Kevätväsymys – luonto herää, minä nuupahdan

Kevät on jo puolivälissä, kun kalenteria vilkaisee. Vikaisu vaatii voimia, kun en oikein jaksaisi pitää silmiä auki. Kaiken järjen mukaan tässä pitäisi piristyä, kun päivä pitenee, sää lämpiää ja lumet ovat sulaneet. Aamuisin voi herätä auringonpaisteeseen eikä mustaan pimeyteen. Siksi olenkin todella hämmästynyt, että olen kevään edetessä alkanut nuokkua.

Olisinpa kisuliini, nukkuisin kuin tuhmeliini.

En voi syyttää tilanteesta vauvaa, koska se ei enää edes herää joka yö vaan nukkuu kahdeksasta melkein kahdeksaan. Itse nukun vähintään seitsemän ja puolen tunnin unet joka yö, useimmiten menee jo ihan kahdeksaan tuntiin. Liikun säännöllisesti ja syön säännöllisesti. Vedän vitamiineja enkä edes juopottele (paljoo). Mutta silti: mitä enemmän aurinko paistaa silmään, sitä tahmaisemmalta tuntuu sängystä nouseminen. Kestää hyvän matkaa puolillepäivin ennen kuin tunnen tunnen olevani pelikunnossa ja täysin toimintakykyinen.

Aikaisempina vuosina olen hymähdyellyt ihmisten valittamalle kevätväsymykselle. Jaa että mitä. Kyllä sen ymmärtää jos talvea kohti alkaa silmäluomet lupsua, mutta että keväällä!

Ja nyt olen itse todistamassa tätä kiertoa: luonto herää, minä nuupahdan.

Aamulla silmät painavina ja kuolaa tyynyllä olisin valmis maksamaan melkein mitä vaan, jos voisin jäädä vielä pariksi tunniksi paikalleen, vetäistä peiton pään yli ja nukkua lisää. Aamulla väsyttää kamalasti, iltapäivällä väsyttää vähän vähemmän, illalla väsyttää taas paljon, yöllä väsyttää ihan sairaasti. Kone on näennäisesti käynnissä, mutta kulkuneuvo ei liiku. Teen, käyn ja puuhastelen, mutta se vaatii ihan valtavasti energiaa. Saan sovitut hommat juuri ja juuri raavittua kasaan, mutta nuukahtaneena ja kaikkeni antaneena.

No niin kaverit, kohta lennetään. 

Onko kohtalotovereita? Jos olette keksineet, miten tämän karkoittaa, kertokaahan. Onko pakko alkaa valmistaa vihersmoothieita? Kaikki ideat otetaan iloisena vastaan – olisi nimittäin kauhean kivaa, jos ei tarvisi juhannukseen asti nuokkua.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö