Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Turun paras kahvila on Gaggui

Poikkean siellä joka päivä. Se on helppoa, koska kävelemme kahvilan ohi päivittäin kahdesti. Se on vastustamatonta, koska se kinuskinen suklaakakku on esikoisen mukaan niin hyvää, että siitä näkee öisin unta. Kahvi on joka kerta yhtä mahtavaa. Pehmeänmakuinen cappuccino tiukalla maitovaahdolla tasoittaa liian lyhyistä yöunista kasaantuneen syvemmänkin kuprun. Lapsi ottaa aina kaakaon ja on iloinen maitovaahtosydämestään.

Kakkuvitriini on ihanan kasari ja sisustus ajaton. Huoneentaulun mukaan Turku on uusi Pariisi ja ikkunalaudoilla on ihania Turku-aiheisia sisustustyynyjä. Se on sellainen paikka, että sisälle astuessaan tuntuu kuin olisi päässyt  hetkeksi keskelle jotain Kaurismäki meets Amelie -elokuvaa. Kahvilan edustalla kadulla on muutama pieni pöytä. Ne ovat erityisen käteviä niinä päivinä kun rattaissa istuva kuopus on mukana. Kadulla riittää katseltavaa. Pätkän väijyessä ohi kulkevia autoja minulle ja esikoiselle suodaan pieni hiljainen hengähdystauko.

Jos kuopuksella on korkkiruuvivaihe silmässä, eli minkäänsortin pysähtyminen ei tule kuuloonkaan ilman mutkalle kiertymistä, nappaan kahvin mukaan ja kaveriksi kakkupalan somaan pahvilaatikkoon pakattuna. Kotona kuopus ryömii pitkin lattioita sillä välin kun me esikoisen kanssa istumme keittiönpöydän ääressä vertailemassa kakkupaloja.

Ja sitten on ihanaa vielä sekin, että kahvilassa on tuttuja töissä. Tutustuin Annikaan Reykjavikissa, kun hän suoritti amk:n harjoittelujaksoa kaupassamme. Myöhemmin tapasimme Turussa Kaffillarin ääressä ja nyt myös Gagguissa. Vaikka olen vain tällainen satunnainen Turun kesäasukas, tuntuu olo tavattoman kotoiselta kahveellakin. Vakkarikahvila ja tuttu barista! Sehän jo askel kotiutumista kohti.

Vielä on kolme Turun-kesäpäivää jäljellä. Ainakin sitä sitruunakakkua pitää ehtiä maistaa ja Voi vattua!

7 Comments

 • Sari

  Tuonne siis pitää mennä käymään. Se on mulle niin eri puolella kaupunkia, että olen vain kävellyt ohitse, mutta nyt pitää käydä kakulla ja kaakaolla.

  • Satu Rämö

   Jep, sijainnilla on tosi paljon väliä. Ei mun tule arkisin arkisin tai edes viikonloppuisin lähdettyä toiselle puolelle kaupunkia (etenkään lasten kanssa) vain kahvilan perässä. Onneksi tuo herkkupala on nyt ihan tuossa lähellä. Jos sullla on aikaa joku päivä, niin suosittelen! Ainakin se on hyvällä paikalla juna-asemaa ajatellen…

 • Ado

  Gaggui on ihana! Meille se on vain ihan väärällä puolella Turkua, niin tulee käytyä siellä valitettavan harvoin :/

 • Anne

  Gaggui (ja Mami) on omat Turun tärpit, viime reissulla oli jo kiire junalle mutta ehdin sentään kakkukahvittelemaan. Mutta enpäs ollut ajatellut että sieltä voi ostaa kakkupalasen myös kotiin, ensi kerralla siis herkuttelen vielä kotimatkalla yhdellä palasella.

 • Terhi

  Miten mä onnistuin lomailla samoilla seuduin kaksi viikkoa tuolla poikkeamatta? Täytyy ensi reissulla olla tarkkaavaisempi. Sisälläni toisinaan majailevan pilkunviilajan tekisi kyllä mieli huomauttaa, että nimessä on virhe. Kakku taipuu kakku:kakui – mutta annetaan sen sijaan pisteitä taiteellisuudesta ja oletettavastikin innovatiivisesta otteesta leipomiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *