Suomalainen kesäpäivä

Ensimmäinen Suomi-lomapäivämme alkoi kello 11.30, kun viimeinenkin tyyppi oli könynnyt sängystä ylös. Lämpömittari näytti niin trooppisia lukemia, että ohjelmavaihtoehtoja oli tasan yksi: rannalle. Ja miten täydellinen kesäpäivä siitä tulikaan!

Muumikeksit, vissyt, viinirypäleet, käteistä rahaa ja läjä naistenlehtiä kangaskasseissa suuntasimme autolla Tykkimäen lähistölle Käyrälammelle. Luulimme ensin tulleemme väärään paikkaan: eihän tämä näytä yhtään sellaiselta rauhalliselta ja pieneltä hiekkarannalta, mitä se oli kun viimeksi tapasimme – siis kesällä 2013.

Käyrälammen ranta-alue on kasvanut huimasti. Ranta-aluetta on suurennettu ja iso osa siitä on otettu Tykkimäen oheen avatun Aquapark-vesipuiston käyttöön. Emme kuitenkaan menneet vesipuistoon, vaan suuntasimme nyssyköiden kanssa perinteisen hiekkarannan puolelle.
Kuinka rentouttavaa onkaan rantahengailu viisivuotiaan kanssa. Lapsi teki mutsini kanssa hiekkalinnaa ja kasteli rantavedessä varpaitaan sillä välin kun minä ja pikkusiskoni luimme vanhoja Trendejä paksun peiton päällä ja söimme sipsejä. Haimme rannan kioskista pari kertaa kahvit ja kuningatarjäätelötuutit ja jatkoimme lukemista. Taisin torkahtaakin. Raikas tuuli ja kuumana paahtava aurinko pitivät ilman täydellisen lämpöisenä: ei valunut hiki, mutta ei tullut edes pikkaisen vilu. Kaikki ruskettuivat, kukaan ei palanut.
Muumimaha esti auringonoton vatsallaan, mutta sainpahan sitten nätin värin edes etupuolelle. Raskausviikolla 31 olo ei tunnu eikä näytä ihan kevyimmältä – aamulla kokeilemani hihaton rantatoppi rullaantui seksikkäästi vatsan päälle. Palautin sen matkalaukkuun. Päälle ei mahtunut myöskään mikrosortsit tai kesähame. Hemaiseva biitsilookkini rakentui tällä kertaa kahden asian varaan: Macin Ruby Woo Matte huulipunan ja etikkasipsipussin.
Pointsit muuten Käyrälammen uimarannasta. Yleiset vessat ovat tosi siistit (ei haise pissa, vessapaperi ei loppunut kertaakaan, käsienpesulavuaari on ihanan puhdas ja siinä voi täyttää juomapullot), kioskista saa jäätelöä, kahvia ja oluttakin. Ranta-alue on vilkas, mutta ei lauantaipäivänäkään tupaten täynnä. Biitsiltä löytyy myös uimavalvoja ja hieroja. Isolta parkkialueelta saa vaivatta paikan. Jos siis ajelette kesällä Kouvolan ohi, poiketkaa ihmeessä!

11 Comments

 • Anonyymi

  Itse olen aina tykännyt uimarannoista lomapaikkoina lasten kanssa. Ne ovat turvallisia kun lapsiin on koko ajan näköyhteys, lapset eivät pitkästy kun hiekka ja vesi viihdyttävät, ja itsekin saa siinä sivussa nautittua auringosta ja lukemisesta. Tietty syömisiä ei saa unohtaa! Sään tietysti pitää suosia, vaikka jälkeenpäin on mukava muistella myös jännitysmomentteja kun sadepilvi lähestyi nopeasti ja tavarat olivat levällään…

  • Satu Rämö

   Ehdottomasti! Ja kun vertaa tätä lapsen kanssa -rannalla kokemusta nyt ja pari vuotta sitten, on meno huomattavasti seesteisempää. Lapsi ei enää säntäile samalla tavalla ja pelästy jokaista hiekanmurusta varpaiden välissä.

  • Satu Rämö

   Teen parhaani! Mun ukkokin on tulossa perässä viikon kuluttua ja tarkoituksena olisi mennä viikoksi Hankoon grillautumaan. Toivotaan siis, että säät jatkuvat!

 • Anonyymi

  Löysin googlen kautta blogisi ja olisin todella kiinnostunut mikä on sun hampaiden tilanne tällä hetkellä. Itse kärsin kiillevaurioista mm. etuhampaissa ja olisi kiva jos postaisit tai vastaisit vaikka tähän, että miten ne sun muovikuoret on kestäneet. Olen itsekin Kouvolasta ja tällä hetkellä todella epätoivoinen näiden hampaideni suhteen, kaikki tieto ja apu kohtalotoverilta olisi enemmän kuin tarpeen. Kiitos jo etukäteen jos lomaltasi viitsit vastailla =)

  • Satu Rämö

   Moij! Kiitos 🙂
   Siitä on tosiaan vuosi kun otin ne muovikuoret, ja olen jo unohtanut koko asian. Ovat siis pysyneet hyvin eikä ole ollut mitään ongelmia. Oma hammaslääkärini Islannissa vähän ihmetteli tätä muovikuoritusta, kun ei ollut aikaisemmin vastaavaa nähnyt, mutta sanoi kaiken näyttävän olevan tosi kunnossa ja jäljen siistiä. Eli olen edelleen tosi tyytyväinen!

  • Anonyymi

   Ihana kuulla! Olen tavannut koko Kouvolan hammaslääkärit läpi ja kukaan ei muovikuoria ole halunnut edes kokeilla. Mulla tosiaan kyllä ongelma on sekä ala- että yläetuhampaissa, mutta jos vielä kerran rohkaistuisin ja soittaisin tuolle Lahden hammaslääkärille missä sinä kävit. Kiitos vielä kerran ja oikein hyvää lomaa =},

 • Aino

  Mä olen kyllä erittäin epäkouvolalainen, koska olen käynyt Käyskillä vaan kerran, vaikka olen asunut Kouvolan vieressä ja kuntaliitoksen jälkeen ihan Kouvolassakin kohta 19 vuotta. Itse tykkään enemmän hiljaisemmista ja rauhallisemmista rannoista.

  • Satu Rämö

   Täällä on varmaan niitäkin – en vaan ole löytänyt… Hyviä vinkkejä? Kaipaan hiekkarannalta siistejä vedettäviä vessoja, käsienpesupaikkaa ja kahvilaa, josta saa myös jäätelöä 🙂

 • Anonyymi

  Ei tähän muuta kuin #munbetonihelvetti 🙂 Väittävät vielä jotku että Kouvola on hautausmaa…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *