Salamatkustaja-blogi ja näin sitä voi seurata

Parisen sanaa blogihommista. Ensinnäkin kiitos kaikille, jotka kommentoitte Salamatkustajan käytettävyyttä ja annoitte parantamisideoita. Niistä oli uskomattoman paljon hyötyä. Tuli tsekattua monta asiaa, joita en olisi ilman kommentteja tullut katsoneeksi. Eli kiitos siis just sinulle, joka käytit aikaasi kommentoimiseen!

Akateemisessa kirjakaupassa 6. elokuuta ja aiheena Islanti.

Uusi blogipohja tuli käyttöön tällä viikolla. Salis-maailma on nyt järjestetty kahteen palstaan. Keskellä tärkein eli jutut ja oikealla kaikki lisähärpäkkeet eli arkistot, omat lukulistani, avainsanahakemisto, muutamia mainoksia,  lista suosituimmista postauksista jne.

Se vanha oli aika – noh – vanha. Olen vähän sisältö muodon edellä tyyppiä, eli blogin visuaalinen elämä on saanut näihin päiviin asti rehottaa aika villinä. Tämän vuoden aikana aloin kuitenkin pistää merkille, että vanha pohja ei oikein toiminut enää kunnolla. Se näytti välillä todella hassulta mobiilissa ja blogijuttujen leipäteksti alkoi heitellä miten sattui, vaikka kuinka yritin pitää asetukset yksinkertaisina. Niinpä valitsin uuden alustan, joka olisi mahdollisimman simppeli mutta ei kuitenkaan liian ”mustavalkofashion”. Mustavalkoharmaahan tämä uusikin on värimaailmaltaan, mutta onneksi mukana on vähän tuota punaisenoranssia tuuttaamassa huutomerkkiä. 
Karsin avainsanapilveä ja laitoin sen näkyviin tuonne marginaaliin; sieltä klikkailemalla voi etsiä suosikkiaiheitaan. Käytössä on myös hakuominaisuus. Suosituimmat avainanat, eli Islantiin, raskausviikkoihin ja treenaamiseen liittyvät jutut löytyvät myös tuolta ylävalikosta. Siellä ylävalikosssa on myös tarkempi esittely itsestäni sekä lista kirjoittamistani kirjoista. 
Mitähän vielä muuta. Niin, mobiilinäkymä on nyt saatu kuntoon. Eli kun luet Salamatkustaja-blogia kännyllä tai iPadilla, lukemisen pitäisi olla helppoa (mobiilinäkymä takkuili viime viikolla pari päivää, pahoittelut siitä). Etusivulla on sekä mobiili- että desktop-näkymässä kaksi uusinta blogijuttua valmiiksi avoinna ja vanhempiin juttuihin voi klikata joko arkistosta tai Vanhempi viesti -linkin kautta kunkin jutun lopusta.
Pistän uusista jutuista maininnan aina Salamatkustajan Faceen ja omaan Instagrammiini. Päivästä riippuen olen välillä myös Snäpissä. Kaikki tekemäni videot löytyvät paitsi tästä blogista myös Youtubesta.
Salamatkustajaa voi lukea Bloglovinin kautta. Feedlyn ja muiden vastaavien kautta blogia seuratessa joudut (tai siis pääset!!) palaamaan blogiin klikattuasi blogitekstin auki.
Kysymyksiä tai kommentteja uudesta ulkoasusta? Jos löydätte bugeja blogia lukiessanne, avautukaa ihmeessä. Yritän korjauttaa vikoja sitä mukaa kun niitä ilmenee.
Ai niin! Olin tänään puhumassa Islannista ja islantilaisesta kirjallisuudesta Turun Akateemisessa kirjakaupassa. Paikalle tuli ihanan paljon yleisöä, huisia! Olin hommissa oravannahkapalkalla, ja ihan parhaalla mahdollisella sellaisella: sain mukaan kaksi isoa kassillista kirjoja. Seuraavaksi pitää enää järjestää aika lukea ne kaikki… 
Kirjakassissa oli eräs kirja, joka minulla jo on hyllyssä ja josta pidin paljon. Kiitoksena Salamatkustajaan liittyvistä parannusideoista arvoin vastaajien kesken tuon ylimääräisen kappaleen ja sen voitti nimimerrki Enni Kutrihulinan-blogista. Laitahan Enni osoitteesi meilillä: satu (ät) suomi piste is, niin laitan tuon Tove Janssonin upean elämänkerran tulemaan. Sehän sopii nimensäkin puolesta tähän bloggausaiheeseen kuin jäätelö kesään: Tee työtä ja rakasta.

14 Comments

 • kasi72

  Kiitos kivasta tapahtumasta. Ehkäpä viimein jaksan alkaa kahlata läpi saagoja ja Laxnessitkin on vielä lukematta. Ihan ammattimielessäkin niihin pitäisi tarttua. Niinpä otan vinkistäsi vaarin enkä aloita Poltetun Njállin saagasta 🙂

  • Satu Rämö

   Kivaa, että tulit! Ja joo, tuo Njálin saaga on aika heviä shittiä, mutta mulla on todetusti aika lyhyt keskittymiskyky, siksi se ei lohjennut mulle ihan ensiyrittämältä. Mutta sullahan se vois toimia? 🙂

 • Anonyymi

  Onnea uusille sivuille! Uusi blogipohja on kaikin puolin passeli, mutta yhtä kaipaan vanhasta: olet ahkera kirjoittaja ja minä ahkera lukija, mutta joskus menee muutamia päiviä etten sivulle eksy. Silloin blogiarkistosta on kätevä katsoa, monta julkaisua on lukematta. Sen toivoisin siis olevan ylempänä.

 • Peppi

  Kiitos kivasta tapahtumasta tänään! Pitkään hankintalistalla ollut Mondo tarttui mukaan – ja samalla tietty armoton matkakuume:) Onneks Islannissa kerran käynyt puoliso jakaa saman kuumeen. Parhaillaan pohditaan onnistuisiko saaren kierros 3-4-vuotiaan kanssa ja paljonko kannattaa varata aikaa (ja rahaa).

 • pilami

  Tuota. iPhonella on vain yksi palsta ja ne sivupalkin tiedot tulee vain kaiken muun perään sivun viimeisimmiksi tiedoiksi. Toinen palsta on tyhjä eli blogisi aukeaa aika kökösti puolikkaalle kännykän näytölle niin pienellä fontilla ettei suurentamalla onnistu lukeminen. Saisiko tätä jotenkin korjattua? Mun näkökulmasta vanha oli parempi.

  • Satu Rämö

   No voi kökköröö. Mobiilissa kuuluisi olla vain yksi palsta, ja ne desktopissa oikealla olevat härpäkkeet tulevat sinne perään nätisti – tai siis niin pitäisi tulla. Mulla on iPhone (6+) ja se toimii hyvin. Mikä iPhone-malli sulla on? Siitä tiedosta voisi olla hyötyä kun laitan tekniikkatukeen viestiä. Ikävä kuulla että näin… : /

  • pilami

   iPhone 5. Eli siis ihan oikein kaikki härpäkkeet tulevat loppuun mutta tosiaan puolet näytöstä on tyhjänä..

 • Anna

  Jos jotain muutoksia saa vielä toivoa, niin olisi kiva jos (myös) jutun lopussa olisi linkki kommentointiin ja kommentteihin. Nyt, jos ei ole heti alussa avannut yksittäistä juttua, vaan lukee blogin etusivulta, pitää aina skrollata takaisin jutun alkuun, jotta pääsee kommentoimaan.

  Sinänsä kyllä tykkään, että kommentteihin pääsee jo suoraan otsikon alta. Näkee helposti, onko tullut uusia kommentteja ja mahdollisesti vastausta omaan. 🙂

 • Anonyymi

  Mulla näkyy puhelimella vaakatasossa olevat kuvat vain puoliksi. Siis niin, että kuvan vasen laita on tekstipalstan levyinen ja näkyy, mutta oikea laita on sitten piilossa ruudun ulkopuolella. Puhelimella en saanut myöskään kommentoitua. Kommenttia lähettäessä tuli tuttu "todista, ettet ole robotti", johon pitää kliksauttaa ruutuun ja siihen tulee täppä, joka on todennus, että lähettäjä ei ole robotti. Kohta jäi vain junnaamaan, enkä saanut kommenttia lähetetyksi. Eikä siis edes päästy tähän "tunnista kuvista lava-autot" -juttuun asti, joka tuli ainakin ennen tuon ensimmäisen vaiheen jälkeen puhelimella. Muuten näyttää oikein kivalta! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *