Matkamuistoja Islannista

Remontti etenee ja maalipurkit tyhjenevät. Se on taas kohta uuden kaupan avajaisten aika. Oli jo aikakin – edellisistä avajaisista kun on aikaa jo puoli vuotta. 

Olihan se tietysti hieman haikeaa sulkea tämän upean keskustan kauppamme ovet viimeisenä myyntipäivänä tämän viikon tiistaina. Jokainen kohta siinä kaupassa oli kuitenkin itse rakennettu ja tuotevalikoima vuosien saatossa muotoutunut. 
Mutta eipä sitä kauaa jaksettu vetistellä vaan aloimme tosimotivoituneina pistää pystyyn uutta myymälää. Ostaa maaleja, suunnitella hyllytystä ja miettiä, tuleeko uudelle myymälälle oma Instagram-tili, tarvitaanko lisää työntekijöitä ja missä käydään lounaalla remonttipäivinä. 
Ylivoimaisesti eniten aikaa on vienyt uuden valikoiman pähkäily. Asiakkaitamme ovat nyt turistit. Emme halua myydä täyttä muoviskeidaa, jota monet täkäläisetkin turistikaupat ovat jo pullollaan. Toisaalta emme halua olla liian kallis paikka, jossa vain harvoilla on varaa käydä ostoksilla. Varaston pitää kiertää nopeasti.
Siis: laadukasta mutta kohtuuhintaista, jotain mikä on helppo pakata matkalaukkuun ja joka kertoo Islannista ostajalleen jotain tärkeää.

Meille tulee muun muassa paikallisten keraamikkojen tekemiä astioita, luksusvillatuotteita, perinteisempiä villatuotteita, menninkäisjuttuja, villalankaa, lakritsisuklaata (tietysti!), islantilaista lakritsia, valokuvakirjoja, laadukkaita painotuotteita, pipoja, kauniita postikortteja, laavahippuja sisältäviä kynttilöitä ja jonkunlainen valikoima magneetteja ja avaimpenperiä. Ne kun menevät aina kaupaksi.

Valikoiman rakentaminen on aluksi aina jossain määrin hakuammuntaa. Vaikka miten kiertelisi muita myymälöitä, lukisi matkailualan lehtiä, juttelisi turistien kanssa ja vääntelisi palapeliä käsissään, on kyse kuitenkin aina riskillä pelaamisesta. Koskaan ei voi olla varma siitä, mitä ihmiset ostavat ja mikä heitä kiinnostaa juuri nyt. Ei auta kuin kokeilla!
Haluaisin kuitenkin tässä kohtaa pyytää apua teiltäkin – lukijoissa kun on varmasti monta Islannin-ystävää! Jos sinä tulisit Islantiin, mitä haluaist ostaa tuliaiseksi kotona odottaville tai lahjaksi itselle? Minkälainen matkamuisto liittyy sinun mielestä Reykjavikiin ja Islantiin? Jos sinulla on mielipide, olisi mahtavaa kuulla se. Kiitoksena vaivanpalkasta  arvon avajaispäivänä eli 10.3. yhden Islantilainen voittaa aina -kirjan omistuskirjoituksella.
Ja nyt maalipurkin kansi kiinni ja pensselit pesuun. Ehdin avata vielä hetkeksi excelin, teen pari tilausta ja lähden sitten hakemaan esikoista päiväkodista. Bless! Eli Moi moi! Erinomaista viikonloppua.
Kuvat: Satunnaisia otoksia Islannista, kuvaaja Björgvin Hilmarsson (paitsi ylin).
Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2023 © Satu Rämö