Ruokaa kotiovelle

Nykyinen elämäntilanne on valehtelematta aika hektinen. Jää tekemättä paljon kivojakin juttuja, koska kaikkeen ei vain pysty venymään. Yksi sellaisia on ruokakaupassa käyminen (rauhassa) ja ruoanlaitto (rauhassa). Koska meidän perheemme arkityönjaon mukaan ruokanakki kuuluu minulle, on minun vastuulla, että kaapissa on aamiaistarvikkeita ja jotain, josta väsätä illallista.

Tulppaanit eivät tulleet samassa pahvilaatikossa.

Välillä tilaan pitsaa ja ostan valmisruokia. Vuodenvaihteen jälkeen tutustuin ihan törkeän mainioon paikalliseen ruokalähettipalveluun, joka yhdistää take awayn ja itse kokkaamisen ilon. Kun kaverini – kolmen lapsen mutsi ja psykologiyrittäjä eli melko kiireinen lady – sanoi, ettei enää osaa kuvitella arkea ilman Eldrum réttiä eli Kokataan oikein -lähttipalvelua, uteliaisuuteni heräsi. Frendini selosti konseptin ja minähän näpyttelin saman tien tekemään omaa tilausta.

Kanapastan raaka-aineet.
Kalamuhennokseen tarkoitettu valkoviiniannos.

Suomessa on vastaavia lähettipalveuita varmasti jo aika monia, ainakin isommissa kaupungeissa, mutta täällä harvaan asutussa, autojen luvatussa maassa tällaisten ruokaa kotiovelle -palvelujen osalta on ollut aika hiljaista hyvin pitkään.

Eldum rétt on kauppakassipalvelu netissä. Palvelusta voi tilata kolmen arkipäivän ruoat joko kahdelle tai neljälle aikuiselle. Aterioista yksi on kalaa ja kaksi lihaa. Sapuskat maksetaan etukäteen netissä, ja lähetti tuo pahvilaatikollisen aterioiden raaka-aineita ja ohjeita kotiovelle seuraavana tiistaina. Kunkin ateriakombon osalta mukana tulevissa läpysköissä kerrotaan raaka-aineet, tarkat valmistusohjeet ja valmistusaika.

Plussaa selkeistä ohjeista.

Minusta tuli fani ensiyrittämällä:
– Ei synny ruokahävikkiä. Mukana on vain juuri sen verran raaka-aineita, mitä kyseisen aterian valmistamiseen tarvitaan. Hyvästi jääkaapin laatikkoon liejuuntumaan jääneet persilijapuskat. Tai perunat, joista kasvaa porkkanankokoisia ituja.
– Säästää aikaa. Ei kaupassakäyntiä, raaka-aineiden mittaamista ja sen pohtimista, että onkohan meillä tätä spelttijauhoa nyt kotona jäljellä edelliskerrasta vai ei.
– Säästää rahaa. Kolme kahden hengen ateriaa maksoi 52 euroa eli 8 euroa ateria per henkilö. Eihän se nyt ilmaista ole, mutta vähemmän menee rahaa näin kuin jos menisin itse kauppaan ostamaan ne kaikki aineet, mitä kyseisen aterian valmistamiseen tarvitaan.
– Rikastuttaa ruokatarjontaa. Tulee tehtyä illalliseksi vähän muutakin, kuin lasagnea, kalapullia ja avokadopastaa.

Valkosipuli annoskoossaan.

Kehitettävääkin toki löytyy:
– Tulevan viikon ruoat pitää tilata edellisen viikon keskiviikkoon mennessä. Arvatkaa vaan, kuinka monta kertaa olen unohtanut…
– Kasvisateriavaihtoehtoa ei ole. Paleo-paketti kyllä löytyy, mutta jokaisessa ateriakombossa on mukana lihaa ja kalaa.

Oletteko muut kokeilleet tällaisia vastaavia aterialähetys-/ruokakassipalveluita? Ehkä niitä on ollut jo 1990-luvulla! (En ole nimittäin ihan varma, intoilenko tässä edelläkävijänä vai laahustanko perässähiihtäjänä.)

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö