Vuodenaikaan sopiva nukahdeostos

Teen äärimmäisen harvoin turhia heräteostoksia, koska harvoin ostan mitään. Ei siinä ettäkö en tykkäisi kauniista vaatteista tai hauskoista huonekaluista, mutta tavara- ja vaateshoppailulle ei yksinkertaisesti ole aikaa. Jälkeenpäin kaduttavien heräteosoksien sijaan teen liian usein jälkeenpäin kaduttavia nukahdeostoksoa. Siis näen jotain ihanaa, mutta en osta sitä syystä tai toisesta. Se maksaa liikaa, ehkä löytyisi parempikin, ei ole aikaa sovittaa, on kiire. Nääh, en ole ihan varma tykkäänkö (vaikka tiedän että tykkään).

Erään kerran kokeilin Barcelonassa Eixamplen Benettonilla täydellisiä farkkuja. Ne istuivat upeasti jopa pyllyn kohdalta. Kaartui nätisti joka puolelta. Ne maksoivat viisikymppiä. En raaskinut ostaa heti, vaan ajattelin harkita ja tulla takaisin seuraavana päivänä. No arvaatte varmaan. Kokoja ei enää seuraavana päivänä ollut. Ei yhdessäkään Benettonin myymälässä, ei verkkokaupoissa ei missään. Tästä episodista on nyt seitsemän vuotta – ja muistan ne housut vieläkin.
Sama meinasi toistua taas. Viime keväänä kun olin siskon kanssa
Tokiossa, kävimme MiuMiun kaupassa.  Kokeilin siellä ihan hulvattoman upeita aurinkolaseja. Ne olivat yhtä aikaa hassut, tyylikkäät ja uniikit. Melkein liian pinkit mutta ei kuitenkaan. Sopivat täydellisesti päälläni olleen sinisen mekon kanssa ja olivat kooltaan täydelliset. Istuvuus kymppi. Mutta en ostanut – ajattelin että 250 euroa arskoista nyt vaan on liikaa.
Siinähän kävi sitten niin, että heti Tokiosta lähdettyä tajusin, että mun on PAKKO saada ne lasit. Noh. Ei löytynyt mistään muusta MiuMiuta myyvästä liikkeestä, ei yhdestäkään aurinkolasikaupasta, ei edes verkkokaupoista. Perhana.
Mutta sitten, Gatwickin lentokentällä toissapäivänä tapahtui kohtaaminen. Pohjoisterminaalin aurinkolasikaupassa oli Black Friday -ale vielä käynnissä ja paljon aurinkolaseja hyllyillä, ilmeisesti hajakappaleita sieltä ja täältä. Kun silmiini osuivat nämä vaaleanpunaiset, viime kesän MiuMiun aurinkolasimalliston lasit 40 prosentin alennuksella, olin pissiä innostuksesta housuuni. Jesssssss.
Nyt minulla on maailman upeimmat arskat. Ihanaa! Upea joululahja minulta minulle. Mitäpä muutakaan tarpeellista sitä vuoden pimeimpään aikaan ostaisi kuin aurinkolasit.
Mieheni ja oma tyylisilmä eivät usein kohtaa vaateasioissa. Ei nytkään. Lasit nähdessään hänen kasvonsa jäykistyivät epäluulosta hetkeksi. Hän kysyi, olenko tosissani. 
No todellakin olen!! 

13 Comments

  • Satu Rämö

   Jep, friikeintä mitä olen vähään aikaan hankkinut. Jostain kumman syystä nämä kolahti heti, vaikka olen muuten sellaista sporttista käytännöllisyys ennen kaikkea -tyyppiä.

 • Anonyymi

  Sä olet ihana! Ja lasit kans 🙂 Ite muistan vuosien takaa yhdet mustat makeet Billi Bin saappaat, alessa mutta siltikin hintaa lähes kaksisataa euroa. Jätin kauppaan ja harmittelin vuosia! Nyt ne ei enää raskauden jälkeiseen kasvaneeseen jalkaan mahtuis, mutta oli ne kyllä päheet. Olenkin päättänyt, että jos kaupan hyllyltä joku tuote noin huutaa ostamaan, niin jatkossa sen teen. On tää maailma nimittäin paljon täynnä pelkkää shittiä, jota en ottais edes ilmaiseksi. Ehkä joskus voin sallia itselleni ne jotkut täydelliset tuotteet vaikka ne vähän maksaisi. Ja yleensähän ne löytyy just silloin kun niitä ei etsi, mutta taivas kun täytyy pakolla hakea jotain.
  Ihan mahtavaa oli lukea teidän reissupostauksia!
  Hanna

 • Mrs Suvi

  Todella päheet lasit! Hyvä tuuri sinulla, tällä kertaa oli onni, että jätit ne ostamatta Tokiossa. Nyt vain odottelemaan aurinkoa näkyväksi 🙂

 • katja

  Oli mikä ihana kutkuttava tuuri sulla kävi! Mieheni mukaan yksi ärsyttävimpiä ominaisuuksiani on juurikin nukahdeostosten harrastaminen. Yleensä se näiden löytöjen kauppaan jättäminen johtaa jälkikäteiseen järjettömään metsästämiseen, kaikista mahdollisista liikkeistä ja netistä. Muutaman kerran on tullut tilattua alkuperäisessä kaupassa pilkkahintaiset tuotteet jenkeistä mehevine posti- ja tullimaksuineen, ja vieläpä olen ollut tyytyväinen itseeni kun sain tavaran lopultakin saalistettua 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *