Aidosti islantilainen, osa 1

Edellinen postaus hurjien turistiennusteiden järjettömyydestä on nostanut kivasti keskustelua. Kiitos kaikki hyvistä ajatuksista! Jotta ei mene ihan negaatioksi tämä oleminen, aloitan nyt juttusarjan ”Aidosti islantilainen”. Julkaisen kerran viikossa jonkun hauskan islantilaisen jutun arjestani. Sellaisen, missä näkyy paikallismeininki ja kiihkeä etukeno (islantilaisilla on kova vauhti päällä ja joskus epäilen sen johtuvan siitä, että täällä tuulee melkein aina eli automaattisesti kaikki kulkevat reippaassa etukenossa eteenpäin ja kovalla vauhdilla, ettei tuuli vie mennessään).

Polvet asvalttiin, koska aurinko paistaa!

Islanti on crossfit-harrastajien keskuudessa aika tunnettu paikka. Paljon ovat tundralaiset voittaneet maailmanmestaruuksia tässäkin lajissa. Reykjavikin Crossfit salilla on joka päivä lähemmäs 20 WOD-tuntia ja jokaisella tunnilla 20-30 harrastajaa. Treenipaikkamme sijaitsee sisällä isossa teollisuushallissa mutta jos aurinko paistaa oikein lämpimästi kuten tänään, siirrämme treenit takapihalle.

Siellä on ilonamme autokorjaamoa, ruokakaupan varasto ja kaikenlaista liikennettä, mutta mitä väliä. Jos aurinko paistaa, treenataan ulkona. Tietysti.

Salimme on auki joka päivä, myös jouluisin, uutenavuotena ja pääsiäisenä. Ainoa arkipäivä, jolloin treeniaikoja on vähän harvennettu on tänään, koska Islanti pelaa Itävaltaa vastaan jalkapalloa kello 16 paikallista aikaa. Valmentajat haravoivat tuntitaulukkoa tyhjemmäksi ja aamulla kuulin radiosta kuinka aika moni yritys sulkee ovensa tänään jo kello 15:30, että kaikki ehtivät kotiin katsomaan peliä.

Asiat Islannissa ovat siis järjestely- eivät tottumus- tai sääntökysymyksiä.

Kaikki sarjan jutut löydät tällä tunnisteella: #aidostiislantilainen

6 Comments

 • Anonyymi

  Je ne voitti!! Niin makee maali ihan lopussa. Jengi meni areenalla ihan sekaisin. Niin varmaan sielläkin. Onnittelu!!

  • Satu Rämö

   Joo ihan huikeeeeeeeta!!!
   Reykjavikin kaduilla oli muuten ihan hiirenhiljaista, mutta maalien tullessa repesi riemu ja valtava ääniaalto eteni pitkin tyhjiä katuja. Niin mahtavaa!!

 • Maarit

  Tää islantilaisten voittokulku on jotain niin uskomattoman islantilaista ja eeppistä. Olispa voinut olla Reykjavikissa tuon huudon kuulemassa 😀

  • Satu Rämö

   Se oli kieltämättä aikamoinen riemunpurkaus!
   Meidän kodin ohi käveli juuri silloin isä lapsensa kanssa rattaissa, ilmeisesti iltakävelyllä. Isä kuunteli peliä nappikuulokkeilla kännykällä ja kun se maali tuli, hän karjaisi niin kovaa että vauva heräsi. Siinä me kaksi tuntematonta perhettä sitten vilkuteltiin iloisena keittiön ikkunamme läpi. 😀

 • Suvi

  Til hamingju Ísland! Islantilainen kaverini oli katsomassa matsia livenä, sillä vasta bileet mahtoi olla 😛 Ihana tämä uusi juttusarja, jään innolla seuraaman. Hauskaa Juhannusta!

 • Sari

  Poikani kertoivat minulle, että Islanti on myös kuuluisa siitä, että teillä on paljon voimamieskisailijoita. Joten rankka treeni on ilmeisesti hyvä tuulisessa paikassa, ettei tuuli vie. Tulee nosteltua raskaita painoja.
  Mahtavaa, että jossain asiat voidaan järjestellä tuolla tavalla. Täällä olisi kaupat ihan normisti auki eikä mikään voisi estää. Islanti on muuten ollut ihan huippu noissa jalkapallokisoissa. Nostan pienelle maalle hattua.
  Oikein mukavaa juhannusta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *