Iloista pullapäivää!

Suomessa vietetään huomenna laskiaistiistaita. Täällä oli pullajuhla jo tänään. Bolludagurin eli pullapäivän keskeinen sisältö on siis pulla. Mutta se ei ole sellainen suomalainen vehnäpulla vaan ilmavampi, tuulihattumainen. Valmis bolla halkaistaan ja sen väliin laitetaan tavallisimmin kermavaahtoa ja hilloa, päälle valutetaan hatuksi suklaakuorrute.

Feikkibollat*

Ideana on, että näitä bolla-pullia on saatavilla kaupoissa ja leipomoissa vain ja ainostaan ennen Bolludaguria ja Bolludagur-päivänä. Hullut islantilaiset hamstraavat näitä ihan järjettömiä määriä.

Luin tämän päivän lehdestä, että yksi Reykjavíkin leipomoista valmistaa näinä päivinä 50 000 bollaa. Siis yhden leipomon henkilöstö leipoi viisikymmentätuhatta pullaa. Ja noita leipomoita on täällä vähän joka kadunnurkassa. Islannissa asuu 320 000 ihmistä. Tämä siis meinaisi samaa, kuin että Kanniston leipomo väsäisi laskiaistiistain tunnelmissa 860 000 pullaa.

Ja tiedättekö mitä? Ne loppuivat silti kesken!  Kävin puoli kuuden aikaan kahdessa ruokakaupassa ja kahdessa leipomossa tarkoituksena ostaa jälkkäriksi kolme bollaa. “Ne loppuivat jo aamupäivällä”, sain kuulla. Ei helvetti ole todellista.

*) Ostin leipomon vitriinistä kolme tavallista pullamunkkia, löin kermavaahdot ja hillot väliin ja leikin, että ne olivat Bolladagur-bollia. Ihan pätevä substituutti.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö