Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Crossfit-matka Islantiin – matka nyt myynnissä

Oli aikaisemmin kesällä puhetta, että mietiskelin crossfitin ympärille viikonmittaista sporttispurttilomaa Islantiin, crossfitin ”mekkaan” eli Crossfit Reykjavikin salille. Suunnittelusta toteutukseen, eli crossfit-matka on nyt myynnissä.

Ajankohta on marraskuu – eli ei kuukausista valoisin tai lämpimin, mutta lajin kannalta se ei haittaa. Sisällä täällä treenataan joka tapauksessa. Lämpimät uima-altaat ovat lämpimiä myös keskellä talvea – ja marraskuussa on jo hyvät mahdollisuudet nähdä revontuliakin. Alkutalvesta hinnat hotelleissa ovat huokeammat, ja se taas tarkoittaa vähän edullisempaa kokonaishintaa. Ja mikä parasta: marraskuussa täällä on vähemmän turisteja – eli kultaisella kierroksella, Blue Lagoonissa ja keskustan kaduillakin on rauhallisempaa.

Mitä reissu sitten pitää sisällään? Seitsemän intensiivistä crossfit-treeniä. Valmentajana treenejä johtaa ja ohjaa joku Crossfit Reykjavikin valmentajista. Matkapäiviä on kahdeksan ja yksi päivä pidetään urheilusta vapaata. Parina päivänä on kahdet treenit, mutta silloin toinen treenikerroista on hikisempi ja raskaampi ja toinen keskittyy liikkuvuuteen. Jokaisen treenikerran jälkeen pääsee rentoutumaan salin kuumavesi- ja kylmävesialtaissa ja infrapunasaunassa. Treenaamisen lisäksi käymme uimassa, Blue Lagoonin kylpylässä ja teemme luontokierroksen Etelä-Islannin maisemiin.

Iltapäivisin ja iltaisin on omaa aikaa, eli voi vapaasti tehdä ostoksia, käydä ratsastamassa, jäätikkövaeltamassa tai vaikka vielä kerran uimassa. Tai hierojalla, kasvohoidossa… Mitä ikinä mieleen juolahtaa – jeesin tarvittaessa varauksissa täällä paikan päällä.

Reissun majoituspaikkana toimii hotelli Skuggi: se on tasokas keskustahotelli, joka on aivan pääkadun vieressä, mutta ei kuitenkaan välittömästi minkään meluisan baarin tai suuren rakennustyömaan naapurissa.

Tämä on reissu, jolta palataan lähtötilannetta paremmassa ja virkeämmässä kunnossa.

Koska kyse on crossfit-lomasta, matkallelähtijöiltä edellytetään crossfitin perustuntemusta, eli vähintään alkeiskurssin käyntiä. Jos matka kiinnostaa, mutta crossfit-kurssi uupuu, sen ehtii vielä hyvin suorittaa tässä kesän ja syksyn aikana. Olen kokeillut itse muutamaa crossfit-salia pääkaupunkiseudulla, joten osaan vinkata hyvästä alkeiskurssipaikasta ainakin Helsingin lähistöllä asuvia. Ja tarkennan vielä varmuuden vuoksi, että en siis toimi itse tällä matkalla minkään sortin valmentajana – toimin reissun ryhmänjohtajana ja olen treeneissä mukana (takarivissä, ainakin jos tehdään tuplanaruhyppyjä) ja hoidan opastukset vesiputouksilta Blue Lagooniin, mutta treenisalilla puikoissa ovat siis Crossfit Reykjavikin ammattilaiset.

Kommenttikenttä on vapaa kysymyksille, mutta niitä voi laittaa minulle myös meilillä. Yhteystietoni löytyvät täältä.

Crossfit-aiheisia juttujani löytyy lisää täältä.

Mahtavaa, en malta odottaa tätäkään työviikkoa. Jeijj!! Kai tuli selväksi, että olen aika innoissani tästä?! Pari viikinkihuutoa vielä tähän perään. HÚ! HÚ!

Kuvakollaasi on kokoamateokseni Crossfit Reykjavikin insta-tililtä.

14 Comments

 • Merja

  Tää olis ihan huippu reissu, mutta kun poltan kaikki lomat nyt kesällä, niin marraskuulle ei jää mitään. Toivottavasti tää matka uusitaan ensi vuonna *toiveikas*

 • Aikku

  Uusinta kiinnostaa täälläkin. Lomapäiviä olisi, mutta työkuviot eivät anna periksi. Tämänmoinen reissu oli ja on suunniteilla ollut myös omatoimisena, mutta kun SagaMatkojen mainos läsähti Facessa eteen niin totesin "miksi ei valmismatkaa".

  • Satu Rämö

   Joo nää kesälomien ulkopuoliset ajat on hieman hankalampia… Ensi vuonna toivottavasti sitten 🙂

   Tällaisen crossfittailuloman voi tosiaan tehdä myös omatoimireissuna, wodeihin saa osallistua jos on kurssi käytynä ja kertamaksu on ihan siedettävä. Tunnit on islanniksi mutta jos messissä ulkkareita, ne pyrkivät kääntämään tärkeimmät kohdat.

   Tällä valmismatkalla taas valmennus on koko ajan englannniksi. Jos miettii kokonaisohjelmaa luontokirrroksineen, tämä valmismatka tulee halvemmaksi kuin jos ostaisi itse kaikki osat, mutta toisaalta jos haluaa vain treenata eikä tarvitse muuta ohjelmaa ja saa edullisen hotladiilin niin tulee aika samanhintaiseksi, ehkä hintsun edullisemmaksikin, riippuen vähän siitä millaisen majoituksen valitsee.

  • Aikku

   Ajankohta ei noin yleisesti ole itselle niin justiinsa. Yksin matkaavana suosin mielummin sesonkiaikojen ulkopuolisia aikoja. Projektit tahtovat vaan olla sellaisia, että ne ovat siinä ja nyt 🙂 Airbnb-majoituksia tullut tutkailtua, sillä ajatuksella, että löytäisi huoneen paikasta, jossa olisi mahdollista päästä jutulle aidon paikallisen kanssa ja päästä sitä myöden kiinni muuhunkin kuin turistimaailmaan 🙂

  • Satu Rämö

   Airbnb-tarjontaa on tosi paljon – mutta melkein koko Rvk:n keskusta on nykyään Aibnb-majoitusta, eli turisteista ei pääse missään "eroon". Ellei vuokraa kämppää jostain keskustan ulkopuolella lähiöstä; jos bussiyhteys on hyvä niin sellainenkin on kyl tosi hyvä vaihtoehto 🙂

  • Aikku

   Ok, kiitos tiedosta. Aloin alkuviikosta lukemaan kirjaasi "Islantilainen voittaa aina" ja jo parin kymmenen sivun jälkeen toivon lottovoittoa, että voisin tulla aluksia vaikka kuukaudeksi tutustumaan Islantiin 😀

 • Anonyymi

  Onko tämä matka myyty jo loppuun, kun ei linkin takaa sen tietoja enää löydy Saga-matkoje sivuilta? -Tuire

  • Satu Rämö

   Moi Tuire! Matka jouduttiin ottamaan pois myynnistä, koska dead lineen mennessä (lentoyhtiöillä on dedikset ryhmämatkavarauksissa) ei tarpeeksi moni ollut vahvistanut lähtöä. Harmi juttu että tämä ei kiinnostanut tarpeeksi. No, uusia reissuja kohti 🙂

 • Anonyymi

  Voi ei! Toivottavasti vastaava tulee joskus tulevaisuudessakin myyntiin ja markkinointia vaan reilusti aikaisemmin, niin tälläinen kädestä suuhun -eläjäkin ehtisi säästää matkaan tarpeeksi. Nyt oli matkatili nollilla. 🙁 Tuo ois ihan unelmieni reissu! -Tuire

 • MV

  Eih, juuri tällaisesta mää olen nähnyt päiväunia! Nyt sellainen tulee vastaan satunnaisen googletuksen seurauksena, kun kaikki lomapäivät on bookattu ja matkakin vielä peruuntunut… Ensi vuonna uusi yritys, joohan?

  • Satu Rämö

   Katsotaan! Nyt oli sen verran vähän (itse asiassa yllättävän vähän) kysyntää ja se vähän yllätti etenkin kun saatiin hinta melko alas. Siis eihän se halpa ollut, mutta hotellista ja lennoista saatiin niin hyvä tarjous viikolle, että ihmettelin itsekin. Reykjavikissa kun on hotlat niin kamalan kalliita nykyään…

   Katsotaan mikä meininkin ensi vuonna; musta olisi ihanaa järjestää tällainenkin aktiivireissu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *