Junasukat

Terveisiä imetyshuuruista! Tänään tuossa sohvalla kolmatta tuntia istuessani tulin siihen lopputulokseen, että sanan söpö kohdalla pitäisi sanakirjassa olla kuva vauvasta villasukissa. 

Mörssäri sai ensimmäisen lahjansa kolme viikkoa ennen syntymää. Kesän viimeisellä hevosreissulla mukana ollut Katju ojensi yhtenä aamuna pienen rapisevan paperipussin, josta löytyi pari sammaleenvihreitä villasukkia. Hän oli neulonut ne hevostilalla ollessamme. Miten ihanat! Sukat ovat kuulemma junasukat. Sitten kuulin tarinan.

Kaksikuukautisen vauvansa kanssa talvisodan pommituksia paennut äiti istui junassa. Vauva istui äidin sylissä. Lähtö oli tullut niin nopeasti, että vauvalle ei oltu ehditty pakata mukaan lämpimiä tossuja. Äitiä vastapäätä istui vanha käsityönopettaja, jonka kävi sääli pientä vauvaa kylmine varpaineen. Käsityönopettajalla oli kuitenkin ratkaisu, jonka hän kirjaimellisesti ravisti hihastaan. Hän purki päällään olevan neuletakin hihoista lankaa ja neuloi niistä vauvalle lämpimät sukat. 

Nyt meidänkin taloudessa on pari suomalaisia junasukkia. Lämpimät kiitokset siitä Katjulle, jonka käsityöblogi muuten löytyy täältä.
Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Kuvia kesäparatiisista

Kai jo saa ajatella vähän kesää? Ulkona ainakin tuntuu jo ihan siltä. Tulppanit ovat nousseet parikymmentä senttiä ja nurmikko vihertää. Aurinko paistaa iltakuuteen asti. Lämpötila

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö