Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Voiko ripsiä kasvattaa?

Aika on tämän vuoden viimeisen – ja kokeellisimman – kosmetiikkakokeilun. Yritin pidentää ripsiäni 😀

                                                                                   Yhteistyössä Swiss Clinic ja Suomen Blogimedia.

Taustaksi se, että käytän todella vähän kosmetiikkaa. Ihoni tuppaa kuivumaan etenkin talvikaudella ja siksi kasvojen alueen iho on ainoa asia, johon olen yrittänyt muistaa kiinnittää hoitohuomiota päivittäin. Kaikki muu kosmetiikan käyttö on minimissä. Pesen hiukset kerran viikossa, joten normikoon shamppoopullo ja hoitoaine kestävät käytössä puolitoista vuotta. Meikkaan todella harvoin. Ostin puuteria edellisen kerran keväällä 2014. Luomiväri, jonka ostin viime keväänä, kestää nykykäyttövauhdilla neljä vuotta ellei se sitten härskiinny ennen sitä.

Tälle kitsastelulle ei ole yhtä ideologista syytä. En ole esimerkiksi kemikaalien suhteen kovinkaan tiedostava. Suhteeni meikkaamiseen on lähinnä se, että suhdetta ei ole. Kosmetiikkaosastolla menee sormi suuhun jo ihan pelkästä rajauskynän ostosta. Kapea rajaustussi, leveä tussi, terotettava kynä, kulmakynä, kulmakarvageeli, ja mitä näitä nyt onkaan. Apua.

Tämä kosmetiikkavälinpitämättömyyteni on monen asian summa. En jaksa enkä ehdi kiinnostua kaikesta. Meikkaaminen kiinnostaa yhtä paljon kuin vaikkapa auton talvirenkaat. Tiedän että niitä on ja niille on joskus aikansa ja paikkansa, mutta intohimoa ne eivät herätä. Olen mielestäni ihan tavisnätti ilman meikkiäkin. Peilistä katsoo melkein aina meikitön minä, ja minä ihan tykkään siitä. Sitä paitsi kotini lähistöllä ei ole kosmetiikkakauppaa ja Islantiin on tuskallista tehdä verkko-ostoksia. Eli ei ole tarjontaa, joka houkuttelisi ostamaan.

Ja onhan tässä yksi beauty-etukin: Kun meikkaa todella harvoin, näyttää todella laitetulta kun laittaa ihan vain huulipunaa, vähän jotain kulmakarvaväriä, sipaisu ripsaria, pöyhii tukkaa sormilla ja pistää tukan kiinni kivalla kirjavalla pinnillä.

Toki teen välillä pientä kauneusehostusta. Jos on erityistilanne, menen meikkaajalle enkä ala tehdä itse. Normiarjessa buustaan ulkonäköä värjäämällä kolmisen kertaa vuodessa hiukset. Nypin kuukauden välein kulmakarvoja. Kesäsin tykkään ruskettua ja nautin pisamistani.

Pointti on siinä, että teen ulkonäköni eteen sellaista pikkusäätöä, joka ei vaadi päivittäistä vaivannäköä.

Swiss Clinic, joka valmistaa erilaisia kauneusseerumeita (kuten Skin Renewal -kasvoseerumia, jota aknesta kärsinyt kanssabloggaaja Vilma P. kokeili yllättävän hyvin tuloksin), kysyi, haluaisinko kokeilla heidän Swiss Lashes -ripsiseerumiaan, joka lupaa ripsille pidempää ikää eli potkua kasvuun – siis suomeksi silmäharjaksiin lisää pituutta ja tuuheutta. Seerumin tarkempi ainesosaluettelo löytyy täältä.

Lähtötilanne.

Ripsiseerumi henkilölle, joka ei omista edes ripsiharjaa. Mutta siinä se juju juuri olikin: hain lyhyellä kuurilla pitkäaikaisia tuloksia. Ajattelin, että seerumin avulla voisin heittää kokonaan hyvästit ripsarille. Sama käytännöllinen ote kuin hiusten värjäyksessä: monen viikon ilo parin tunnin istumisesta. Niinpä päätin heittää ennakko-oletukset romukoppaan ja kokeilla.


Sivelin seerumia ohjeiden mukaan ylä- ja alaripsien juureen kapealla siveltimellä aamuin ja illoin. Tuote lupaa tuloksia 3–5 viikossa. Käytin seerumia ohjeen mukaan puhtaalle iholle noin neljän viikon ajan. Seerumi tuntui ihan mukavalta:  ei tullut mitään sivuoireita kuten punotusta tai kutinaa. Se ei ollut yllätys, koska minulle ei juuri koskaan tule mitään oireita mistään, ei marketin halpisripsarista eikä 15 vuoden tauottomasta piilarien käytöstä.

Ripsiseerumin tulokset eivät kuitenkaan omalla kohdallani olleet huomattavia. Eivät ainakaan sen sadan euron arvoisia, mitä seerumi maksaa. Toki jotain on tapahtunut. Peiliin katsoessa näyttää siltä, kuin tyypillä olisi ripsissä vähän ripsaria. Harjakset tuntuvat jotenkin vähän pörheämmiltä – mutta eivät merkittävästi, kuten kuvista voi nähdä. Odotin tuuheampaa lopputulosta, koska ennen kuin suostuin testaamaan seerumia, lukaisin netistä muiden kokemuksia tuotteesta ja ainakin osa niistä vaikutti todella positiivisilta (esimerkiksi tässä blogissa ja täällä).

Seerumikuurin jälkeen.

En oikein tiedä, mistä tämä tuloksettomuus johtuu. Ehkä tämä nyt vain on se keski-ikää lähestyvän maksimiharjastuuheus, jota ei ylitetä edes millään hoitoaineilla. En anna faktan häiritä. Näillä pituuksilla mennään.

PS. Saat 15 % alennuksen ripsiseerumista koodilla SATU15, jos ostat tästä.

10 Comments

 • Anonyymi

  Kuvista päätellen ero on minimaalinen.. Olisihan se upeaa, jos tällaiset seerumit toimisivat. Ripsari pysyköön siis meikkilaukussasi.. 🙂

 • Merja

  Teininä ja nuorena aikuisena ei kehdannut aamulla edes bussiin nousta, jollei naamaa ollut valmiiksi piirtänyt. Jälkeenpäin ajatellen silloin ei olisi ollut tarvetta.
  Keski-ikäisenä laittaminen väheni. Toki mulla on taustalla atooppinen iho ja reilusatsi allergioita. Naamanahka on aiheuttanut kautta aikain ongelmia. Pisamia en ole aikuisena halunnut peitellä. Silloin tällöin laadukaskin kosmetiikka on aiheuttanut lääkärikäynnin vaatineen allergisen reaktion, sellainen tekee varovaiseksi. Silti äitini on aina paheksunut laittamattomuuttani (hänen mielestään piittaamattomuutta).
  Toi on kyllä totta, että sen kerran kun laittautuu, on vaikutus harvinaisuuden vuoksi tehokas jo ihan omastakin mielestä.
  Mulla oli nuorena (oikeasti)pitkät ripset. Suorat spanielinripset ne on aina olleet. Silti niihin piti apteekin risiiniöljyä sivellä. Joskus 40 vuotta sitten oli kokeeksi kestoripsetkin.
  Tapanani on hieroa silmiä päivän mittaan. Se onkin vinkeä tunne, kun tajuaa, että nyt niissä oli vaikkapa ripsaria.
  Luultavasti ikä tekee tehtävänsä, eikä luomia painavia ripsiä saa millään seerumilla enää kasvatettua. Tässä oli mulle hyvä syy olla kokeilematta vastaavaa, koska olen sinua vanhempi, tais juna jo mennä kuten poikani kerran totesi.

  • Satu Rämö

   Sama täällä, mä meikkasin paaaaljon enemmän parikymppisenä. Ja hirvee stressi, että näyttääkö hyvältä ja miten tukka on. Elämä on saanut onneksi paljon muutakin sisältöä sen jälkeen, enkä nyt tarkoita vain lapsia vaan ylipäätään kaikki asiat on paljon merkityksellisempiä nykyään. Sitä on jotenkin enemmän sinut itsensä kanssa. Tästä pitäisikin kirjoittaa ihan oma postauksensa 🙂

  • Anonyymi

   Hei, varo sitä silmien hieromista! Kädet eivät aina ole tarpeeksi puhtaat – tai ehkä pidät huolen siitä että ne ovat eikä elimistöösi pääse mikrobeja sitä kautta. Flunssatkinhan tarttuvat helposti tuota kautta.

  • Satu Rämö

   No niinpä. Olisi säästänyt sen ripsarivaivan. Ehkä ero näkyisi selkeämmin jos olisi ollut ripsaria sekä ennen että jälkeen kuvissa, mutta kun en muutenkaan sitä ripsaria arkisin käytä niin ajattelin että olisi vähän itsensäkin puijaamista laittaa sitä noihin kuviin.

  • Satu Rämö

   Tämä onkin muuten kumma juttu. Olin joskus 15 vuotta sitten kun olin kovassa flunssassa ja vuodepotilaana pari viikkoa enkä pysynyt käymään edes suihkussa. Hiukset olivat sen kahden viikon jälkeen niin likaiset, että ihan yökötti. Olin siis tähän asti pessyt hiuksia 2-4 kertaa viikossa.

   Kun sitten flunssakauden vihdoin loputtua menin suihkuun ja pesin hiukset, ne eivät enää rasvoittuneet samalla tavalla sen jälkeen. Mä en vieläkään ymmärrä, miksi siinä kävi niin. Mystistä. Mutta sen flunssan jälkeen on riittänyt kerran viikossa. Treenien jälkeen kastelen hiukset vedellä ja laitan ihan skidisti hoitoainetta vain aivan latvoihin, mutta samppoopulloa kallistan vain sen noin kerran viikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *