Tyyntä myrskyn edellä

Islannissa on samanlainen sanonta: Lognið á undan storminu. Tänään oli sen tyynen vuoro. Ei olisi voinut osua parempi ilma Suomen itsenäisyyspäivälle ja perheemme ensimmäiselle ulosmenopäivälle sitten viime maanantain. Flunssa, ögö ja ribu ovat poistuneet talosta eivätkä toivottavasti tule takaisin ihan vähään aikaan.

Aurinko paistoi, hanki kimmelsi eikä tuullut yhtään. Saimme nauttia täydellisestä talvisäästä. Ja syytä oli nauttia, sillä huomisesta tulee taas sisäpäivä. Tänne on nimittäin ennustettu jopa 50 m/s myrskytuulta. Tulossa on kuulemma kovin myrsky 25 vuoteen. Jaiks! Enpä taida yrittää ulos tallentamaan tilaisuutta valokuvin. Sen sijaan vedän villasukat jalkaan, otan lapset kainaloon ja luemme kirjoja. Keittiönlaatikossa on kynttilöitä, jos sähköt menevät.
Uutisten sääennusteessa kehotettiin huomenna välttämään tarpeetonta ulkonaliikkumista. Parasta olisi kuulemma pysytellä sisällä ja leipoa piparkakkuja. No, kävimme sitten tänään ruokakaupassa täyttämässä ruokavarastot. Mukaan lähti mm. laatikollinen pipareita ja sinihomejuustoa. Eiköhän niillä tästä selviä (tuuliennuste huomiselle):

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö