To-del-la helppo täytekakku

Mitäs jos tehtäisiin helppo täytekakku? Tämä maailman helpoitenmuistettava kakkuohje on täydellinen tapa päättää tämän vuoden kesäkuu. First things first: en ole leipojaihmisiä. Pullistani tulee usein kovia – siis sen kerran vuodessa kun niitä yritän leipoa, ja karjalanpiirakoissa taikina tarttuu AINA kiinni. Siis sen kaksi kertaa elämässä mitä niitä olen leiponut. Mutta yksi juttu multa onnistuu melkein aina: täytekakku.Salaisuus on sikahelpossa ohjeessa. Opin sen omalta mutsiltani (täytteen kehittelin itse).

Todella helppo täytekakku – ohje

Kakkupohja:
1 lasi* munia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
mansikoita
kiisseliä

*) Kakkupohjan suuruus riippuu siis lasin koosta; käytän itse sellaisessa 25 cm halkaisijan kakkuvuoassa paistettavassa kakussa keskikokoista juomalasia, sen tilavuus on noin 2 dl.

Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi sekaan. Kääntele jauhot vaahtoon lusikalla. Kaada silikoonivuokaan (tämä oleellinen ainakin mulle!!) ja paista uunissa noin 175 asteessa noin puolituntia eli kunnes hammastikkuun ei enää jää kiinni rämmäleitä. Koita avata uunia mahdollisimman vähän, eli testaa kakun kypsyyttä ensimmäisen kerran vasta siinä 20 minuutin jälkeen. Ettei komeus lässähdä.

Ota kypsä kakku ulos uunista, anna hetki jäähtyä ja kumoa lautaselle. Silikonivuoka on tavattoman helppo kääriä pois kakun päältä. Ei tartu, ei varise, ei hajoa – ei edes hermot.

Vatkaa kerma. Halkaise kakku. Laita mitä tahansa marja- tai hedelmäkiisseliä ja sen jälkeen kermavaahtoa kakun väliin. Sulje kakku. Päälle loppu kermavaahto ja mansikat. Valmis!

Käytän kiisseliä, koska se kosteuttaa kakun ja toimii samalla myös maukkaana täytteenä. Ostan usein niitä valmiita tölkkikiisseleitä. Ovat toimineet hyvin. Tosin nyt käytin täytteessä tekemääni raparperipuuroa (ja tällä kertaa kiskaisin raparperit maasta oikeaoppisesti enkä leikannut; kiitos tästä vinkistä tarkkasilmäisille lukijoille!).

Ihan ite tein!

Helppo täytekakku, I got you! Jos minä onnistuin, niin kyllä  tekin!

PS: Jos olet heikkona helppoihin kakkuohjeisiin, sinun on melkeinpä pakko kokeilla myös tätä lähipiirissäni jo kulttiasemaan noussutta banaanileipäreseptiäni. Tällä banaanileipä-ohjeella syntyy loistavan kuohkea, maukas ja helppo banaanileipä ilman sähkövatkainta.

8 Comments

 • Terhi

  Valmiskiisseliä väliin, mikä loistoajatus! Itse olen yleensä tehnyt vaniljakiisseliä ja laittanut sen kanssa marja-banaanisosetta, mutta nykyisessä lapsiperhearjessa ei vain enää kaikkeen taivu. Mun lapsuudenkodissa oli sama kakkuresepti. Lapsena sen ainut haittapuoli oli kakkupohjan jäähtymisen odottelu. Sen takia tehtiin usein käärettörtty, jonka sai täyttää ja nauttia melkein heti, ja paistoaikakin oli puolet kakun paistoajasta.

  • Satu Rämö

   Ehdottomasti joo! Ja sellaisen mehukiisselitölkin kun ostaa, se loppu tulee käytettyä puuron, jogurtin tms. kanssa seuraavana päivänä eli ei mene hukkaan.

  • Satu Rämö

   Kokeile tätä – mäkin onnistuin. Ja se kertoo paljon.
   Uuniin on tietty vaikea vaikuttaa, meillä taitaa olla aika tasainen (kun ei koskaan rusketu mikään osa ruokaa enemmän kuin toinen).

 • Anni Majander

  Hapanjuurileipurina käytän tuossa lasi+lasi+lasi pohjassa nostatukseen leivinjauheen sijaan juurta. Sitä tulee 1/2 lasillista.
  Epäilin vahvasti moisen toimivuutta, mutta tulee hyvä eikä kakku jäähtyessään lässähdä keskeltä.
  Pelkän kakkupohjan takia ei juurta kannata ruveta väsäämään, mutta jos sitä sattuu olemaan..

  • Satu Rämö

   onpa hyvä idea, kiitos!! kaikki tällaiset lasi sitä ja puolikas tätä -ohjeet ovat lähellä sydäntäni, koska ne on niin helppo muistaa ja valmistus tuntuu jotenkin mukavalta. ei ole niin millintarkkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *