Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Koko perhe pyöräilee

Voiko 10 kuukautta vanhan vauvan kanssa lähteä pyöräretkelle? Päätimme kokeilla tänä viikonloppuna, koska säät olivat niin jumalattoman hienot. Kun aurinko paistaa, meri kimmeltää kutsuvansinisenä ja taivas on sininen eikä harmaata möhnää, on ulkoilumahdollisuus pakko käyttää hyväksi, vaikka se vaatikin vähän vauva-aiheista säätöä. Koska aikaa ei ollut lähteä haikkaamaan, vaihtoehtonamme oli pyöräily. Hurahdimme muutama vuosi sitten pyöräkärryyn ja perheen yhteisiin ulkoilulenkkeihin.

Reykjavikin hiekkarannalla.

Esikoisen kanssa tämän viikonlopun reissu oli helppo tehdä. Hän pyöräili reippaasti koko matkan, melkein nopeammin kuin minä yksivaihteisella Jopollani. Hän oli niin kovin innoissaan uudesta vanhasta pyörästään, johon oli saanut uuden satulan ja lukon viime viikolla. Värin hän sai valita itse. Eipä tullut yllätyksenä, että isä ja tytär poistuivat kaupasta kassissa vaaleanpunainen satula ja pinkin pinkeä pyörälukko. Niitä päästin lauantaina viimein kokeilemaan.

Kun satula ja runko sopivat tyytlillisesti yhteen.

Vauvan kanssa tilanne vaati vähän enemmän harkintaa. Hän osaa kyllä jo istua, mutta on pyöräkärryyn vielä vähän liian pieni. Pieni tyyppi saattaisi kärryn kallistuessa liukua puolelta toiselle tai yläkropasta heilahtaa eteenpäin, vaikka vyöt tiukalla olisivatkin.

Niinpä päätimme kiinnittää auton turvaistuimen pyöräkärryyn. Siinä vaadittiin vähän solmimistaitoja ja hermoja, mutta lopulta saimme tuolin napakasti paikalleen miehen kiipeilyköydellä. Mörssärille pyöräilykypärä päähän, turvaistuimen turvavyö kiinni ja matkaan! Hän hohotteli koko matkan ajan ja nukahteli vauhdin noustessa tarpeeksi. Vauhti taisi hurmata, sillä valitusta kuului vain silloin, kun juoduttiin pysähtymään punaisiin valoihin tai noutamaan tarakalta tipahtanutta pipoa.

Kovan alamäen jälkeen.

Ensin ajattelimme, että pakataan pylsajutut eli hodarisämpylät ja nakit ketsuppeineen ja kertisgrilli mukaan ja paistetaan pylsat jossain kiven päällä meren rannalla. Mutta sitten kuin tilauksesta anoppi ehdotti, että tekisimme retken hänen luokseen. Hän voisi paistaa vohveleita ja me voisimme siinä samalla käväistessä vaihtaa lampun eteisen valaisimeen. Win-win-win.

Äiti, onko pakko hidastella?! Hän kysyi, kun halusin pysähtyä valokuvaa ottamaan.

Ja mikä parasta pyöräilyn suhteen: anopille vie keskustasta kaupungin upein pyörätie (tai karsein, jos tuulee). Se mutkittelee ihanasti merenrantaa pitkin niin että meri tuoksuu (ja tulee määrätietoisesti isonia roiskeina päälle, jos tuulee). Pyörän selästä näkee meren ja horisontissa siintävien lumihuippuisten tulivuorten lisäksi kaupungin lentoaseman, Reykjavikin suurimman metsän, geotermisellä energialla lämmitetyn merenrannan, vesilintuja ja pressan talon.

13 Comments

 • Anonyymi

  Loistavaa kekseliäisyyttä ja viitseliäisyyttä!
  Me tuskailimme aikanaan miten voisimme pyöräillä koirien kanssa, kunnes löysimme DoggyRiden- hollantilaisten loistava keksintö pyöräilevälle koiranomistajalle. Loistopeli, suunniteltu juuri koirien näkökulmasta. Lisävarusteena taakkateline, sadesuoja ja iskuja vaimentava patja. Kulkee hyvin asfaltilla, hiekalla ja maastossa. Teltta retkikamoineen kulkee hyvin mukana! Kabiinissa tassuväki tyytyväisenä, kunhan orjat jaksavat vain polkea ja vauhti pysyy riittävän kovana 🙂
  Hyviä pyöräilyhetkiä teidän porukalle!

 • Anonyymi

  Miksi ihmeessä en ole koskaan ajatellut Islantia pyöräilymaana, vaikka olen lukenut jopa Matti Rämön Polkupyörällä Islannissa -kirjan? Ehkä turistin mielikuvissa on niin voimakkaana kapea Laugavegur ja muu Reykjavikin ydinkeskusta?
  Ottamasi kuvat ovat HYVIN houkuttelevia… Onko kaupungissa pyörävuokraamoa?

  • Satu Rämö

   Varmaankin tämän sään takia… Talvella ei tulisi mieleenkään lähteä lasten kanssa pyöräilemään, eikä syksyn myrskyissäkään, mutta näin kesän tullen se on aivan ihanaa!

   Täällä on pyörävuokraamoja joo, useampikin nyt täällä keskustassa. Hotelleilta yleensä osaavat auttaa lähimmälle (yksi kiva on esim Borgarhjol tuossa Hverfisgatalla).

 • Terhi

  Me oltiin viime kesänä lomalla Ranskan Île de Réllä, neljä aikuista ja kolme yksivuotiasta, tosin kahden niistä korjattu ikä oli 10 kk. Nämä kaksi laitettiin tuollaiseen samanlaiseen kärryyn ja pyöräiltiin päivät pitkät. Meidän muksulle otettiin istuin, koska se oli sellaiseen tottunut jo kotona. Vaikka kaksosten kanssa varmasti rankkaa onkin, on niistä jotain hyötyä: eivät niin puokkoilleet kärryssä kahdestaan, oli tukea ja pehmustetta 🙂

 • PO

  Pyöräkärri on mahtava keksintö! Me ollaan laitettu pienin yksinkin kasikuisesta asti sinne, vöillä tiukasti kiinni ja meidän kärrissä on joku niskatukikin, aika vaatimaton tosin. Hyvin on siellä torkkunut, välillä itsekseen ja välillä isosiskon kainalossa. 🙂

  • Satu Rämö

   Semmoinen niskatuki tulisi kyllä tarpeeseen, ihan pienikin. Auttaisi varmasti paljon etenkin kun kyydissä vähän pienempi tyyppi. Meillä kun ei ole mitään niska-/päätukea tuossa….

  • Satu Rämö

   Kiitos!! Joo etenkin näin kesällä, kun ulkoilu ylipäätään on mahdollista 😀 Talvella meni useampi viikko että ei mörssärin kanssa päästy ulos, kun kadut olivat jäässä eli ei voinut kävellä ja kaduilla niin paljon lunta että rattaiden kanssa liikkuminen hankalaa. Mutta onneksi nyt on kesä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *