Jäätelöö, cocktailii, lastenvaunuja

Kesäjärjestämisen valmistuttua lähdimme rimpsalle potkaisemaan kesää käyntiin. Koska puolisoni on edelleen ulkoruokinnassa, lähdimme naisporukassa. Nuorin neiti teki matkaa lastenvaunuissa, esikoinen liikkui eteenpäin treenamalla parkouria kaikilla mahdollisilla vastaantulevilla ulokkeilla ja minä ja siskoni kävelimme coolisti perässä vaunuja vuorotellen työntäen.

Täydellinen citypäivä Reykjavikin ytimessä sujui kutakuinkin tähän tapaan.
Ensin ryntäiltiin musiikkitalo Harpan alakerrassa. Islannin musiikkitalo on siitä hauska pompöösi rakennus, että sinne voi mennä viettämään aikaa, vaikka ei olisi menossa klassisen musiikin konserttiin tai mihinkään muuhunkaan tapahtumaan. Siellä on tilavat vessat ja paljon tilaa, jossa mukelotkin saavat juosta edes takaisin aiheuttamatta paheennusta kenessäkään. Eräänlainen keskustan hoplop.
Musiikkitalosta kävelimme vanhan sataman vartta Marina-hotellin aulabaariin, josta saa ainakin minun mielestäni kaupungin parhaat cocktailit. Neljästä kasiin on happy hour (drinksut 8 euroa), joten kaarasimme paikalle viiden maissa. Esikoinen ilmoitti aulassa tarjoilijalle, että haluaa cocktailin ja jäätelön. Ihanaa! Repesin. Kuittasin toiveen ja tilasin hänelle raparperimocktailin, itselleni Margaritan ja siskolle törkeän hyvän viskidrinkin, jota oli jatkettu mm. inkiväärioluella. Kuopus sai imeä Lumi-laukun avainhihnaa ja piti sille tyytyväisenä seuraa sohvalla meidän välissä melkein tunnin.
Drinkkien jälkeen piti saada sitä jäätelöä. Niinpä jatkoimme vielä vähän matkaa kohti merta ja tulimme Grandiin – tuohon Reykjavikin keskustan uusimpaan ”hipsterikeskittymään”. Alue vastaa tunnelmaltaan ja kaupoiltaan kuta kuinkin sitä, mitä Laugavegur oli noin vuosikymmen sitten. Grandin parasta antia on – noiden randomisti pitkin parkkialueita sijoiteltujen vanhojen paattien lisäksi – tietysti jäätelökioski Valdís. Tämä on siis se mesta, josta saa mm. näitä kohuseksijäätelöitä. Vanhemmille mimmeille oreo-, mansikka- ja mangojäätelöt, kuopus tyytyi tyytyväisenä tuttiin.
Lampsimme kylmästä merituulesta kalisten jäätelöt kädessä kohti kotia ja mietimme, miten hienoa tosiaan onkaan, kun kohta on kesä. Ehkä kohta voi syödä jäätelöä ulkona ilman toppatakkia ja pitkiä kalsareita.

4 Comments

 • Terhi

  Musta on tullut ihan kamala vilukissa, kun muutin kosteampiin maihin Keski-Eurooppaan. Vaikka nyt asutaan taas rannikolla, jossa tuulen takia ei ole kovin kosteaa, aloin täristä ja tuntea miten huulet sinistyy tuosta jätskikuvasta.

  Olen ennenkin lukenut jätskikommentointia, ja musta se on hauskaa, että muistaakseni juuri suomalaiset syö Euroopassa eniten jätskiä, vaikka siellä kesää ole nimeksikään. Ennen noita kylmäkosteita talvia mullakin alkoi himottaa jätski juurikin ilmojen kylmetessä, ei niinkään kesällä. Ollaan me pohjoisen asukit omituisia…

  • Satu Rämö

   No niinpä! Jäätelö uppoaa täällä samaan mallliin kuin Suomessa. Toinen kestosuosikki on kahvi, siinä taitaa Islanti päästä aika lähelle keskivertosuomalaisen kahvinkulutuslukemia. Eli ehkä se on se juju: kylmää jädeä voi syödä kun juodaan sitten paljon kuumaa kahvia vastapainoksi.

 • anuk

  Jotenkin hauskaa, kun esikoinen on ihan sun näköinen ja kuopus isänsä, jo ihan pienestä vauvasta asti. Tai näin siis minun mielestä 🙂

  Onkohan se lähdettävä jäätelöostoksille, kun viimeiset meni toissapäivänä…

  • Satu Rämö

   Haha, no kiitos! Ja kyllä sitä muutkin on sanoneet. Paitsi että kuopukseessa on myös mun mummon näköä ja se on musta aika hauskaa. Sellainen minimummoaviomies siis 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *