To-del-la helppo täytekakku

Mitäs jos tehtäisiin helppo täytekakku? Tämä maailman helpoitenmuistettava kakkuohje on täydellinen tapa päättää tämän vuoden kesäkuu. First things first: en ole leipojaihmisiä. Pullistani tulee usein kovia – siis sen kerran vuodessa kun niitä yritän leipoa, ja karjalanpiirakoissa taikina tarttuu AINA kiinni. Siis sen kaksi kertaa elämässä mitä niitä olen leiponut. Mutta yksi juttu multa onnistuu melkein aina: täytekakku.Salaisuus on sikahelpossa ohjeessa. Opin sen omalta mutsiltani (täytteen kehittelin itse).

Todella helppo täytekakku – ohje

Kakkupohja:
1 lasi* munia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
mansikoita
kiisseliä

*) Kakkupohjan suuruus riippuu siis lasin koosta; käytän itse sellaisessa 25 cm halkaisijan kakkuvuoassa paistettavassa kakussa keskikokoista juomalasia, sen tilavuus on noin 2 dl.

Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi sekaan. Kääntele jauhot vaahtoon lusikalla. Kaada silikoonivuokaan (tämä oleellinen ainakin mulle!!) ja paista uunissa noin 175 asteessa noin puolituntia eli kunnes hammastikkuun ei enää jää kiinni rämmäleitä. Koita avata uunia mahdollisimman vähän, eli testaa kakun kypsyyttä ensimmäisen kerran vasta siinä 20 minuutin jälkeen. Ettei komeus lässähdä.

Ota kypsä kakku ulos uunista, anna hetki jäähtyä ja kumoa lautaselle. Silikonivuoka on tavattoman helppo kääriä pois kakun päältä. Ei tartu, ei varise, ei hajoa – ei edes hermot.

Vatkaa kerma. Halkaise kakku. Laita mitä tahansa marja- tai hedelmäkiisseliä ja sen jälkeen kermavaahtoa kakun väliin. Sulje kakku. Päälle loppu kermavaahto ja mansikat. Valmis!

Käytän kiisseliä, koska se kosteuttaa kakun ja toimii samalla myös maukkaana täytteenä. Ostan usein niitä valmiita tölkkikiisseleitä. Ovat toimineet hyvin. Tosin nyt käytin täytteessä tekemääni raparperipuuroa (ja tällä kertaa kiskaisin raparperit maasta oikeaoppisesti enkä leikannut; kiitos tästä vinkistä tarkkasilmäisille lukijoille!).

Ihan ite tein!

Helppo täytekakku, I got you! Jos minä onnistuin, niin kyllä  tekin!

PS: Jos olet heikkona helppoihin kakkuohjeisiin, sinun on melkeinpä pakko kokeilla myös tätä lähipiirissäni jo kulttiasemaan noussutta banaanileipäreseptiäni. Tällä banaanileipä-ohjeella syntyy loistavan kuohkea, maukas ja helppo banaanileipä ilman sähkövatkainta.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö