Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Heppahullulla lähtee kohta kaviosta

Tasan viikko enää ja sitten starttaa kesän ensimmäinen hevosreissu Pohjois-Islantiin. Jee, vau, NIIN SIISTIÄ. En meinannut ensin uskoa kalenteriani, joka väittää että tällä viikolla alkaa kesäkuu. Tänään Reykjavikissa paistaa poikkeuksellisen lämpimästi aurinko ja ulkona kävellessä tuntuu ihan, noh, kesälle. Yöllä kun heräsin ruokkimaan vauvaa, kuulin kuinka linnut lauloivat. Pakkohan se on siis uskoa, kun sitä joka puolelta tuutataan: kesä on täällä.

Keräsin tähän alle kaikkien aikojen suosikkihevosmatkakuvani, vähän reissumieltä nostattamaan. Tai no, todellisuudessa kyse taitaa olla hevosjännityksen poistoyrityksestä, sillä ensi viikolla pääsen ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen hevosen selkään tuolla Pohjois-Islannin maisemissa. Viime kesänä kun jouduin mahan kanssa olemaan kävelyoppaana vain. Mutta nyt en! Kohta on taas takamus hellänä ja pohkeet väsyksissä ja se on niin ihanaa. Käyntiä, tölttiä ja ehkä vähän laukkaakin? Fiiliksen mukaan. Ainakin aion syödä paljon kakkuja, sillä nyt niille on jälleen tilaa.

Tämä kuva ei tarvitse kuvatekstiä.
Retki jumalten vesiputouksille. Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa!
Islannin kesä: tummia pilviä, aurinkoa, kaikkea sekaisin.
Polar Hestar. Sieltähän se aarre löytyy.
Jep. Hyväksyn tämän maiseman. 
Tällä islanninhevosvarsalla on pää pilvissä.
Tulossa vai menossa? Ei sen niin väliä loppujen lopuksi ole.
Menninkäishenkien kotikivi, siinä mökin vieressä.
Islantilainen kahvitauko eli ”kaffitími’ on kutakuinkin tällainen. Aivan parasta ulkona nautittuna.
Moro, kohta nähdään!

No niin. Näitä kuvia kun katselin, enää ei jännitä yhtään. Ensi maanantai, tule jo!

Kuvat: Björgvin Hilmarsson.

17 Comments

 • Katju

  Nähtäskin kohta ja noissa maisemissa. Nyt kyllä olen kade tuosta sun duuniviikosta, ihan täytyy myöntää. Mutta onhan mulla muistoissa upea viikko Islannissa juurikin tuolla viime elokuulta, oijoi, ihan parasta lomaa.

  • Satu Rämö

   Se oli kyllä ihana matka! Tulet joskus uudestaan!! Tai jos aikataulut ei natsaa, niin omalla ajalla, Polar Hestarillahan on aika kiva valikoima erimittaisia reissuja kesäkuusta syyskuulle.

 • salla

  Ihania kuvia ja matkakuume nousee. Olen tulossa kesän 2. matkalle. En malta odottaa 🙂 Varmaankin saamme jotain ohjeita ennen reissua. Ilmeisesti vanhoja ratsastushousuja ei saa tuoda maahan? Ei sinänsä haittaa, ne on ikivanhat ja voisin ostaa ihan uudet. Pitääkö jättää hintalappu housuihin, että uskovat ne uusiksi?

  • Satu Rämö

   Moi Salla! Juu ehdottomasti, on tulossa tietopaketti hyvissä ajoin, yritän saada sen matkaan vielä tällä viikolla. Kivaa, että pian nähdään Islannissa 🙂

 • Vivi

  Wau! Tyttären unelmamatka ja ihan vähän omakin. Voisihan tässä miettiä jotain lahjontaa….
  Itse olen ratsastanut vain vuoden, joten kokematon sikäli olen. Perusaskeleissa pysyn kyydissä, osaan ohjata ja hallitsen hermoni. Vuorotyö vaan estää säännöllisesti käymästä. Hyväksyttäisiinkö minut kuitenkin ratsastajaksi "maastoon"? Järjestetäänkö siellä joitain porukkavaelluksia vai tarvitseeko itse selvittää keneltä saisi pollen lainaan/vuokralle?
  Kannetaanko mukana omat ratsastuskamppeet (housut, kypärä) vai saako ne tallilta lainaan?
  Paljon kysymyksiä. Vastauksia arvostaen. Kiitos.

  • Satu Rämö

   Moikka! Mä järjestän Saga-Matkojen kanssa yhteistyössä hevosvaelluksia Islantiin, näitä on muutama kesässä. Esimerkiksi tänä vuonna tämä ensimmäinen vaellus on tarkoitettu aloittelijoille, mutta mukana on myös kokeneempia, jotka menevät omassa ryhmässään. Teemme lyhyempiä reissuja ja yövymme maatilalla. Heinäkuussa on erämaareissu, jonne osallistuvilla pitää olla jo muutaman vuoden ratsastuskokemus.

   Ridauspäivien ohessa käydään katsomassa luonnonnähtävyyksiä ja nautitaan kuumista kylvyistä ja muuta mukavaa. Ryhmäkoko on pieni, noin 12 ihmistä.

   Islannissa on älyttömän paljon hevosmatkailutarjontaa lyhyistä päiväretkistä pitkiin vaelluksiin. Löydät niistä enemmän tietoa esimerkiksi täältä kirjoittamastani Tripsteri.fi:n Islanti-matkaoppaasta

   Islannissa ratsastetaan oikeastaan melkein vain maastossa ja näillä mun johtamilla reissuilla on ollut mukana kokeneita ratsastajia mutta myös sellaisia, jotka tulivat suoraan alkeiskurssilta. Hevosia ja vauhtia on eri tasoisille.

   Kypärän ja lainaan joka tallilta, samoin usein hanskat (ridaushanskoja kun ei saa käytettynä tuoda ollenkaan maahan, ja ratsastusvaatteet pitää pestä huolella ennen tuloa – tämä kaikki tautivaarojen vuoksi).

   Toivottavasti tästä oli sinulle apua 🙂 Kysy ihmeessä lisää, jos joku juttu jäi vielä mietityttämään.

 • Anonyymi

  Tää on kidutusta! 😉 Uskallankohan kesällä lukea sun blogia ollenkaan? Viime kesän reissu oli niin magee!! Kivaa viikkoa! (pikkasen vaan kade ;-))

  Anni

 • Katja

  Hei Satu, olen tulossa omatoimisesti Polar Hestarin vaellukselle heinäkuussa. Valinta kohdistui sinne näiden sun juttujen ansiosta. Saga-matkojen vaellukset täyttyivät liian nopeasti. Voisinko kuitenkin saada sinun ohjepakettisi? Toki saan tallilta ohjeet, mutta suomeksi on aina suomeksi. Nuo säännöt varusteiden osalta varsinkin herättää kysymyksiä. Esimerkiksi voinko ottaa vaelluskengät (vanhat) ratsastuskengiksi ilman desifiointitodistusta, kun en ole niillä koskaan millään tallilla Suomessa tai muuallakaan käynyt? Kuinka paksun makuupussin tarvitsen? Riittääkö ns. kesäpussi? Jne… Hyvää reissua sulle! Minä niin mielelläni kuulisin tarinaa reissusta silläkin uhalla, että kateellisia harmittaa ;). Terveisin Katja

  • Satu Rämö

   Moikka! Kivaa että meette PH:lle, se on ihan mahtava paikka 🙂 Olen tehnyt kattavan ohjeen Islantiin tuotavista ridauskamoista tänne Tripsteri-oppaaseeni: http://www.tripsteri.fi/islanti/ratsastusvalineiden-tuontirajoitukset-islantiin/

   Samasta oppaasta löytyy myös pukeutumisvinkkejä. (Eli kannattaa ottaa mukaan varmuuden vuoksi pitkähihainen kerrasto, sadevaatteet, villasukat, pipo ja hanskat – voihan olla että niitä ei tarvitse ollenkaan, mutta varmuuden vuoksi.)

  • Satu Rämö

   Voit siis ottaa vaelluskengät ilman puhdistusta, jos niitä ei ole käytetty tallilla aikaisemmin.

   Mimmoinen teidän reissu on kesällä, ootteko yötä vuoristomökeissä vai sisätiloissa (maatilalla)? Jos jälkimmäinen, kesäpussi riittää. Huoneissa on sähköpatterit.

  • Katja

   Kiitos Satu vastauksestasi, olen menossa Fascinating Northern Iceland -nimiselle turneelle, eikä esitteessä eritelty missä majoitumme. Taidan varmuuden vuoksi ottaa paksumman niin saan pehmeämmän alusenkin, jos vaikka yövymme teltassa.

  • Satu Rämö

   Jep toi taitaa olla siis se 8-päiväinen maastovaellus kokeneille ratsastajille? Jos, niin sitten teidän majoituspaikat vaihtelee päivittäin ja voi olla hyvä idea tosiaan ottaa se paksumpi makuupussi. Saahan sitä sitten avattua jos tulee kuuma. Telttamajoitusta mun mielestä reissussa ei ole ollenkaan, eli aina pääsee kuitenkin sisään. Se on hyvä, saa kamat kuivaksi jos sattuu sade yllättämään. Ihanaa reissua!!

  • Katja

   Kiitos, joo kokeneille ratsastajille ja irtolauman kanssa mennään paikasta toiseen. Odotan innolla ja perhosia on vatsassa. Hevostelun lisäksi odotan paljon kokevani (en pelkästään näkeväni) Islannin mahtavan luonnon ja maisemat.

  • Katja

   Kiitos, joo kokeneille ratsastajille ja irtolauman kanssa mennään paikasta toiseen. Odotan innolla ja perhosia on vatsassa. Hevostelun lisäksi odotan paljon kokevani (en pelkästään näkeväni) Islannin mahtavan luonnon ja maisemat.

 • Laura Jalonen

  Täältä puklurättien, uhmakohtausten ja ylisuuren talolainan keskeltä pitäis olla porttikielto sun blogiin 😀 no, jonakin päivänä mä vielä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *