Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Islanninhevonen parhaimmillaan

Islanninhevonen on kauneimmillaan pitkän ratsastusvaelluken jälkeen. Silloin sen tukka on onnesta sekaisin. Se on levollinen kivasta ulkoilulenkistä vaihtelevissa maastoissa, tyytyväisen raukea pitkän urakan jälkeen ja yhtä innoissaan tulevasta laidunhetkestä kuin toimistotyöläinen kesälomaa edeltävänä perjantaina. Villi, vapaa – ja ihanan väsynyt!Eilen ratsastin Húnilla, joka nukahti melkein laukan liitovaiheessakin. Tänään eteenpäin vyöryi Stormur eli ”Myrsky”. Ei ollut yllätysmyrsky vaan pysyi juuri niissä lukemissa missä pitikin, pyyhälsimme jopa läpi alhaalla roikkuvan pilven.

Tälläkin työmatkalla on siis taas ollut aivan tajuttoman ihanaa. On paistanut aurinko, satanut, huomattu sateenkaari ja heitetty kastikekauhalla vettä Grenivikin uimahallin ”suomalaisen saunan” kiukaalle. Rannikolla töltätessä on tietysti nähty merellä valaitakin. Niin, ja illalla ohi ajoi joku paikallinen äksyilijä, joka näytti tien vieressä kävelevälle reissuporukallemme keskaria. Ha! Kyllä nyt joka kylässä pitää oma kylähullunsa olla ja häneenkin siis törmäsimme tänään.

Päivitän lisää Islanti-retken reissukuvia Hellmanns’in Instagram-tilille tämän viikon ajan. Klikkaa siis sinne, niin pääset kuvien kautta reissuun mukaan. (Olen Hellmanns’in instan vierailijana tämän viikon ja tykitän retkeilykvia sinne;  omaa Instaani päivitän vasta tämän ulkoilmatyörupeaman jälkeen.)

Kuvissa Gardur, Húni, Stormur, Snuda ja Hallgerdur tukkaruuhkakollegoineen viiden tunnin maastovaelluksen jälkeen. Vähän väsähtäneet, villit ja tyytyväiset.

Onneksi itse olen todella virkeä eikä takalistooni satu yhtään (juu ei).

Iha-haa, nyt nukkumaan, että huomenna jaksaa kiivetä tulivuorelle!

9 Comments

 • Katju

  Ihanasti sanottu issikoista. On ne upeita ja aivan mahtava työreissu sulla. Terveiset Edinburghista! Täällä on muuten 12 miljoonaa lammasta. Ihanat maisemat heti kun lähtee kaupungista ulos ja toki tämä kaupunkikin on kaunis.

  • Satu Rämö

   Kiitos, Katju! <3
   Mulla on Skotlanti vielä haaveena. Haluaisin kamalasti päästä käymään… Yhdistää Edinburghiin vaikkapa jonkun ihanan vaellusloman!

 • Katja

  Hei Satu,
  Onko sinulla vinkkiä sadevarusteiksi (minkälaiset toimis parhaiten tuolla issikkavaelluksella)? Meillä olis partiolaisten Rukka-sadeasut, mutta partiolaiset sanoivat kokemuksen syvällä rintaäänellä, että tulen hulluksi kun kastun enemmän sisältä kuin ulkoa sateella ne päällä :). Mulla olis hyvä hengittävä lyhyt sadetakki (joka värinsä puolesta näkyy kauas ja pelastaa siis jos eksyn ;)), mutta entä housut? Olisiko kannattavaa kuitenkin ostaa kallis juuri ratsastukseen tarkoitettu sadetakki, jotta reissu ei mene pilalle jos sataa paljon? Huoh, onpas vaikeeta :), mutta silti niin ihanaa odottaa reissua ja valmistautua (unelmoida).

  • Satu Rämö

   Heippa! Tallilta saa lainaan oikein hevit sadehousut ja -takin, jos todella kova kuuro yllättää. Käytän niitä itse. Niissä tulee ihan kamalan kuuma jos on hyvä ilma, mutta ne otetaankin mukaan vain jos todella sataa. Mulla on itsellä pienellä kuurosadesäällä sateenkestävä ohut takki, jonka alla pidän villapaitaa, ja jalassa vaellushousut & sadekuori tai vaihtoehtoisesti jos on kylmä, laitan mun murtsikkahiihtohousut jotka pitää vähän vettäkin.

   Kenkinä käytän vedenkestäviä vaelluskenkiä, jotka ulottuvat nilkkaan asti. Niin ei varpaat ja nilkat kastu 🙂

   Toivotaan, että aurinko paistaa, edes osan ajasta!

   Mutta en siis suosittele minkään tosikalliin sadetakin ostamista tätä reissua varten – jos oikein kovaa sataa ja tuntuu että se oma sadetakki ei riitä, voi vetäistä niskaan tallin lainaaman "kalastajamiehen" takin.

  • Satu Rämö

   Ootko siis tulossa mun opastamalle retkelle ensi viikolla? En löytänyt Katja-nimistä osallistujaluettelosta (ehkä olet siellä toisella nimellä). Noh, ajattelin vain varmistaa 🙂 Hyvää matkaa joka tapauksessa!

 • Katja

  Oon menossa Polar Hestarin retkelle 15.7. ja käsittääkseni me vaelletaan silleen ettei tallilta voi ottaa varusteita aamuisin vaan ollaan reissussa koko viikko. Olisko Rukan sadeviitta varuiksi hyvä rankkasateita varten? En ole kokeillut sitä ratsailla mutta pyöräillen se toimii.

  • Satu Rämö

   Okei, oot siis menossa sille retkelle, jossa ratsastetaan vapaan lauman kanssa. Tallilta saa retkelle mukaan ne mainitsemani kunnon sadekamat ja niitä käytetään jos tarvis, matkustavat siis matkatavaroiden mukana muuten, näin oon ymmärtänyt. Mä en oo testannut koskaan tuota Rukan viittaa eli en osaa yhtään sanoa siitä.

  • Katja

   Joo, mennään lauman kanssa. Todellakin jännittävää ja kuulostaa niin ihanalta ettei malta enää töitä tehdä ollenkaan; surffailee vaan netissä tietoa ja fiiliksiä hakien. Sun blogit on niin mukavia lukea. Sadekaan ei haittaa :). Kiitos vinkeistä, taidan luottaa siis vähän kevyempään omaan varustukseen sateen osalta.

 • Katja

  Oon menossa Polar Hestarin retkelle 15.7. ja käsittääkseni me vaelletaan silleen ettei tallilta voi ottaa varusteita aamuisin vaan ollaan reissussa koko viikko. Olisko Rukan sadeviitta varuiksi hyvä rankkasateita varten? En ole kokeillut sitä ratsailla mutta pyöräillen se toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *