Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Isosisko ja sen mitali

Jos eilen hämmästelin mörssärin kokoa, tänään olen ollut puunuijasta saaneena siitä, kuinka isoksi esikoinen on kasvanut viimeisen viiden päivän aikana. Sen päähän on kohta samankokoinen kun omani ja kun se nukkuu siitä lähtee samanlainen ääni kuin isästään. Suhteetonta! Koska ihan juurihan hän oli avuton rimpula vaipoissa.

Esikoisella on kehittynyt muukin kuin pituus. Nimittäin muisti. Se muistaa joka juuttaan asian yksityiskohtaisesti ja pitkään. Eilen alahuuli alkoi väpättää kesken hampaidenpesun. Jouduin tivaamaan useampaan kertaan, mikä ongelman nimi on. Lopulta sain vastaukseksi jotain sekavaa mitalista. Ööh…mitalista? Ei ollut aavistustakaan, miltä raiteelta juna on lähdössä.

”….se siskomitali”

Mietin kuumeisesti, mistä ihmeestä on kyse. Sitten hoksasin! Askartelin viime kesänä lapselle kirjan Saara saa sisaruksen. Sen kirjan lopussa Saara saa mitalin, koska on niin hyvä isosisko. Olin ilmeisesti jonain kesäiltana kirjaa lukiessa tullut luvanneeksi, että me voidaan tehdä sullekin sellainen.

Tyyppi oli odottanut sitä mitalia siitä asti ja oli luonnollisesti alkanut ottaa pattiin, kun pikkusisko syntyi mutta mitalia ei näy missään.

No minä askartelin sellaisen eilen. Vastaanotto oli vilpittömän ilahtunut.

Melko nätti suoritus tällaiselta askarteluvirtuoosilta, eikö vaan?

12 Comments

 • kape

  Ihana isosisko on varmasti mitalinsa ansainnut! Ja pakko sanoa, että olisipa minullakin yhtä hyvä muisti kuin nakeroilla. Nimim. Mihin mä taas laitoin mun kännykän?

 • Anonyymi

  Erittäin hieno mitali 🙂

  On todella tärkeää, että isosisko saa tunnustusta roolistaan (ja uhrauksistaan), yhä uudelleen. Nimittäin tulee vielä sekin päivä, kun häntä ottaa pattiin pikkusisko, sen vanhemmilta ryöväämä aika ja kun se sotkee leikit. Mitalit, arvonimet, erityistehtävät, kiitokset, kehut – kaikki peliin vaan. Ja vieraille on hyvä muistuttaa, että isosiskokin tarvitsee huomiota, syliä, leikkiä ja ehkä jonkun paketinkin, jos pienempikin saa.

  Meillä kaikki sählinki toisen lapsen syntymässä liittyi itseasiassa isompaan – pari viikkoa syntymän jälkeen alkoi oireilu: itkemistä, yöheräilyä, sylissä roikkumista yms. Korjaantui lopulta kun sai paljon lisähuomiota sekä äidiltä että isältä, kaksin- ja kolminkeskeistä aikaa urakalla. Iso muutoshan se on, olla eka huomion keskipisteenä ja sitten tulee tyyppi joka vie sen kaiken pois. Kaikki on tietysti yksilöitä ja reagoivat eritavalla, ikä ja sukupuolikin varmasti vaikuttaa. Ehkä teillä menee smoothimmin!

  -Niina

  • Satu Rämö

   Olen samaa mieltä – isosisarusta pitää tässä muutoksessa huomioida siinä kuin uuttakin tulokasta. Kahdenkeskeisiä juttuja, onien harrastusten jatkaminen jne. Kaameinta mitä nyt voisi isosiskon sosiaalisessa elämässä tapahtua olisi pöiväkodista pois ottaminen. Onneksi täällä Islannissa ei ole ainakaan vielä ollut mitään puheita subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta.

  • Anonyymi

   Todellakin!!

   Siis kelaa nyt, jos sun rakas miehesi, joka on hellinyt sua ja jonka kanssa olet jakanut kaiken aikasi, toisikin yhtäkkiä kotiin toisen naisen – koska "mulla on niin paljon rakkautta, teille molemmille!". Kaikki laitettaisiin puoliksi; yhdessä vietetty aika, vaatteet ja tavarat, jopa huoneen joutuisitte jakamaan.

   Mut ei tässä vielä kaikki – sä et enää voisi mennä töihin, etkä tavata kavereitasi!! Miltä tuntuisi?

   -Niina

 • Rii5a

  Kommenttini ei koske tätä postausta, mutta näin kännykästä selatessa sun blogiin on ilmestynyt bannerit joissa pyörii aika erilaisia mainoksia kuin teillä yleensä. 4kiloa pois vatsarasvaa ja lapin shamaani. Ihan tarkoituksella?

  • Satu Rämö

   I know, ne on tosi rasittavia. Jotain google-mainoksia. Mulla pyörii siellä jotain ruokamatkamainontaa 😀 Tuon pitäisi muuttua pian – tämä äkkinäinen muutos display-mainoksissa johtuu siis siitä että yhteistyö A-lehtien kanssa loppui kun Suomen Blogimedia päätti jatkaa itsenäisenä (ilman A-lehtiä, joka omisti noin vuoden ajan osan Suomen Blogimediasta) ja tämän omistajamuutoksen takia mainosmyyntiin tulee jotain muutoksia. Koittakaa kestää, mä lupaan että nuo google-mainokset ei pyöri tuolla kauaa 🙂

 • Pipsan pussi

  Ihana! On ne vaan ihania, kun jää mieleen elämää suuremmat asiat, joista muilla ei ole mitään hajua. Ihan pikkuisen silmäkulma kostui, kun tilannetta mietin.

 • Anu

  Liityn kerhoon: ihana esikoinen ja varmasti mitalinsa ansainnut. 🙂

  Mulla ei ole ainakaan vielä omia lapsia, mutta veljentytöistäni vanhempi lienee suunnilleen samanikäinen kuin teidän vanhempi lapsi. On se vähän pelottavaa, miten viisivuotias muistaa sanatarkasti vielä viikkojenkin kuluttua, mitä sille sanoo. Ja samalla kadehdittavaa, oispa itselläkin tuollainen muisti. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *