Tyttö saunoo!

Ooh, miten ihana päivä tänään. Sain Vuoden matkakirja -palkinnon ja paljon kauniita sanoja. Aurinko paistoi jo herätessä (joka tosin tapahtui hieman liian aikaisin), mutta onneksi punainen Ruby Woo korvasi liian lyhyiden yöunien aiheuttamaa freesiysvajetta. Näin äidin, joka tuli messukeskukselle tapaamaan mörssäriä ensimmäistä kertaa (ja toi minulle lisää televisiosarjoja: Breaking Badin päätöskauden ja House of Cardsin kaksi tuotantokautta – wohoo!).

Näin muutamia vanhoja ystäviä, töistä tutuksi tulleita ja joukon blogin lukijoita. Iltapäivä sujui siis parhaassa seurassa ihanasti kaikkea mahdollista hölötellen ja kuohuviiniä hörppien. Loppupäivästä sain palkinnon ja kukkia, saatoimme äidin kukkineen junalle (Islantiin kun ei saa viedä tuoreita kukkia ulkomailta) ja kävimme miehen ja mörssärin kanssa pitsalla.

Illalla WSOY oli järjestänyt messubileet ravintola Cockissa. Olin ilmottautunut kemuihin mukaan, mutta hotellilla iski tajuton väsymys. Kun sitten vielä hotellin hissin seinältä huomasin, että yleinen sauna olisi auki illalla kello yhteentoista, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Ravintolan sijaan lähdin käväisemään naapurin Alepassa ja ostin meille saunaoluet. Mies meni saunaan ensin, minä katsoin Liviltä jotain perin kummallista televisio-ohjelmaa Erilaisista Äideistä ja ruokin vauvaa.

Tunnin jälkeen vaihdoimme läpsystä vuoroa. Vetäisin villasukat (en lähde minnekään, edes kahdeksi päiväksi keskuslämmitettyyn Suomeen ilman isoja villasukkia) ja pieruleggarit jalkaani, pyyhkeen olalle ja rasvat taskuun ja suuntasin  saunaosastolle. JOKA OLI TÄYSIN TYHJÄ, vaikka Kampin Radisson Blue oli kuulemma koko viikonlopun viimeistä huonetta myöten täynnä. Sain siis koko saunan itselleni.

Miten ihanaa se saunominen olikaan, olin jo melkein unohtanut. Heitin löylyjä yksin isossa löylyhuoneessa, makasin lauteilla selällään, otin pitkän suihkun ja pukuhuoneessa istuin jalat penkillä ja rasvailin varpaitani kaikessa rauhassa, upesssa yksinäisyydessä. Palattuani hotellihuoneeseen vauva oli nukutettu ja saunakaljat ja -siideri jäähdytetty kylpyammeessa. Magnersin korkatessani tajusin, että huomenna siirrytään talviaikaan. Täydellistä. Kaikki tämä ihanuus tänään ja huomenna tunti enemmän aikaa pakata!

Oli ihanaa. Kiitos vielä kaikille jotka pääsivät paikalle. Lisää kuvia itse messukuoharipalkintojenjakoynnämuuseremonioista seuraa hieman myöhemmin. Huomenna kotiin, saunanraikkaana. Luksus. Pus ja moi. Hyvää yötä.

Aiheet

Näitä luetaan

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö