopullalta eikä vaadi motivoitumista. Minulle on – ihanaa kyllä – aivan yhtä luonnollista mennä nukkumaan kuin venytellä myöhäisillalla, käydä lounasaikaan cross fitissä tai lähteä iltaisin lasten mentyä nukkumaan lenkille. Kun olimme lomalla Sardiniassa, en päässyt tavanomaisiin päivätreeneihini, mutta juoksutin itseäni vuoristopoluilla ja joogasin nettijoogastudio Yogaian kautta vuokra-asuntomme kattoterassilla. Ei muuten lainkaan kehnot nuo maisemat!

Sanotaan, että uuden tavan voi muodostaa jopa kolmessa viikossa. Eli jos haluaa jumpata selkää, joogata, venytellä tai aloittaa lenkkeilyn tai muuttaa ruokavaliotaan, ensimmäiset viikot ovat vaikeimpia. Kun aikaa kuluu, omaa tahdonvoimaa tarvitsee joka kerta vähemmän. Pian kyse ei ole enää siitä, viitsisikö sittenkään lähteä vaan siitä, että milloin saa vetää lenkkarit jalkaan. Uudesta jutusta tulee tapa, jota alkaa kaivata ja jota ilman päivä ei tunnu tavalliselta. 
Mitä jos sen uuden liikuntarutiinin aloittaisi nyt? Yogaian ohjelmistosta löytyy hikijumppia, kahvakuulatunteja, monenlaista joogaa, venyttelytunteja, meditaatiota ja raskaana oleville ja synnytyksestä toipuville äideille suunnattuja tunteja (täällä kokemuksiani synnytyksen jälkeisestä kevyestä jumpasta).
Olen käyttänyt Yogaiaa säännöllisesti jo melkein pari vuotta, ja sen tuntivalikoima on jatkuvasti kehittynyt monipuolisemmaksi. Nyt Yogaian tunneille pääsee verkkosivuston lisäksi myös Androidin laitteilla, Applen luureilla ja Apple-TV:n kautta.
Tunneille voi osallistua täsmälleen silloin, kun opettaja pitää tunteja. Tai tunneille voi osallistua milloin tahansa katsomalla tallenteen. Voit tehdä tunnin olohuoneen lattialla, hotellin parvekkeella tai vaikka takapihalla. Et tarvitse kuin nettiyhteyden ja vaatteet, jotka eivät kiristä.
Helpompaa ei voisi olla, kokeile vaikka. Nyt aloittaminen ei edes maksa mitään. Blogini lukijana saat alekoodillani yhden kuukauden Yogaian kaikki tunnit maksutta. Tarjous koskee sekä uusia kokeilijoita että Yogaiaan aikaisemmin rekisteröityneitä asiakkaita. Koodi löytyy jutun lopusta. 
Sitä paitsi – myyntinaismaisesti vielä yksi aivan oikeasti todella erinomainen pointti tähän loppuun. Yogaialla on nyt tarjolla erittäin hyvä syy liikuntaharrastuksen aloitukseen. Nettijoogastudio tekee kansalaisjärjestö Planin kanssa yhteistyötä “Tyttöjen puolella” -kampanjalla, jolla kerätään rahaa lapsiäitiyttä ja lapsiavioliittoja vastaan mm. satsaamalla tyttöjen koulutukseen. Kun siis osallistut Yogaian hyväntekeväisyystunnille, Yogaia lahjoittaa Planille 1,2 € per osallistuja. Suomenkielinen hyväntekeväisyystunti on rauhallista yin-joogaa. Tunnin vetäjä Helena Tervonen on erinomainen maikka. Helena on tullut minulle tutuksi hänen mahtavien niska-hartiajumppiensa kautta, jotka ovat omia Yogaia-suosikkejani. Hyväntekeväisyystunnille pääsee tästä.
Jos haluat aloittaa liikuntaharrastuksen uudestaan tai kaipaat joustavien aikataulujen urheiluharrastusta, nyt on täydellinen hetki aloittaa. Samalla tulet edistäneeksi nuorten tyttöjen asemaa maailmalla. Kampanjan tavoitteena on kerätä 4 000 euroa. Se tarkoittaa 3 000 hyväntekeväisyystunnille osallistujaa. Eli: jos teistä blogini kuukausittaisista kävijöistä joka yhdeksäs kävisi tekemässä tämän tunnin, tavoite olisi saavutettu. Mahtavaa!
Kehitin tähän tilanteeseen ihan oman sloganinkin, josta olen aika ylpeä:

Osallistu joogatunnille, joka tekee hyvää.

Jep, nyt matolle kaikki! Tai ainakin vähintään joka yhdeksäs 🙂
Alekoodini (voimassa vuoden 2016 loppuun): SALAMATKUSTAJA2016
Rekisteröidy / kirjaudu palveluun ja käytä koodi täällä.
Aloita jo tänään, niin joulukuussa et halua enää lopettaa!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö