Islantilaisesta kirjallisuudesta + arvonnassa lahjakortti kirjakauppaan

Kiinnostaako islantilainen kirjallisuus? Akateeminen kirjakauppa Turussa pyysi minua myymäläänsä 6. elokuuta keskustelemaan islantilaisesta kirjallisuudesta ja sen roolista paikallisten arjessa. Kirjojen ja Islannin suurena ystävänä lupasin totta kai tulla paikalle.

Islannissa on paljon kirjailijoille omistettuja museoita, tässä satiirikko Þórbergur Þórðarsonin museon edustalla Etelä-Islannissa. 

Islannissa kirjallisuus on kulttuurinmuodoista ehdottomasti tärkein: Islannissa julkaistaan eniten kirjallisuutta asukasta kohden koko maailmassa. Huikeaa! Kirjat merkitsevät islantilaisille paljon, ja sen näkee ihan jokapäiväisessä arjessakin. Kotikaupunkini Reykjavikin kirjakaupat ovat nimittäin ihan joka päivä auki iltakymmeneen ja kirjan kanssa voi tilata superhyvän kupillisen kahvia, sillä kirjakaupan kahvila on aina auki kaupankin ollessa auki. Viime vuosina islantilaista kirjallisuutta on käännetty jonkin verran suomeksikin, mikä on ihana asia!

Tekisi mieli hölistä aiheesta vaikka kuinka paljon lisää, mutta jätän jotain kerrottavaa ensi viikonloppuunkin. Tervetuloa siis ”Islanti-visiitille” ensi lauantaina Turun Akateemiseen kirjakauppaan. Juttutuokioni kestää noin 45 minuuttia ja sen jälkeen olen tietysti paikalla signeeraamassa Islantilainen voittaa aina -kirjaa ja annan mielelläni myös kirja- ja matkavinkkejä Islantiin.

Akateemisen ystävälliset myyjät ovat muuten pyynnöstäni koonneet yhteen Islanti-aiheista kirjallisuutta (omien kirjojeni lisäksi myös mm. paikallista sarjakuvaa ja dekkareita) omalle myyntipöydälleen, ja ne ovat tämän viikon ajan 20 prosentin alennuksessa.


Islanti-iltapäivä Akateemisessa kirjakaupassa Turussa (Eerikinkatu 15, kauppakeskus Hansa) lauantaina 6. elokuuta alkaen kello 13.

Akateeminen tarjosi arvottavaksi myös kahta 25 euron lahjakorttia myymälään. Olen vähän itsekäs nyt, sillä penään teiltä kirjavinkkejä. Kerro siis kommenttikentässä tämän kesän suosikkikirjasi ja vähintään yhden virkkeen perustelu, niin osallistut arvontaan. Arvon lahjakortit 6. elokuuta ja toimitan ne voittajille postitse. Ilmoitan voittajat tämän postauksen kommenttikentässä ja blogini Facebook-sivustolla.

Ja nyt tämä läppäri viimein kiinni ja mars kirjan ääreen. Minulla on parhaillaan kesken Astrid Lindgrenin ihana elämänkerta Tämä päivä, yksi elämä. 

Rakastan muuten tuota kirjan nimeä. Tämä päivä, yksi elämä. Se on niin totta! Eilinen meni jo, eikä huominen ole vielä.

63 Comments

 • Helena Ruotsala

  Suosikkikirjaa tältä kesältä on todella vaikea sanoa, mutta jos nyt nimeän romaanin jota olen lukemassa: Karin Ehrnrooth: Hamburg blues (2015). Ostin sen halvalla Akateemisesta keväällä. Se kertoo nuoren naisen Hampurissa viettämästään ajasta, osaksi omaelämänkerrallinen, osaksi fiktiota. Mukavaa ajankuvaa kaupungista, jossa olen itsekin asunut (ja ollut töissä).

 • Katja

  Tänä kesänä Islanti on ollut kesän juttu ja siksi 'Islantilainen voittaa aina' on luettu läpi kahdesti (sekä minä että mieheni) ja paikoitellen aina uudestaan ja uudestaan. Myös Mondo Islannista on kahlattu. Lisäksi monen monta dekkaria olen lukenut ja tulihan sitä Islantilaistakin dekkarikulttuuria sieltä ostettua kotiin. Reissun takia parasta antia on ollut tuo Islantilainen voittaa aina. Reissu oli mahtava elämys ja ratsastusvaellus jää ikuisesti elämään muistoihin. Aivan huikeaa, joten kiitos vinkeistä ja Islanti-kirjoista. Taidan usuttaa systerin sua kuuntelemaan kun en itse pääse 😀.

 • Hanna

  Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin on aivan ihastuttavaa luettavaa. Siinä on sellainen seikkailumeininki että matkakuume ja uteliaisuus vieraista kulttuureista nousee väkisinkin lukiessa!

  Myös kaikki Tove Janssonin kirjat ovat tietenkin täydellistä luettavaa kesäisin ja muulloinkin. Kuvanveistäjän tytär tuli juuri luettua. Tarinoissa on sellaista tarkkanäköistä viisautta sekä etenkin lasten hallitsemaa vaivatonta elämän ihmeiden huomioimista ilman ihmettelyä, mikä on mielestäni kovin tarpeellista.

 • Finventures

  Vinha perä, Patrik Borg murtaa laihdutusmyyttejä!
  Tämän kun luki, niin todellakin huomasi mitä kaikkia typeriä sääntöjä on ruokailuun kehitellyt vuosien varrella.
  Ja Patrikilla on hyvät perustelut: ährätään kaiken turhan kanssa tuloksetta, kun voisi keskittyä syömään hyvin ja hyvillä mielin 🙂

  Vkloppu on aika bookattu, mutta haaveilen että pystyisin tulla kuuntelemaan sinua!! Kiva että oottw järkänny tämmöisen!! Isot peukut!!

 • mirvalainen

  Mulla kesän ykköskirja on ollut Helen Macdonaldin H niin kuin Haukka. Näin kirjailijan keskustelemassa Sirpa Kähkösen kanssa HelsinkiLitissä ja olin hyvin vaikuttunut hänen maanläheisestä olemuksestaan. Kirja oli koskettava, mielenkiintoinen ja viisas. Kuin kupillinen lämmintä Earl Greytä hunajalla ja maidolla.

 • Anonyymi

  Suosittelen María Dueñas: Ommelten välinen aika. Ihana kirja, jossa on on romantiikkaa ja jännitystä ja lukemista riittää sopivan pitkään. 🙂

  T. Sade
  sadevesivari (a) gmail.com

  PS. 'Islantilainen voittaa aina' oli aivan mahtava lukukokemus tänä kesänä! 🙂

 • kasi72

  Minun uusin löytöni on Paula Havasten Vihat- sarja ( Tuulen vihat, Maan vihat ja Veden vihat. Sarja jatkuu edelleen ). Kirjat sijoittuvat 1100-luvulle, aikaan jolloin Suomessa uskotiin vanhoihin jumaliin ja kristinusko vasta teki tuloaan. Havaste kertoo hienosti sen ajan tavoista ja uskomuksista.

 • Hippunen

  Mä oon tänä kesänä lukenut Enni Mustosen Järjen ja tunteen tarinoita -sarjaa. Niissä on sopivasti Suomen historiaa viime vuosituhannen alusta ja sopivasti (voiko näin sanoa?) hömppää.

 • Anonyymi

  Itse luen harvemmin tuoreita kirjoja, joten vastikään ilmestyneistä en osaa mitään suositella. Viimeisimpänä luin Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe, ja olen suositellut kirjaa ahkerasti sen jälkeen kaikille ystävilleni. Tällä hetkellä meneillään on Pauliina Rauhalan upean koskettava Taivaslaulu.

  Marja
  makato (a) utu.fi

 • Kukkis - Jalankulkuonnettomuus

  Eppu Nuotion ja ja Pirkko Soinisen Nainen parvekkeella. Aivan älyttömän hyvin kirjoitettu ja otteessaan pitävä tarina. Tämän hotkaisi vauhdilla ja vaikka tätä tituleerataan rikosromaanina niin tämä piti kyllä sisällään useaa eri tyylilajia. Toivon mukaan tältä kirjailijakaksikolta ilmestyy joskus jotain lisää. Sitä ennen tekisi mieli hutaista tämä uudestaan vaikka tietääkin mitä kirjassa tapahtui.

  kukkavarvas@gmail.com

 • Uni Fa Ujo

  Atwoodin 'Nimeltään Grace" on kipristävän kaunis ja hyytävä. Islantilaisista suosittelen ehdottomasti Laxnesin 'Salka Valkaa'. Arvontaan: uni.ojuva (a) gmail.com

 • Anonyymi

  Tänä kesänä lukemistani kirjoista parhaiten on jäänyt mieleen kaksi keskenään hyvin erilaista kirjaa. Kumpikaan ei järin uusia, mutta jäivät mieleen makusteltaviksi pitkäksi aikaa. Ensimmäinen oli Jari Tervon Layla, joka kaikessa rujoudessaan herätti kysymyksiä ajankohtaisista asioista (pakolaiskriisi, ihmiskauppa jne) ja ihmisyydestä ylipäänsä. Toisena Aino Räsäsen Helena-sarja (ja erityisesti sarjan ensimmäinen kirja Soita minulle Helena), joka on kirjoitettu 50-luvulla. Kaikessa hupaisan naiiviudessaan kirja on samaan aikaan niin herkkä ja sisältää viiltäviä ihmiskuvauksia, että suosittelen, ihan vain kulttuuri- ja aikamatkana Suomen viime vuosisadan alun maaseudulle.

  Mukana arvonnassa siis, nimim. iituska

 • Anonyymi

  Oma suosikkini tänä kesänä on ollut Howard Hughesin jännittävä Siilo-trilogia. Scifi-dystopiassa ihmiset asuvat jättimäisessä siilossa maan alla yläpuolisen maailman saastuttua elinkelvottomaksi. Siilo kerroksineen on kuin yhteiskunta pienoismallina, ihmiset arkisia ongelmineen. Nyt on menossa viimeinen kirja puolivälissä ja harmittaa jo sarjan päättyminen. Onneksi näistä on tekeillä elokuva.

  anni-mari.sarin@hotmail.com

 • Anonyymi

  Aikuisten kirjoista monikin, mutta sanon Piilomaan Pikkuaasi! 🙂 Lempikirjani lapsena. Tätä on ihana lukea ääneen omalle lapselle ♡
  Nimim. T4AE32

 • Anonyymi

  Kankimäen kirja tuolla edellä jo mainittiinkin, se pelasti viime kesän yhden helteisen lomaviikon kun juuri muuta ei kyennyt tekemään kuin lukemaan. Nyt sain käsiini Minna Eväsojan kirjan Melkein geisha, sekin vie mennessään. Kertoo uskomattoman mielenkiintoisia välähdyksia japanilaisesta kulttuurista.
  Hanna

  • Anonyymi

   Kävin Japanissa keväällä ja minulla oli matkalukemisena nämä molemmat kirjat. Ihania!
   Tarja

 • Anonyymi

  S. J. Watsonin Kun suljen silmäni. Luin sen yhdessä päivässä kun en malttanut laskea sitä käsistäni 😀 jokako at utu piste fi

 • salla

  Finlandia palkittu Jää, on lukemisen arvoinen kirja.
  http://yle.fi/uutiset/finlandia-palkinto_ulla-lena_lundbergin_teokselle_jaa/6402130

  Mukavan kevyttä luettavaa on olleet Enni Mustosen Syrjästä katsojan tarinat, kirjoissa tulee luettua Suomen historiasta samalla.
  Islanninreissulta ostin Jar city dekkarin, jonka on kirjoittanut Arnaldur Indriðason. Oli ensimmäinen islantilaisen kirjoittama kirja, ja tykkäsin kyllä lukea. Täytynee tutustua kirjailijan muuhun tuotantoon.

 • Anonyymi

  Minna Eväsoja: Melkein geisha. Hurmaava ja hullu Japani. Omien kokemusten ja havaintojen kautta kirjoitettu kiinnostava kuvaus japanilaisesta kulttuurista.

  Hiljaana

 • Nessu

  Tän kesän suosikkikirjana on ollut Yuval Noah Hararin Sapiens- Ihmisen lyhyt historia. Vaikka ikää minulla oli lukiessa 16-vuotta, pysyi mielenkiinto kirjassa koko aika. Kirjottaja kirjottaa älyttömän hauskalla ja humoristisella tavalla ja kirja saa ajattelemaan koko olemassaoloa uudelleen. Saa myös ajattelemaan millaiseksi maailman meno on mennyt, ja kuinka minusta on tullut juuri tälläinen. Suosittelen ehdottomasti!

 • Elina

  Kun sinulla on muutama tunti itsellesi, vaikka osissa, lue Salla Simukan Punainen kuin veri. Kepeää kesädekkarilukemista, jonka imaisee hetkessä, ja se on ryyditetty hieman tummilla aiheilla. Passeli välipala tuhdimpien kirjojen väliin.

 • Anonyymi

  Luin alkukesästä Sirpa Kähkösen kirjan Graniittimies. Ilta meni pitkäksi, kun en malttanut lopettaa. Jos Pietari ja sen historia, tai toisaalta suomalaiset kommunistit Neuvostoliitossa, kiinnostaa, niin täydellinen valinta. Muutenkin pelottavan vahva tarina. lakamy@utu.fi

 • Tiiu

  Jari Tervo: Pyrstötähti (hervoton äänikirja, lukijana Aku Hirviniemi), Enni Mustonen: Ruokarouva ja Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys, jatko-osa Lopotti on vuorossa seuraavaksi. Olen viimeistään tänä kesänä siirtynyt e-kirjoihin, joita nuo kaikki ovat olleetkin. Ihan ensimmäinen iPadiini hankkimani e-kirja oli Islantilainen voittaa aina.

 • Anonyymi

  Christiet toimii aina, kesä tai talvi.. Viimeisenä olen lukenut toisen Zafónini: Enkelipeli. Itkin ehkä vielä enemmän kuin Tuulen varjolle; mutta sillai hyvällä tavalla. Yöunet kutistui, kun noita on vaan mahdoton laskea käsistään!

  Ja sitten voi perse -osuus kommentissani.. Pitääkö nää postaukset nyt sit jatkossa avata yksitellen? Mä _vihaan_ sitä. Ylimääräistä kikkailua, joka ärsyttää varsinkin mobiilissa. Haluan vain lukea..
  Ja äh, toi robottikin vielä käytössä 🙁

  -tintti

  • Satu Rämö

   Vastaan näihin upeisiin kirjaideoihin myöhemmin (kiitos!!), mutta nopeasti tästä postauksen avaamisesta. Tässä mobiilissa on vielä joku bugi ja siksi etusivulla ei heti näy koko juttu, vaikka pitäisi (koska mäkin vihaan sitä "klikkaa juttu auki" -toimintoa, siksi en halunnut sitä omaan blogiini). Desktopissa se on oikein, eli ei vaadi klikkaamista. Tätä mobiiliversiota vielä vähän säädetään. Toivottavasti se ei vie pitkään.

 • Anonyymi

  Näissä blogiteksteissä ei enää näy päivämäärää ollenkaan, ainoastaan kellonaika. Onko se tarkoituksella?

  Ja tintin kommenttiin viitaten, mulla kyllä tulee puhelimella luettaessa edelleen normaalisti linkki aiempaan postaukseen mutta tarkoitit varmaan sitä ettei enää näy koko postaus kerralla? Se on kyllä vähän ärsyttävää.

  Mutta ettei menisi ihan negistelyksi, kivaa kesänjatkoa Suomessa 🙂 mikäli olisin Turun suunnalla tai olisi auto käytettävissä, tulisin varmasti kuuntelemaan sua!

  – Heidi

 • unni

  ei kyllä nyt oikeasti muistu mieleen tämän kesän sellaisia "hyviä" kirjoja mitä on tullut luettua, mutta nyt on kesken mielikuvituspoikaystävä-niminen kirja, joka on kyllä ihan hupaisa sinänsä muttei kyllä lempikirjaksi yllä..
  amelievendela(at)gmail.com

 • Heli

  The last act of love- Cathy Rentzenbrink. En tiiä onko suomennettu mutta löysin ite lontoon lentokentältä pokkarina alle kympillä. Tosi koskettava tosi tarina siitä miten perhe selviytyy kun toinen lapsista vammautuu ja on vegaanisessa tilassa 8 vuoden ajan ennen kuin perhe päättää lopettaa letkuruokinnan. Ei mitenkään kevyttä luettavaa mutta oli kyllä todella hyvä!

 • AnnaSt

  Gillian Flynnin teräviä esineitä. Erittäin hyvä kirja, raju, ei tosiaan mitään pehmeää luettavaa, mutta todella hyvin ja koukuttavasti kirjoitettu.

 • KotletistaTriatleetiksi

  Yksi lemppareista on Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät. Se tuli luettua jo viime vuonna, mutta jäi mieleen.

  Toinen helmi on Frank Shätzingin Swarm.

  Nämä on harvoja kirjoja, jotka olen ajatellut lukea uudestaankin vielä 🙂

  • KotletistaTriatleetiksi

   Unohdinpa perustella, miksi tykkään näistä kirjoista 🙂

   Valtosen kirja on ensimmäinen Finlandia-voittaja, jonka olen lukenut loppuun asti ja oikeastaan sen myötä vasta hiffasin, että Finlandiassahan on oikeasti minullekin mielenkiintoisia kirjoja. Aiemmin pidin niitä jotenkin liian taiteellisina tai raskaina ja paria yritinkin joskus lukea, mutta jäivät tosiaan kesken (mikä on minulle harvinaista!). Kiitokset siis vaan Jussille mahtavasta kirjasta !

   Swarm puolestaan menee scifi -puolelle, mutta on mielenkiintoinen jännäri, missä 'luonto kostaa' ihmiskunnalle. En kerro enempää, mutta ei ole ihan niin pliisua, kuin miltä ehkä kuulostaa 😉

 • Venla

  Saariston lapsissa onkin luku,jossa isä Melkersson lausuu tuon " yksi päivä on kokonainen elämä". Saariston lapset onkin yksi ikisuosikkejani ja kesäkirjani.

  Mun kesän suosikki oli myös sun kirjasi, teinillekin luin siitä ääneen pitkiä pätkiä.
  Mutta tuskin haluat sitä lukea, joten sanonpa nyt sitten toisen mielenkiintoisen, Ayaan Hirsi Alin Pakomatkalla. Kertomus kuinka hänestä kasvoi nainen, joka on äänestetty yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä.

 • Hutkija

  Joku jo yllä mainitsi Sapiens – Ihmisen lyhyt historia. Se on nyt yöpöydällä ja on todella mielenkiintoisesti ja vetävästi kirjoitettu tietokirja. Kotimaisista tietokirjoista viimeaikainen suosikkini on Helena Telkänrannan Millaista on olla eläin? Se avaa todella mielenkiintoisesti tuoreita tutkimustuloksia eläinten ajattelusta, oppimisesta ja tunteista.

 • Anonyymi

  Tove Janssonin Sommarbok. Sen luen kerran kesässä, muuten ei tule kesää. Jos pitää olla uutuus, niin Keplerin Stalker oli tän kesän kauhupläjäys, onneksi asun toisessa kerroksessa.

  HannaHHoo

 • Mamabear

  Mun lemppari kirja ikinä on Oli ennen Onnimanni (Marjatta Kurenniemi) ja olin ihan pähkinöinä kun meidän 4-v halus sen iltasatukirjaksi mukaan Amerikan matkalle.

  Mun oma tän kesän lukemisto menee tuhma-osastolle, oon nimittäin lukenut Fifty Shades of Grey-sarjan (E.L. James). Löysin sen ekan osan samaisella matkalla anopin autotallista ja eihän sitä kesken voinut jättää ja piti sitten kirjastosta hakee loput osat.

 • Anonyymi

  Mun kommentin pääsisältö liittyy vielä siihen Terveystalo-postaukseen. En vaan lomakiireiltäni ehtinyt aiemmin..

  Soitin ko.yritykseen hätäpäissäni loman alkuvaiheessa, kun olin huolimattomuuttani vienyt tuubitetun lapseni uimahalliin sukeltelemaan. Tiesin, että niin ei kuulu tehdä, mutta en tiennyt tekoni vakavuutta. Soitin siis Terveystaloon, jossa lapseni korviin oli tuubit laitettu. Luonnollisesti toimenpiteen tehnyt lääkäri oli kesälomalla. Mutta halusin vaan tietää (ja tätä yritin puhelimeen vastanneelle myös korostaa) onko kyseessä akuutti hoidon tarve ja pikakeikka lääkäriin, vai riittääkö tilanteen seuraaminen kotona . Toivoin siis vaan keskustelua jonkun lääkärin kanssa, että tietäisin, mitä tehdä. Tämä oli kuitenkin liikaa vaadittu. Minulla ei ollut oikeutta soittaa tai saada soittopyyntöä annettua kenellekään korvalääkärille, joka ei lastani ollut hoitanut. Sen sijaan olisin voinut soittaa heidän palvelunumeroon, jossa vastaa sairaanhoitaja ja hän olisi sitten tarvittaessa konsultoinut lääkäriä. Tämä palvelu maksoi 20€. Ihan kuin se lääkäri, joka muutama kk aiemmin oli lastani hoitanut tietäisi tilanteen paremmin kuin joku toinen.. Olin jo vähän hädisäni tai ihmeissäni. Pitääkö oikeasti hypätä toisen paikkakunnan yksityiselle, vaan saadakseen tiedon, onko akuutti vai ei. Lopulta soitin kilpailijalle, Mehiläiseen, olimme olleet asiakkaana sielläkin, mutta siellä pystyi lääkäri, joka tytärtäni ei ollut hoitanut, vastaamaan esittämääni kysymykseen; älä huoli, ei ole vakavaa.
  Kirjasuositus voisi olla Maaret Kallio; Lujasti lempeä
  LauraK

 • Anonyymi

  Haluan mainita kaksi kirjaa tältä kesältä. Ensimmäinen on Viveca Stenin Sandham-sarjan Pinnan alla. Eka kirja, jonka sarjasta luin (on tosin sarjan 3). Todella mukaansa tempaava ja sopivan jännä pelkurille.

  Toinen kirja, jonka luin oli Rauli Virtasen matkakirja. Huikeita tarinoita ympäri maailman. Lisäsi paljon tietämystäni legendaarisesta toimittajasta. Terv, Tiina M

 • Reeta / Les! Lue!

  Tämän kesän (tähän mennessä) upein lukukokemus on ollut Alice Munron "Liian paljon onnea"-novellikokoelma. Niissä novelleissa ei ole ollut mitään turhaa. Synkkiä, koskettavia, hätkähdyttäviä ja viisaita novelleja paksu kokoelma täynnä. Tyyli on vähän samanlainen kuin Margaret Atwoodilla ja Anne Tylerillä, mutta kuitenkin ihan omanlaisensa. Muutamalla tarkalla vedolla on hahmoteltu kokonaisia kohtaloita, eikä niitä sieltä hilpeimmästä päästä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Munroon! Ei mitään "kivoja" novelleja, mutta viisaita ja tarkkanäköisiä.

 • Anonyymi

  Tänä kesänä luetuista eniten on kolahtanut Tommi Kinnusen Lopotti, vaikka mielestäni esikoisteos Neljäntienristeys oli vieläkin parempi. -LauraT

 • heiskav

  Minä oon lukenu koko kesän yhtä ainoaa kirjaa koulukirjojen lisäksi. Kuulostaa siltä etten tykkää lukea, mutta asia on aivan päinvastoin. Kyseinen kirja on Janne Jääskeläisen Yritä edes. Kirja kertoo yrittämisen perusjutuista mielenkiintoisella tavalla ja antaa näkökulmia (työ)elämään ylipäätään.

 • Anonyymi

  Marie Kondon Konamri! Niin paljon motivaatiota tavararoinan läpikäyntiin ja vinkkejä sitä kautta seesteisempään sielun elämään, tykkään!

 • hulda

  Tämän kesän kirjavinkkinä olkoon Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär, joka inspiroi kauniin leikkisällä ja lapsekkaan taiteellisella kielellä ollen kuitenkin aikuisille suunnattu kirja. Saaristo-, kieli- ja luovan elämän inspiraatiota!
  riunmapi @ student.jyu.fi

 • Annakatariina

  Olen kesän aikana ahmaissut arviolta viitisenkymmentä kirjaa. Hitaamminkin olisi voinut lukea, jotta enemmän olisi jäänyt mieleen mutta Jean-Paul Didierlaurentin Lukija aamujunassa oli valloittava. Samaan aikaan brutaali ja sofistikoitunut. "Assan vessan kassoja" ei tosiaankaan kannata yhtään aliarvostaa.
  PS. Astrid Lindgrenin elämäkerta oli myös huippu.

 • Nenna

  Amy Tan kirjallaan Ihmeiden laakso hurmasi minut täysin. Olen kiinnostunut Kiinan historiasta ja tämä kirja kolahti kovaa. Koskettavan aiheensa lisäksi kirja tarjosi matkan Kiinan historiaan 1900 luvun alkupuolella ja romaaneja kammoksuva miehenikin sai luettua tämän kirjan alusta loppuun!

 • Sanni

  Suosikkikirjani tälle kesälle on Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät, jonka sain viimein luettavakseni. Kirjan teksti soljuu ihan uskomattomalla flowlla ja juonta ei ilkeinkään voisi sanoa ennalta-arvattavaksi. Loistava teos!

  Oksa-@hotmail.com

 • Mari

  Jonas Gardellin sarja Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Ajatuksia herättävää ja surullista luettavaa siitä, miten homoseksuaalisuutta käsiteltiin ja miten heitä kohdeltiin muutama vuosikymmen sitten.

  maws_@hotmail.fi

 • Ananasa

  Kaikkein tuorein kolahdukseni on ihan tuore kirjanakin, turkulaisen Kirsi Alanivan Villa Vietin linnut. Ihan huikean monitasoista kerrontaa, rajuja ihmiskohtaloita monessa sukupolvessa ja Ruissalon villat!

 • Taru

  Suosituksestasi varasin Ina Westmanin Syliin kirjastosta ja olihan se kesän pysähdyttävin kirja joka piti lukea yhdeltä istumalta. Nostatti ajatuksia niin äitiydestä, parisuhteesta kuin elämästä ylipäätään.

 • Tanja

  Cecilia Samartinin 'Peregrino' -trilogia on kauniisti ja mukaansatempavasti kirjoitettu … Ihana kesäkirjasarja! ;o)

 • Satu Rämö

  Kiitos kaikille viesteistä – tästähän sai paljon hyvää sisältöä luettavat-listalle.
  Akateemisen 25 euron lahjakortit voittivat Anonyymi 8/05/2016 7:06 ip. ja nimimerkki unni. Onnittelut! Laitoin teille sähköpostia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *