Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesän 2017 hauskimmat islanninhevosreissut

Ding ding ja uu-la-laa! Juuri tipahti korvanappiini tieto, että ensi kesän hevosvaellusmatkat ovat tulleet myyntiin Saga-Matkojen sivuille. Olen luvannut täällä blogissa ilmoittaa ensi kesän hevosohjelmasta, joten tässäpä tiivis esitys ensi kesän tölttikujeista.

Islantilaisaaseudun tunnelmaa: ihmisten mökit ja menninkäisten mökit.

Ensi kesänä matkoja tehdään kolme ja ne ovat kaikki keskenään erilaisia. Monet ovat toivoneet vauhdikkaampaa monipäiväistä vaellusmatkaa – toive on kuultu ja nyt sellaiselle on mahdollista lähteä heinäkuun alussa. Kesäkuun reissu on takuukiva ja jo viisi vuotta tehty hevos-vaellusloma, joka ei vaadi kamalasti ratsastuskokemusta. Erähenkiset aloittelijatkin voivat tulla, sillä voimme tarpeen mukaan jakautua kahteen ryhmään: hitaaseen ja vähän nopeampaan. Koska Islannin alkusyksy on pirun kaunis, otimme ohjelmistoon myös syysvaelluksen. Se kopsuttelee vaikeustasoltaan ykkös- ja kakkosreissun välimaastoon.

Hinnat olemme pyrkineet pitämään mahdollisimman järkevinä. Kakkos- ja kolmosreissu ovat kalliimpia, koska monipäiväiset reissut vaativat enemmän logistiikkaa ja työvoimaa kuin maatilalta tehdyt päivävaellukset. Kesän 2017 ensimmäisen reissun hinta nousi hieman tämän kesän vastaavaan reissuun verrattuna ja siihen on yksinkertainen syy: Islannin kruunu on vahvistunut euroa vastaan entisestään. (Uutta talouskriisiä siis odotelleessa…)

Jos nyt oikein muistan, niin tämä kuvan hiiripyydys on nimeltää Jónas.
Syyskuisella reissulla – kuva melkein vuosikymmenen takaa.Kesäkuun vaellus- ja hevosloma (10.-17. kesäkuuta)
Neljä kokopäivävaellusta hevosilla Eyjafjördurin upeissa maastoissa ja pari vuoristovaellusta, joista selviää hyvällä peruskunnolla. Vaatimaton maatilamajoitus ja maukasta islantilaista kotiruokaa. Shoppailupäivä Akureyrissä ja käynti luonnonkylpylässä Myvatnin järven upeissa maisemissa. Pari käyntiä perinteisessä islantilaisessa kansanuimalassa. Välittömän hauska tunnelma ja paljon kakkuja. Suomenkielinen opastus (minä).
Hinta 1.890 € / hlö.

Heinäkuun huima hevosseikkailu (1.-9. heinäkuuta)
Kuusi upeaa, pitkää päivää hevosten selässä Pohjois-Islannin erämaassa; vauhti on vauhdikas ja ilon takaa mukanamme vapaana juokseva hevoslauma. Ratsua vaihdetaan pari kertaa päivässä: satulat vaihdetaan nopeasti ja reissun aikana kehitymme kaikki erinomaisiksi vapaan hevosen pyydystäjiksi. Kuntokin saletisti nousee. Yövymme makuupusseissamme maatiloilla, maaseutumajataloissa ja vuoristomökeissä. Käynti perinteisessä islantilaisessa kansanuimalassa ja shoppailuaamupäivä Akureyrissä. Suomenkielinen opastus (minä). Tämä reissu on vauhdin ja mukana kulkevien hevosten takia vain kokeneille ratsastajille. Erähenkisyydestä on hyötyä 🙂
Hinta 2.590 € / hlö.

Syysvaellus (1.-8. syyskuuta)
Viisi ratsastuspäivää: yksi päivävaellus ja kaksi kahden päivän mittaista vaellusta. Käyntiä, tölttiä ja laukkaa; vauhti kasvaa matkapäivien edetessä. Yövymme yhden yön maaseutuhotellissa, yhden yön erämaamökissä ja loput yöt maatilalla (makuupussimajoitus). Käymme tälläkin reissulla uimassa perinteisessä islantilaisessa ulkoilmauimahallissa. Matkan lopussa on aikaa shoppailla Akureyrin kaupungissa tai vaihtoehtoisesti istua vaikka kahvilla tai käydä tutustumassa tämän pikkukaupungin kulttuuritarjontaan. Suomenkielinen opastus (minä). Koska tälläkin reissulla mennään välillä lujaa, vaaditaan osallistujilta noin keskitason ratsastuskokemusta. Islannissa se tarkoittaa suunnilleen sitä, että pysyy mukavasti selässä käynnissä, ravissa ja laukassa ja jaksaa istua satulassa useamman tunnin päivän aikana.
Hinta 2.190 €/hlö.

Yksi kolmosreissun erämaamökeistä. Ihana kahvihetki ulkona, ennen kuin ilta pimenee. 

Valmistaudun itse ensi kesään tekemällä muutamia ratsastusvaelluksia kuluvan talven aikana. Etenkin heinäkuun pitkä reissu vaatii meikäläiseltä vähän taitojen hiomista. Pari talvivaellusta pakkasessa ja keväällä muutama vauhdikas tölttireissu, niin saan koneen mukavasti käyntiin. Huisia! En millään malttaisi odottaa…

Matkojen varaus tapahtuu tuolta Saga-Matkojen sivuilta, mutta minulta voi toki kysellä mitä vain reissuihin liittyvää. Kommenttikenttä on vapaa ja meiliäkin voi heittää tai naputella viestiä Facebookin kautta. Lupaan vastata mahdollisimman nopeasti.

Lisälukemista näistä reissuista löytyy aikaisemmista blogijutuistani:

– Kuvia menneiltä hevosreissuilta
– Vuoden 2016 hevosmatkatarjonnan fiilistelyä (aurinko porotti tänä kesänä etenkin heinäkuussa, huh!)
– Ajatuksiani vetämieni reissujeni olemuksesta – miten olla pakettimatka olematta ”pakettimatka” 
 Tunnelmointia ja melkein liian kesäiset kuvat vuoden 2015 reissulta (aurinko ihan oikeasti paistoi joka päivä, aivan uskomaton kesä…)
– Ensimmäisen eli vuoden 2013 matkan asiakaskokemuksia 

Kuvat tarjoili: Björgvin Hilmarsson

15 Comments

 • salla

  Olin viime kesän reissulla ja voin lämpimästi suositella. Matka oli yksi upeimmista, missä olen ikinä ollut. Kunnon irtiotto arkeen upeissa maisemissa. Vaikken enää usein ratsastakaan, niin lihakset eivät juurikaan kipeytyneet. Lämpimät uimalat varmaan auttoivat asiaan.

  • Satu Rämö

   Kiitos, Salla!! Se on muuten ihan totta, että kuumavesialtaissa istuminen helpottaa palautumista. Rakastan niissä köllimistä, kesät talvet, niin usein kuin vain mahdollista 🙂

 • Nollavaimo

  Vain tämän blogin ansiosta uskon, että Islannista löytyy muutakin kuin jumalatonta tuulta ja myrskyä.

  Kaksi ja puoli viikkoa sitten matkalla Kanadaan otettiin pomppu Keflavikin kentältä ja se myrsky oli jotain ihan uskomatonta. Kuin toisesta maailmasta! Ja melkein yhtä kova tuuli – tai siltä se ainakin tuntui – oli torstaina aikaisin aamulla, kun oltiin paluumatkalla. Miten te pysytte sillä saarella tuollaisissa keleissä?! Ongitaanko siellä porukkaa merestä useinkin? 🙂

  Kiitos tästä blogista. 🙂

  • Satu Rämö

   Ole hyvä! Ja iso kiitos kehuista!
   Islannissa on ollut viimeiset 3 viikkoa aivan kamala ilma: tuulta, sadetta ja puhinaa. En pistä ollenkaan pahaksi että olemme juuri nyt itse "kesälomalla" ja hetken poissa maisemista. Mutta ei siellä useimmiten niin hirveä ilma ole. Eli useimmiten ilmaa vastaan pärjää oikeanlaisella pukeutumisella. Käytän siis hyvin usein kumisaappaita, hehe.

 • Miia Pelttari

  Pari vuotta sitten sun ratsastus +vaellus reissulla olleelle paljonko 2. reissussa on "toistoa"? Houkuttelis ihan mielettömästi lähtee reissuun, mutta ainaki parin päivän "nähtävyydet" taitaa olla samoja?

  • Satu Rämö

   Moikka! Tuo kakkosreissu eli erämaavaellus vapaalla hevoslaumalla on ihan uusi (siis talli on tehnyt sitä pitkään, mutta mä en ole ottanut ohjelmistoon kuin vasta nyt). Godafossin putous ja Myvatnin pari paikkaa ovat samat kuin parin vuoden takaisella reissulla, mutta muutoin kaikki on uutta. Myös majoituspaikat.

   Ja matka lentokentältä hevostallille ja takaisin paluupäivänä on sama eli kulkee samaa reittiä.

  • Miia Pelttari

   Näin mä hän aattelinkin ☺ Ratsastus vapaana kulkevan hevoslauman joukossa kuulostaa niin upealta kokemukselta ja muutenkin viime reissu oli mahtava, et ilomielin palaa niihin maisemiin. Eli täytyy laittaa asia vakavasti harkintaan.

  • Miia Pelttari

   Näin mä hän aattelinkin ☺ Ratsastus vapaana kulkevan hevoslauman joukossa kuulostaa niin upealta kokemukselta ja muutenkin viime reissu oli mahtava, et ilomielin palaa niihin maisemiin. Eli täytyy laittaa asia vakavasti harkintaan.

 • Anonyymi

  Kai järkkäät näitä vielä joskus useamman (kymmenen) vuoden päästä? 😀 Opiskelijabudjetilla ei oikein lähdetä, niin pitäisi vähän säästää ensin :'D

  • Satu Rämö

   Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂 Ainakin vielä toistaiseksi fiilis on se, että näitä hommia on huippuhauskaa tehdä. Kyllä tässä vielä varmasti ainakin muutama vuosi mennään!

 • Heta

  2. reissu varattu – en malta odottaa! Syksyn reissu kuulosti myös kivalta ja Saga matkojen sivuja katsoessa huomasin että matkakuvauksessa oli hassusti 2. ja 3. päivien ohjelma sama. Varmaankin vahinko 🙂 Täytyy joskus toiste tulla myös syksyllä Islantiin! Tällä kertaa tuo upea heinäkuun reissu vie voiton.

  • Satu Rämö

   Moikka! Mahtavaa, heinäkuudsa nähdään 🙂
   Tossa kolmosreissun kohdalla on tosiaan tullut virhe päivän 3 kohdalla. Kiitos kun huomasit, korjaamme tämän 🙂

 • Anonyymi

  Hei, onkohan 16-vuotiaan matka saman hintainen kuin aikuisen matka? Ja pitääkö se varata erikseen?
  3. reissun päiväohjelma taitaa edelleen olla väärin?

  • Satu Rämö

   Moikka! Juu tuo on edelleen väärin, eivät ole saaneet toimistossa vielä korjattua sitä. Kolmospäivän kuuluisi siis mennä näin:

   3. päivä
   Aamiainen maatilalla. 5 tunnin ratsastusvaellus kauniissa, maaruskan värittämässä laaksossa. Maastot ja maisemat vaihtuvat: ratsastamme joenvartta pitkin, läpi islantilaisen metsän ja kumpuilevaa hiekkatietä. Yövymme majatalossa, jonka pihalla on kuumavesiallas, jossa on ihana rentouttaa ratsastuksen rasittamia lihaksia. Illallinen majatalon maaseuturavintolassa.

   Matka on kaikenikäisille samanhintainen ja voi varata samaan aikaan eli ei ole lapsialennuksia. Alle 18-vee ovat toki tervetulleita, muutamilla reissuilla on ollutkin innokkaita nuorempia ratsastajia ja hyvin on mennyt aina 🙂

 • Anonyymi

  Me varmaan tullaan sitten, kun lapsi ei hyödy enää muiden järjestäjien lapsialennuksista. Tässä kohdassa valitettavasti valintaan vaikuttaa raha. Ensi kesänä vuorossa toinen ratsastusmatka Islantiin. Viime kesän reissu oli huippuhieno. Ihastuttiin kaiken kaikkiaan Islantiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *