Kesän 2017 hauskimmat islanninhevosreissut

Ding ding ja uu-la-laa! Juuri tipahti korvanappiini tieto, että ensi kesän hevosvaellusmatkat ovat tulleet myyntiin Saga-Matkojen sivuille. Olen luvannut täällä blogissa ilmoittaa ensi kesän hevosohjelmasta, joten tässäpä tiivis esitys ensi kesän tölttikujeista.

Islantilaisaaseudun tunnelmaa: ihmisten mökit ja menninkäisten mökit.

Ensi kesänä matkoja tehdään kolme ja ne ovat kaikki keskenään erilaisia. Monet ovat toivoneet vauhdikkaampaa monipäiväistä vaellusmatkaa – toive on kuultu ja nyt sellaiselle on mahdollista lähteä heinäkuun alussa. Kesäkuun reissu on takuukiva ja jo viisi vuotta tehty hevos-vaellusloma, joka ei vaadi kamalasti ratsastuskokemusta. Erähenkiset aloittelijatkin voivat tulla, sillä voimme tarpeen mukaan jakautua kahteen ryhmään: hitaaseen ja vähän nopeampaan. Koska Islannin alkusyksy on pirun kaunis, otimme ohjelmistoon myös syysvaelluksen. Se kopsuttelee vaikeustasoltaan ykkös- ja kakkosreissun välimaastoon.

Hinnat olemme pyrkineet pitämään mahdollisimman järkevinä. Kakkos- ja kolmosreissu ovat kalliimpia, koska monipäiväiset reissut vaativat enemmän logistiikkaa ja työvoimaa kuin maatilalta tehdyt päivävaellukset. Kesän 2017 ensimmäisen reissun hinta nousi hieman tämän kesän vastaavaan reissuun verrattuna ja siihen on yksinkertainen syy: Islannin kruunu on vahvistunut euroa vastaan entisestään. (Uutta talouskriisiä siis odotelleessa…)

Jos nyt oikein muistan, niin tämä kuvan hiiripyydys on nimeltää Jónas.
Syyskuisella reissulla – kuva melkein vuosikymmenen takaa.Kesäkuun vaellus- ja hevosloma (10.-17. kesäkuuta)
Neljä kokopäivävaellusta hevosilla Eyjafjördurin upeissa maastoissa ja pari vuoristovaellusta, joista selviää hyvällä peruskunnolla. Vaatimaton maatilamajoitus ja maukasta islantilaista kotiruokaa. Shoppailupäivä Akureyrissä ja käynti luonnonkylpylässä Myvatnin järven upeissa maisemissa. Pari käyntiä perinteisessä islantilaisessa kansanuimalassa. Välittömän hauska tunnelma ja paljon kakkuja. Suomenkielinen opastus (minä).
Hinta 1.890 € / hlö.

Heinäkuun huima hevosseikkailu (1.-9. heinäkuuta)
Kuusi upeaa, pitkää päivää hevosten selässä Pohjois-Islannin erämaassa; vauhti on vauhdikas ja ilon takaa mukanamme vapaana juokseva hevoslauma. Ratsua vaihdetaan pari kertaa päivässä: satulat vaihdetaan nopeasti ja reissun aikana kehitymme kaikki erinomaisiksi vapaan hevosen pyydystäjiksi. Kuntokin saletisti nousee. Yövymme makuupusseissamme maatiloilla, maaseutumajataloissa ja vuoristomökeissä. Käynti perinteisessä islantilaisessa kansanuimalassa ja shoppailuaamupäivä Akureyrissä. Suomenkielinen opastus (minä). Tämä reissu on vauhdin ja mukana kulkevien hevosten takia vain kokeneille ratsastajille. Erähenkisyydestä on hyötyä 🙂
Hinta 2.590 € / hlö.

Syysvaellus (1.-8. syyskuuta)
Viisi ratsastuspäivää: yksi päivävaellus ja kaksi kahden päivän mittaista vaellusta. Käyntiä, tölttiä ja laukkaa; vauhti kasvaa matkapäivien edetessä. Yövymme yhden yön maaseutuhotellissa, yhden yön erämaamökissä ja loput yöt maatilalla (makuupussimajoitus). Käymme tälläkin reissulla uimassa perinteisessä islantilaisessa ulkoilmauimahallissa. Matkan lopussa on aikaa shoppailla Akureyrin kaupungissa tai vaihtoehtoisesti istua vaikka kahvilla tai käydä tutustumassa tämän pikkukaupungin kulttuuritarjontaan. Suomenkielinen opastus (minä). Koska tälläkin reissulla mennään välillä lujaa, vaaditaan osallistujilta noin keskitason ratsastuskokemusta. Islannissa se tarkoittaa suunnilleen sitä, että pysyy mukavasti selässä käynnissä, ravissa ja laukassa ja jaksaa istua satulassa useamman tunnin päivän aikana.
Hinta 2.190 €/hlö.

Yksi kolmosreissun erämaamökeistä. Ihana kahvihetki ulkona, ennen kuin ilta pimenee. 

Valmistaudun itse ensi kesään tekemällä muutamia ratsastusvaelluksia kuluvan talven aikana. Etenkin heinäkuun pitkä reissu vaatii meikäläiseltä vähän taitojen hiomista. Pari talvivaellusta pakkasessa ja keväällä muutama vauhdikas tölttireissu, niin saan koneen mukavasti käyntiin. Huisia! En millään malttaisi odottaa…

Matkojen varaus tapahtuu tuolta Saga-Matkojen sivuilta, mutta minulta voi toki kysellä mitä vain reissuihin liittyvää. Kommenttikenttä on vapaa ja meiliäkin voi heittää tai naputella viestiä Facebookin kautta. Lupaan vastata mahdollisimman nopeasti.

Lisälukemista näistä reissuista löytyy aikaisemmista blogijutuistani:

– Kuvia menneiltä hevosreissuilta
– Vuoden 2016 hevosmatkatarjonnan fiilistelyä (aurinko porotti tänä kesänä etenkin heinäkuussa, huh!)
– Ajatuksiani vetämieni reissujeni olemuksesta – miten olla pakettimatka olematta “pakettimatka” 
 Tunnelmointia ja melkein liian kesäiset kuvat vuoden 2015 reissulta (aurinko ihan oikeasti paistoi joka päivä, aivan uskomaton kesä…)
– Ensimmäisen eli vuoden 2013 matkan asiakaskokemuksia 

Kuvat tarjoili: Björgvin Hilmarsson
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö