Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Islannin joulusta Suomeen

Islantilainen joulu on ihmeitä täynnä. Tänä vuonna vältymme lapsia syövältä joulukissalta ja suurimmilta osin myös appelsiinilimun ja kotikaljan sekoitukselta (anoppi tosin järjesti jo pikkujoulut, jossa tätäkin herkkua oli tarjolla). Koska Icelandair lentää tänä vuonna Islannista Suomeen myös jouluaattoaamuna, pääsemme sittenkin viettämään Suomi-joulua.

Teemme sellaisen Hollywood-saapumisen. Saavumme lentokentälle, hyppäämme vuokra-autoon (junat eivät kulje puolenpäivän jälkeen) ja suuntaamme matkalaukut lahjoja pullistellen ja takapenkki täynnä pilkulapsia Turkuun perheen luokse – valmiiseen joulupöytään ja koristellun kuusen ympärille. Paketit paketoituina ja lapset hyväntuulisina. Tämä elokuvallinen tuleminen ei luultavasi tapahdu lumisateessa eikä joululaulujen saattelemana, eivätkä lapset ole reissupäivän jälkeen välttämättä yhtään hyväntuulisia, mutta kuitenkin. 
Vietämme kiireettömän aattoillan ja joulupäivän. Sitten mennään taas. Joulupäivän iltana otamme Turusta Tampereen kautta yöjunan Kolariin. Äkäslompolon hiihtoladut odottavat. En ole ihan varma, kumpaa esikoinen odottaa tulevassa lomassa enemmän: junan kerrossängyssä nukkumista vai joulupukkia.
Tästä tulee upea joulu. Ja talviloma ja pääsiäisloma. Ja vähän vanhempainvapaakin. Ennen kuin se kaikki ihana kahden viikon loma alkaa, pitää myydä vielä joku sata muumimukia ja muu varasto, hakata kassakonetta puolilleöin, juoda parit perinteiset jouluoluet kassan takana ja istua siitä neljän tunnin kuluttua auton etupenkille ja sulkea silmät. Perillä.

Hyviä ja rentouttavia joululomapäiviä teille kaikille! Jos olette töissä, tsemppiä työpaikalle. Te lepäätte sitten arkena, kun me muut olemme palanneet muutaman kilon paksumpana takaisin sorvin ääreen. 

13 Comments

 • Katju

  Tervetuloa Suomeen! Kuulostaa ihan mahtavalta perhejoululta ja lomalta. Osaatte varmasti nauttia. Mä lähdenkin jonnekin paljon kauemmaksi heti joulun jälkeen – 20 v häämatkalle….

 • Anonyymi

  Voi, te ootte täällä meillä! On ollut ihmeellisen kirkas, kaunis ja aurinkoinen päivä. Lumettomasta maasta huolimatta hyvin tunnelmallinen jouluaatto, toivottavasti teilläkin.
  Minäkin hyppään lapsen kanssa huomenna junaan, en ihan Lappiin asti mutta lumimaisemaan isovanhempien luo kuitenkin. Junalukemiseksi pääsee Varo minua.
  Hanna

 • Anonyymi

  Voi miten kivan kuuloista. Ja miten suloinen lapsi tuo uusin tulokas onkaan. 🙂 Toki vanhempikin. Vähän kadetta pukkaa tuosta lapinmatkasta. Itse olin sormi liipaisimella varaamassa meille vastaavaa, mutta mies oli tylsästi sitä mieltä, että se olisi itsensä kiduttamista, kun ei vauvan ja parin muun mukulan kanssa pääse tekemään siellä mitä haluaa.Eli snoukkaamaa ja tekemään pitkiä hiihtovaelluksia. En saanut lapsenvahtejakaan, joten odottanemme ensi vuoteen. 🙁 Hyvä mieli ja punkku huulilla täällä etelän lumettomissa maisemissa kuitenkin ollaan.

  Ihanaa oloa.

  Sylvia

  • Satu Rämö

   Ensi vuonna sitten! En usko että mekään olisi lähdetty jos ei olisi mutsia joka pääsisi mukaan. Matka on kuitenkin niin pitkä että perillä haluaa tehdäkin jotain ja päivä taas niin lyhyt että vuoroissa hiihtäminen ei oikein onnistu.

   Rentouttavia päiviä sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *