Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vanha ja väsynyt tervehtii Helsingistä!

Hyvä suomalaisystäväni meni eilen naimisiin. Tapasimme viisitoista vuotta sitten Kemiralla. Olin päässyt yhtiön viestintään kesätyöntekijäksi. Ensimmäisenä päivänäni rullailin tuolillani suuren työpöytäni ääressä jokseenkin hukassa ja yritin selvittää, mitä ihmettä tässä pitäisi tehdä. Ja mitäköhän nämä lannoitteet ovat, joiden myyntiä pitäisi nyt jotenkin edistää?

Takanani istui graafikko, joka huomasi, että olen vähän pihalla. Hän kysyi, lähdetäänkö yhdessä lounaalle. Siitä alkoi ystävyys.

Nämä häät olivat monesta syystä juuri sellaiset häät, joita en olisi jättänyt mistään hinnasta väliin. Niinpä lensimme varhain lauantaiaamuna puolison kanssa Helsinkiin. Kapteeninkadun päästä mukavasti keinuva vene kuljetti meidät Liuskasaareen juhlimaan. Käkätettävän ihanan päivän jälkeen jatkoilla Le Bonkissa tajusin, että tanssilattialla hytkyvistä tyypeistä melkein kaikki ovat iältään lähempänä kuusivuotiasta esikoistamme kuin meitä. Se tieto hymyilytti aamun pikkutunneille saakka.

Kulunut aika on tuonut mukanaan pääosin hyvää. Pettymyksistä ja pelästyksistä huolimatta on vahva tunne, että plussalle on jääty.

Partners in crime.
Riisin sijasta saippuakuplia.

Muutamat anonyymit kommentoijat vetivät herneet syvälle nenään perheemme tavasta hoitaa lapsia ja itse keskustelun lisäksi levittivät ilkeämieliseksi tarkoitettuja kommenttejaan muutamien muidenkin postausten perään. Parhaimmat hohotukset sain aikaan yhden vanhemman postauksen perään tulleesta tölväisy-yrityksestä. ”Kylläpä näytät väsyneeltä ja vanhentuneelta”.

Hah! Ei osunut.

Success. Tuo Helsingin suosikkilounaspaikkani – vuohenjuustosalaatin taso oli laskenut vuosien takaisesta, mutta korvapuustit olivat yhtä pehmeitä ja ihanan rasvaisia kuin vuonna 2006.

Olen omaan pärstääni ja elämääni tyytyväisempi vuosi vuodelta. Oloni on nyt parempi kuin vuosikymmen sitten. Olen itsevarmempi, ympärilläni on enemmän upeita ihmisiä ja osaan tehdä melkein kaiken paremmin nyt kuin parikymppisenä. Sitä paitsi suunta tästäkin on pelkästään ylöspäin. Aion olla nelikymppisenä paremmassa kunnossa kuin kolmekymppisenä. Vanheneminen on ihanaa!
Tänään nautitaan päivästä Helsingin auringossa ja huomenna aamulla odottaa aikainen lento takaisin kotiin Reykjavikiin.

Illalla taidan ottaa vielä yhden drinkin tälle ihanalle vanhenemiselle.

Ai mitkä silmäpussit?!
Kuvat: Björgvin Hilmarsson

17 Comments

 • anuk

  Tuo on muuten niin totta! Vaikka huomaankin näin nelikymppisenä (kuulostaa kyllä edelleen kauheelta joo) vanhenemisen merkkejä, niin siitä huolimatta näytän mielestäni paremmalta kuin koskaan. Myös henkinen vointi on parempi. Ehkä se on se kokemuksen tuoma itsevarmuus, mikä sen tekee. Rypyistä ja silmäpusseista viis 🙂 Btw. Nuo aurinkolasit sopii sulle kyllä hienosti.

 • Anni / annimok

  Haha nyt piti ihan käydä stalkkaamassa kommenttiboxit ja voi hyvää päivää 😀

  Olet älykkäänä, menestyneenä ja rohkeana naisena ainakin meikäläiselle idoli. Kuvissasi näen kauniin ja onnellisen ihmisen!

  Kiitos nerokkaita oivalluksia ja viihdyttäviä jorinoita tulvivasta blogista 🙂

 • Tuija K.

  Kävin myös katsomassa ja ihemttelin kommenttia. Näin eläkkeen lähestyessä olen päättänyt olla tyytyväinen itseeni, enhän voi näyttää nuoremmalta kun vanhin lapsenikin jo täyttää pian 40. En myöskään haluaisi enää olla kovin nuori, elämää on eletty, virheitä on tehty ja niistä on opittu. Nyt voin tyytyväisenä todeta, että lapseni ovat onnistuneet elämässään ja parisuhteissaan ja voin nauttia lapsenlapsista ja koirista. Aika aikaa kutakin, kuten isäni tapaa sanoa. Kaikki me vanhenemme, myös tuo kommentoija.

  • Satu Rämö

   Kiitos, Tuija! Juuri näinhän se on: eletty elämä tuo mukanaan kokemuksia ja niistä oppii, virheistäkin. Kuulostaa oikein mahtavalta sinun elämäsi juuri nyt 🙂

 • Anonyymi

  Näetkö ip-osoitteista, että onko ne aina samat mököttäjät asialla?

  Hyvältä ja iloiselta näytät!

  • Satu Rämö

   Bloggerissa ei ip-osoitteet näy suoraan, pitäisi asentaa joku sivulaskuri, enkä ole vielä jaksanut nähdä vaivaa siihen… Noita epäasiallisia kommentteja tulee kuitenkin onneksi niin vähän. Usein niitä tulee silloin kun juttujani linkataan vauva- ja perheaiheisille keskustelupalstoille. Niitä mä en käy lukemassa 🙂

 • Jasmin

  En yleensä kommentoi blogeja joita luen, mut nyt on pakko! Meidän perheen tapa hoitaa lapsia on ihan erilainen, kuin miltä teidän perheen meno vaikuttaa! Se on yksi iso syy miksi luen tätä blogia! Musta on mielenkiintoista avartaa omaa maailmaa ja vierailla muiden elämissä. Maailmaan tarvitaan lisää ihmisiä jotka uskaltavat ottaa vastuun omasta elämästä ja onnestaan. Sillä teolla ei pelkästään palvele itseään vaan myös kaikkia muita!

  • Satu Rämö

   Eikö vaan! Mäkin luen jonkun verran tyyli- ja kosmetiikkablogeja vaikla ne on tosi kaukana mun arjesta ja kiinnostuksenkohteista. On hauskaa sukeltaa "tuntemattomaan" aina välillä.

   Ja sit se vielä, että kun on tosiaan niin monta erilaista tapaa tehdä asiat oikein, myös perhe-elämässä. Se että tekee eri tavalla kuin toinen ei tarkoita että kompi kumpi tekisi paremmin.

 • Inka Partanen

  Kateus on kamala tauti silloin kun se tekee ihmisistä pahansuopia….

  Tuo ikähomma: ihan sama juttu. Nelkyt lähestyy ja NYT tunnen ihan puhkuvani tarmoa ja itsevarmuutta. Ei vähempää vois kiinnostaa muiden mielipiteet ja tasan tiedän mitä elämältä haluan. Ei ole koskaan ennen ollut näin hyvä fiilis kaikesta.

  Tietty pitää muistaa, et kaikki ei koskaan pääse tähän fiilikseen, oli ikä mikä tahansa. Ehkä just se osan katkeroittaa?

  • Satu Rämö

   Mulla ihan sama!! Jos joku sanoo väsähtäneeksi tai itsekkääksi, mua ei haittaa, koska tiedän miten omalla kohdallani asiat ovat. Ei niin sanotusti osu. (Mutta jos joku alkaa asiattommuksia ladella vaiklapa perheenjäsenistäni tai jotain rasistipaskaa tai sovinistiläppää, poistan kommentit heti.)

   Katkeruus on kamalaa. Se tunne muuttaa kaiken tekemisen tahmaiseksi ja vie voimat. Joillain voi tietysti olla niin kovia kokemuksia taustalla, että ajattelu väkisinkin on vääristynyt. Sellaiseen pahaan oloon pitäisi saada apua.

   Sitten ovat ne lievemmät tapaukset jotka vittuilevat vaan lämmitelläkseen ja aiheuttaakseen hämminkiä ympärillään. Ois parempi että niitä trolleja ei ruokkisi, mutta kun en aina malta olla sanomatta omaa mielipidettä vaikka siitä ei totisesti ole aina hyötyä 🙂

 • Anonyymi

  Luulinkin nähneeni sinut Le Bonkissa. 😀 Olit kyllä miusta hyvin nuorekkaan näköinen. Itsekin äiti-ihmisenä sinne eksyneenä naureskelin paikan ikäjakaumaa, mutta rypyt ei kyllä yleensä vaikuta siihen kuinka hauskaa on, päinvastoin. Naururypyt kunniaan, ilkeät kommentit jääkööt omaan arvoonsa. Minä ainakin peukutan teidän tyyliänne elää omaakin elämää, ei vain lasten kautta!

  t.fani<3

 • Anonyymi

  Kirjoitustyylisi on toisinaan hieman provosoiva 😉 voi selittää osittain, jos tulee lokaa niskaan.
  Tosin mitenkään päin ei voi selitellä, jos rupeaa toisen ulkonäköä haukkumaan. Jokainen saa näyttää itseltään ja ikäiseltään. Sitä paitsi olet harvinaisen suoraselkäinen ja vahva nainen, ryhdikkyys on paljon kauniimpaa kuin mikään pakkelit ja botoxit naamassa esiintyminen 😉 Tule vaan vuosi vuodelta enemmän itseksesi ja samalla kauniimmaksi!

 • Anonyymi

  Ehehee, piti minunkin käydä lukemassa jälkikommentteja. Lapsien hoidossahan on vain yksi ainoa oikea tapa: sen minun tapa. Inka tuossa aiemmin kommentoikin jotain kateudesta. Nainen parhaassa iässä, haluamansa määrä lapsia ympärillä, kiva parisuhde, asuu ulkomailla, mielenkiintoinen ja antoisa ura yms. siinäpä jokaiselle jotain kadehdittavaa 😉 Kiitos ja kumarrus ihanasta blogista, jatka samaa rataa. T: Nina L

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *