Haastattelussa: työntekijän kokemuksia Islannista

Olen huhtikuun aikana kirjoittanut tavallista enemmän Islannista: täällä asumisesta, täällä työskentelystä ja tänne muuttamisesta. Islanti työpaikkana -sarjan kolmanteen ja viimeiseen osaan sain toisen näkökulman. Haastateltavakseni suostui Katja, joka muutti Islantiin viime syksynä tekemään työharjoittelua (itse asiassa meidän kauppaamme). Islanti taisi tarjota parastaan, sillä Katja jäi harjoittelun jälkeen jääpalalle palkkatöihin. Tässä hänen kokemuksiaan kuluneista kuukausista.


                                                                                  Yhteistyössä ELY-keskus ja Suomen Blogimedia. 

Kiitos Katjalle haastattelusta! Katja on ihan pro-haastateltava. Samaa en voi sanoa itsestäni – huomaan nimittäin videota katsoessani että puhuin itse aivan liikaa. Haastattelijan ei kuuluisi olla ihan tämmöinen moottoriturpa 🙂 On vaan vaikea olla hiljaa, kun aihe on niin mielenkiintoinen ja itselle tärkeä.

Jos te haluatte kysyä Katjalta kokemuksia Islantiin muuttamisesta tai täällä asumisesta tai kokemuksia kielikurssista, pistäkäähän viestiä kommenttikenttään. Vinkkaan Katjaa seuraamaan keskustelua.

PS. Pakko vanhempana ”tätiniä” hieman varoitella, että en suosittele laskemaan Esja-vuorelta persmäkeä. Hangen alla voi nimittäin olla paljon ilkeän isoja kiviä. Auts.

Aikaisemmat Islantiin töihin -jutut:

Miten hakea töitä Islannista?
Millaista on asua ja tehdä töitä Islannissa?

8 Comments

 • Heidi Är

  Tän juttusarjan aikana on alkanut harmittaa, että on opiskelut kesken, vaippaikäinen vauva ja miehellä hyvä vakityö. Haluan Islantiin!

 • Anonyymi

  Valmistun pian sairanhoitajaksi ja kyllä hieman polttelisi lähteä etsimään työkokemusta muualta kuin Suomesta ja Islanti vaikuttaisi sopivan kokoiselle paikalla Kainuusta kotoisin olevalle nuorelle! 🙂 Kielitaidot eivät ole handlussa niin se luo ison kynnyksen lähteä minnekkään.

  • Satu Rämö

   Puhutko enkkua edes avustavasti? Tunnen monia sairaanhoitajia/fyssareita jotka ovat tulleet tänne töihin ja aloittaneet alansa työt ja oppineet islannin vasta siinä sivussa. Eli jos enkusta on hallussa jonkunlainen perustaso, sillä voi hyvin aloittaa.

 • Jenski

  Tosi kiinnostavaa kuulla muiden samanikäisten kokemuksia täällä pärjäämisestä! Itsellä reilut 4kk takana ja tarkoituksena asettua pysyvämmin, toistaiseksi maaseudulle Bifröstiin. Nyt vielä vaihto-opintoja ja gradun kanssa askartelua, mutta työnhaku mahdollisesti kesän jälkeen edessä. Mitä oon huomannut, niin varmasti enkullakin pärjää vaikka kovaa tässä koitetaan kieltä tankata. En koe, että työllistyminen täällä ois mitenkään hankalampi rasti kuin Suomessa jos peruskokemusta esim. myynnistä tai markkinoinnista löytyy. Islantilaisten uratarinat on niin kirjavia, ainakin mitä altailla tulee jutusteltua, että jotenkin uskoa tulevaan riittää itselläkin vaikken vielä ihan paikallinen olekaan! 😉 Tää oli hyvä juttusarja, koko saari on kyl niin kovassa haipissa kaikin puolin just nyt! -Jenski

 • Niina

  Sain Katjalta ystävällistä palvelua torstaina liikkeessänne, kiitos siitä. 🙂 Ja kuten tuolloin kerroin, oli kiva päästä taas puhumaan suomea, vaikken reissullani viikkoa kauampaa ehtinyt viivähtääkään. 😀

  Pitkäaikainen haaveeni matkasta Islantiin siis toteutui ja kokemus oli aika sanoinkuvaamaton… Maata luontoineen ei pysty määrittelemään, se on koettava itse! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *