Sininen lankeamus

Lankean oikeastaan enää vain yhdenlaisiin mainoksiin: Facebook-mainoksiin ja usein kriittisen pehmeänä hetkenä kuten juuri ennen nukahtamista, omassa sängyssä sinertävässä valonkajastuksessa.

Viime viikolla kännykkää yöllä plärätessäni silmiini osui törkeän kauniin kakun kuva. Se oli jäätävän upea. Vaaleansininen, pitsireunainen ja päällä iso päivänkakkaraa muistuttava valkealehtinen kukkanen.

En oikein osaa itse leipoa kauniita juttuja, mutta myönnän, että olen aika heikkona kauniisiin leivonaisiin. Yksi omituisimmista asioista mitä teen netissä – niistä mitä kehtaa tänne blogiin paljastaa – on se, että lueskelen Kinuskikissaa useita kertoja viikossa ihan vaan katsellakseni niitä kakkuja ja kuppikakkukuorrutuksia.

Tuijotin sängyssä kakkua useamman sekunnin ajan ja tajusin, että haluan sen! Kuvatekstissä islantilainen kakkukeisari ilmoitteli, että nyt olisi ensi sunnuntain naistenpäivää ajatellen tämmöinen täytekakku erikoistarjouksessa.

Ennen kuin edes otin selvää, millaisesta kakusta tässä puhutaan ja mitä siinä on täytteenä, olin jo lähettänyt tilauksen. Tulen sunnuntaina hakemaan!

Tänään aamulla hain kakun esikoisen kanssa kotiin, keitettiin kahvit ja laitettiin skumppapullo jäähtymään. Pari hyvää Suomi-ystävää tuli kylään ja iltapäivän auringoiset tunnit keittiömme oli täynnä iloisia nelikirjaimisia, S-kirjaimella alkavia naisia: Satu, Saga, Sæla, Sari ja Sini. Leikkasin kakun ja yllätys oli täydellinen: hempeän pinnan alta paljastui tukeva suklaakakku. Yksinkertaisesti sanottuna: täydellisen supr!

Kuvat: Ensimmäinen Björgvin Hilmarsson, loput omia.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö