Nokkosta naamaan

Sain Mádaralta postia. Paketista paljastui tämän syksyn uutuustuotteita: Mádaran ja Noora Shinglerin yhdessä suunnittelemia, pohjoismaisesta nokkosesta valmistettuja ihonhoitotuotteita. Nokkosesta! Siitä saa hyviä lettuja, teetä ja olenpa syönyt sitä pestonkin terästeenä. Muistan, kuinka mummo aikanaan käytti nokkosta terveysjuomissaan. Mutta että kasvorasvassa? Kyllä vaan! Nokkonen kuulemma rauhoittaa erilaisia ihoärsytyksiä ja pehmentää ihoa. Otin tuotteet testaukseen.

                                                                                       Yhteistyössä: Madara ja Suomen Blogimedia

Moisturising Mist DD -nokkossuihkeen kyljessä luvataan tuote, joka on ihoa hoitava, kosteuttava ja rauhoittava hoitosuihke vaativiin olosuhteisiin ja päivittäiseen ihonhoitoon. Aluksi en ollut lainkaan varma, mihin tarkoitukseen tätä nokkosspraytä kuuluu käyttää. Kosteusvoiteen sijasta vai kasvovetenä? Rasvan päälle vai alle vai ilman muita tuotteita? Dödönä? Vai ihan mihin vain?

Aloin kokeilla umpimähkään. Huomasin pian, että kaltaiselleni tyypille, joka käyttää yövoidetta päivävoiteena, nokkossuihkeen kosteutustehot kasvoille eivät olleet tarpeeksi järeät. Mutta pirukseen tämä virkistää ja kirkastaa ihoa. En ole viime viikkoina nukkunut kovin hyvin ja kuuden tunnin yöunien jäljeltä naama näyttää vähän nuutuneelta ja harmahtavalta.  Olen aamuisin suihkauttanut hampaat pestyäni nokkossuihketta naamaan ja katsonut peiliin. Ja kas: ilme kirkastui.

Toimii tämä vartalonkosteuttajanakin. Olosuhteiden takia en paljoa taivu ihoa rasvailemaan. Kuivan vatsanahan ja aina yhtä koppuraiset jalkapohjat rasvaan ydymmällä tavaralla (saman sarjan DD-voiteella), mutta muualle kroppaan olen suihkautellut tätä nokkossuihketta. Kuutisen suihkausta riittää koko keholle ja spray imeytyy minuutissa.

Yleisfiilis: kätevä yleiskosteuttaja ja virkistäjä, kulkee kätevästi mukana, nopea käyttää milloin vain ja kuivuu nopeasti. Kivan mieto tuoksu, joka muistuttaa hieman jonkin sortin tuoretta raikasta heinää. Ei haise “neutraalille” eli tunkkaiselle tuoksuttomalle pesuaineelle, mutta toisaalta ei vahvasti millekään tietylle yritille.

Toinen uutussnokkostuotteista oli tutumpi: Aikaisemminkin testaamani DD Pihlajavoide goes nokkonen, eli pihlaja on korvattu nokkosella. DD Nokkonen sopii kuulemma Pihlajavoidetta paremmin erittäin herkkäihoisille ja tuoksu on miedompoi. Tuotteen hellyydestä en osaa sanoa mitään, koska oma ihoni ei ole herkkä. DD Nokkosvoide on kuitenkin ihan yhtä hyvä kostetuttaja kuin edeltäjänsäkin. Niinpä olen pari viime viikkoa käyttänyt nokkossuihkeen ohella nokkosvoidetta kasvovoiteena, vatsa- ja jalkavoiteena. Hyvin toimii! Ja tuoksu on minusta miellyttävämpi kuin Pihlajavoiteessa.

PS. Kirjoitin tämän postauksen valmiiksi ennen synnytystä, mutta kerronpa tässä nyt näin jälkikäteen, että synnärille lähtö tuli vähän nopeasti ambulanssikyydillä (tarkempaa raporttia seuraa, mutta kaikki voivat nyt hyvin), enkä ehtinyt siinä hässäkässä pakata mukaan mitään kylppäristä. Omalla autolla perässä tullutta miestä neuvoin puhelimessa ottamaan mukaan hammastahnat, harjat ja sen suihkeen jota kuvattiin edellispäivänä.

Synnytys kesti melkein vuorokauden ja niihin tunteihin mahtui järkyttävä määrä ilokaasua, paljon kaikennäköisiä puudutteita, aivan julmetusti kiroilua ja suoraa huutoa. Onneksi tuli se nokkossuihke mukaan. Sitä oli kätevä ja nopea suihkutella ilokaasunaamarista ja kiljumisesta kuivunutta naamaa kosteuttamaan. Synnytyksen jälkeen suihkuttelin sillä kokolailla hieltä ja ties miltä tuoksahtavan kroppani läpi synnytyshuoneen kylppärissä ennen vaatteiden vaihtoa. Virksti mukavasti. Että voin kyllä allekirjoittaa markkinointiesitteen lupauksen: “…ihonhoito voi olla vaativaa. Mádaran ja Noora Shinglerin yhteistyötuotteet suunnitellaan aina nimenomaan pohjoisiin olosuhteisiin sopiviksi.”

Testausta ääriolosuhteissa.

PPS. Mádaralla on promootioviikko Helsingin Stockmannin kosmetiikkaosastolla tällä viikolla (14.-20.9), jolloin Mádaran tuotteet ovat –10 % ja yli 25 € ostoksisiin saa lahjaksi Mádara kasvosaippuan. Noora on tavattavissa osastolla keskiviikkona 16.9. kello 15–18.

Teemat
Poimintoja Blogista:
Yleinen

Unemaduunarit: joogasta tuli työ

Blogiani säännöllisemmin seuranneet muistavat ehkä meidän kesäiset reissumme Hankoon. Koska suurin osa perheestämme asuu muualla kuin Suomessa, meillä on yhteisen kesäloman aikana tapana vuokrata Hangosta

Lue lisää »
Matkailu

Matkavinkit Paimioon

Mainos: Paimion kaupunki Paimio on paikka, jonka ohi olen ajanut lukemattomia kertoja matkalla siskoni kesämökille. Kaupunki on ollut jo pitkään tuttu nimeltään, mutta vieras sielultaan.

Lue lisää »
Yleinen

Matkailuautoarkea Uudessa-Seelannissa

Huomenna maailmanympärimatkamme kääntyy kotia kohti. Uudesta-Seelannista on Islantiin matkaa 16 700 kilometriä. Samoalta etäisyys on enää 13 400 kilometriä. Eli olemme käytännössä jo kotimatkalla! Kysyin

Lue lisää »

Satu Rämö

Contact / Yhteystiedot

Tietosuojaseloste

2024 © Satu Rämö